Ricinolja

Ricinolja... Folk är på tok för naiva för dessa "trender". Nu tänkte jag ge min bild på ricinolja- alla tänker vi olika om denna "mirakelprodukt" men jag tänker iallafall ge min kunskap om det.


Ricinolja är ju egentligen till folk som har svårt för att skita rent ut sagt. Laxeringsmedel. Nu har folk fått för sig att ricinolja ska vara någon mirakelprodukt som gör att håret växer 4cm i månaden iställer för 1cm. Det är ren och skär bullshit. För vissa kanske det funkar- men vet ni vad? Håret växer i tre olika faser. Tillväxtfas, vilofas, övergångsfas. Går inte mera på det för då blir det komplicerat för er. Men det har stor betydelse på hur håret växer. Sen finns det tusen olika faktorer som spelar in . Stress, måltider, gravilitet, ålder- you name it!
 
Det är inte vetenskapligt bevisat att denna olja ska funka som hårtillväxt. Då hade personen blivit snorrik! Oljan är extremt kletig och klibbig. Den är supersvår att tvätta ur håret. Med andra ord är ricinolja lite som dagsvax. Ricinoljan är så fet att den täpper till hårsäckarna så dom inte kan andas. Och med det sagt så kan det bli konsekvenser i håret som ingen tjej vill ha! När det täpper till i hårsäckarna så kan det inte lufta. Och då kan det bildas mjäll, både torra och även kletiga mjäll och det är inte så mysigt. Svamp och sår kan det bildas. Ricinolja är starkt och det irriterar hårbotten.
 
Dom som säger att deras hår blivit bättre må kanske ha rätt. Men tänk er själva- vilken hårolja gör inte håret bättre, glansigare och känns mjukare? Dom avråder kunder på apoteket att inte anävnda ricinolja i håret- undra varför.... Det bästa tipset jag har är att skydda mot slitage, klipp dig ofta och ha ett bra välmående i vardagen! Luras inte av den här mirakeloljan som är ren bullshit, just sayin...
 

Kommentarer
Postat av: WickedWakt

Apoteket har aldrig avrått mig att inte ha det i håret.
Tycker inte det är speciellt svårt att tvätta ur heller. Jag föredrar dock kokosfett då det är mysigare och man kan gå runt med det i flera dagar innan man tvättar ur det :)

2015-03-23 @ 18:27:42
URL: http://blogg.improveme.se/natty/
Postat av: Anonym

Hej! under om du kan ge tips på hur man håret att växa, har sparat mitt hår SÅÅ länge, i fler år men de tyx inte växa även fast jag sköter om mitt hår väldigt bra, plattar de aldrig, borstar de inte när de är blott, har speciella borstar och gör allt som är rekommenderat men ser INGEN skillnad på min längd! hade verkligen betytt enormt mycket om du har några tips jag kan ta till mig och prova! Tack på förhand, fina du! <3

Svar: Klipper du dig? För om du inte går och klipper dig så gör håret det själv tyvärr. Sen e det så att en del hår växer bara till e. Viss längd. Men börja massera hårbotten varje gång du duschar för att få upp blodcirkulationen och kanske börja äta priorin tabletter som stärker håret :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2015-03-31 @ 10:33:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0