Bra att tänka på när du ska sätta i löshår


Först och främst- det finns många "skojare" där ute som vare sig har en aning om vad dom gör och hur dom ska göra på sina kunder. Jag säger inte att alla är skojare för det är det verkligen inte, men många tjejer får sitt hår helt förstört pga oseriösa hårförlängare och det är också tack vare dessa amatörer som hårförlängningar har fått rykte om sig att göra så stor skada. Tänkte ge er lite tips innan ni slänger ut pengarna i sjön  och får erat hår förstört.


» Något som jag anser är viktigt är att ha en "genomgång" med din frisör och ta pulsen på henne. Ställ många frågor! Frågar du inget får du inget veta! Detta ska självklart vara gratis! Just för att du ska känna ett förtroende för frisören och känna dig säker!

» Vilken metod frisören använder sig av. Platta eller runda fästen.

» Priset! Ligger priset under 2000:- på salong för ca 100 slingor så är det ett skithår! Antingen är kvalitén på håret skit eller så är kanske inte fästena av vax utan lim. Anledningen till att det är ganska dyrt att sätta in extensions är för att det är tidskrävande. Många timmar går åt och för att inte gå back på ett krävande jobb kostar det lite mer, sedan är det oftast en beställningsvara. 

Kostar det 10.000:- för ca 100 slingor så är det antingen överpris eller på nån lyxsalong. Sen vet jag att det finns hår som har ett dyrt inköpspris och då höjs priset för isättning. 

» Vad som ingår i förlängningen. Ingår bara isättning och inget annat rekomenderar jag att ta en annan. En förlängning blir alltid snyggast när den får bli inklippt i ditt egna hår! Satsa gärna på att ta en lite dyrare och få urplockning på köpet eller att salongen har borttagning som en behandling när det är dags att ta ut ditt hår, då har du en garanti på att du kommer få dina extensions utplockade på ett professionellt sätt. Jag anser att isättning, inklippning och skötselråd bör ingå i priset. Det är en självklarhet för mig! Sen att salongen gör borttagning om kunden önskar detta- att det ingår eller till bra pris. 

» Vilket hårmärke/hårmärken arbetar frisören med och vad kan han/hon berätta om håret? Egna erfarenheter? Vilket märke använder frisören själv? Var inte rädd för att fråga. En duktig frisör kan sina hår och kan berätta fördelar/nackdelar om alla de hår hon jobbar med. Säger en frisör att håret är Remy så kan hon aldrig garantera det då håret behandlas många gånger och lägg kan läggas olika. (Remy betyder att alla strån ligger åt samma håll)

» Vad för kvalité håret harMånga salonger säger att dom jobbar med hår från Brasilien och Europa. Är det ett hår från Brasilien eller Europa så kommer du märka det på priset. Det är aningen dyrare än ett indiskt hår. Ett hår från Brasilien eller Europa är mindre behandlat än indiskt hår därav bättre kvalité. 

Ett indiskt hår är det hår som är billigare i pris. Det är mer behandlat och mer skadat redan från början. Det trasslar lättare och blir torrt betydligt fortare. Jag rekommenderar aldrig en skandinavisk tjej att välja indiskt då det inte passar vårat hår. 

(Tempelhår är ett indiskt hår- det låter bara bättre. Tempelhår från Indien är oftast samma som ett asiatiskt hår. )


Kom nu ihåg: du får det du betalar för!

2015-03-24 @ 18:28:16 Permalink 2. EXTENSIONS Kommentarer (3) Trackbacks ()


Alexandra på besök

Igår kom Alexandra på besök för att fräscha till håret så det blev lite vårfint. Vi valde att mörka ner henne mot en kallade ton och dämpa hennes varma botten till en kall ton även där. Vi kortade även ner hennes 60m långa hår till 50cm. 

Så nu är hennes hår inte alls mycke kortare så snart kan vi bara jobba med förtjockning med hennes egen längd. 

Alexandra är världens skönaste person. Om hon är hos mig i 4 timmar så har vi nått och prata om hela tiden. Hon är lika galen som en annan, lika rolig och spontan. Vi pratar gossip och skrattar så man kan inte annat än att gilla henne! En av favoritkunderna helt klart! Och pricken över i:et så är hon förbannat snygg-lika så håret! 

2015-03-24 @ 09:29:57 Permalink 2. EXTENSIONS Kommentarer (4) Trackbacks ()


Jag undrar...

Skulle ni vara sugna på en frågestund? 


2015-03-22 @ 20:43:25 Permalink 5. Vardagsbetraktelser Kommentarer (3) Trackbacks ()


Ålderskris 0.2

Nu har jag varit 26 år i två veckor- och vet ni vad det bästa är.. Jag har ingen kris kvar. 

Jag har gått och tänk på det att det känns bättre men samtidigt sämre att bli 26. Nog om det! Förra året hade jag faktist en lugn födelsedag, otippat nog för 25. Men denna gång så blev det andra planer. Vi slog upp min, Åsas och Sofies födelsedag till samma kväll för att maximera födelsedagarna. 

Vi började hos Jennie för lite pre-party för att sedan dra vidare hem till Sofie. Blev lite käk och sen tog taxin oss till lilla Essingen. Där bjöds vi på massa damer redo för partaj. Tårta, drinkar och en hemmagjord selfiestick fick vi också till. Kvällen avslutades på Soap bar där vi mötte upp chefen och chefen, Ida och Maria. Hade en sjukt bra kväll rakt igenom och natten blev alldeles för sen men det gjorde inte ett dugg. Värt varenda drink dagen efter. 
2015-03-20 @ 20:12:38 Permalink 5. Vardagsbetraktelser Kommentarer (1) Trackbacks ()


Ricinolja

Ricinolja... Folk är på tok för naiva för dessa "trender". Nu tänkte jag ge min bild på ricinolja- alla tänker vi olika om denna "mirakelprodukt" men jag tänker iallafall ge min kunskap om det.


Ricinolja är ju egentligen till folk som har svårt för att skita rent ut sagt. Laxeringsmedel. Nu har folk fått för sig att ricinolja ska vara någon mirakelprodukt som gör att håret växer 4cm i månaden iställer för 1cm. Det är ren och skär bullshit. För vissa kanske det funkar- men vet ni vad? Håret växer i tre olika faser. Tillväxtfas, vilofas, övergångsfas. Går inte mera på det för då blir det komplicerat för er. Men det har stor betydelse på hur håret växer. Sen finns det tusen olika faktorer som spelar in . Stress, måltider, gravilitet, ålder- you name it!
 
Det är inte vetenskapligt bevisat att denna olja ska funka som hårtillväxt. Då hade personen blivit snorrik! Oljan är extremt kletig och klibbig. Den är supersvår att tvätta ur håret. Med andra ord är ricinolja lite som dagsvax. Ricinoljan är så fet att den täpper till hårsäckarna så dom inte kan andas. Och med det sagt så kan det bli konsekvenser i håret som ingen tjej vill ha! När det täpper till i hårsäckarna så kan det inte lufta. Och då kan det bildas mjäll, både torra och även kletiga mjäll och det är inte så mysigt. Svamp och sår kan det bildas. Ricinolja är starkt och det irriterar hårbotten.
 
Dom som säger att deras hår blivit bättre må kanske ha rätt. Men tänk er själva- vilken hårolja gör inte håret bättre, glansigare och känns mjukare? Dom avråder kunder på apoteket att inte anävnda ricinolja i håret- undra varför.... Det bästa tipset jag har är att skydda mot slitage, klipp dig ofta och ha ett bra välmående i vardagen! Luras inte av den här mirakeloljan som är ren bullshit, just sayin...
 
2015-03-20 @ 19:58:55 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (2) Trackbacks ()


Ålderskris 0.1

Att en kommentar skulle få mig att uppdatera lite! Tack ska du ha. 

Jag har hunnit bli ett år äldre under mitt lilla tomrum här på bloggen. Hur känns då detta? Jo hela mitt år som 25åring hade jag ju en konstant kris, ålderskris. Nojjande, funderingar men mest en klump i magen för att bli äldre. 

Nu- ett år äldre, ett år klokare har min lilla kris nästintill försvunnit. Och jag tror mig veta var min lilla kris kom från. Delvis från mina vänner och deras betydligt snabbt växande med både barn, giftemål, hus och partnerskap som jag i dagsläget saknar. Men jag har ju samtidigt kommit kanske lite längre på andra fronter som jag nu börjar acceptera och stortrivas med. 

Jag är inte redo för barn, heller inte giftemål och huslån. Jag sköter mig själv och trivs jävligt bra med det om jag får äran att svära. Jag avundas att dom är lyckliga med familjer och deras framtidsplaner och det var nog där min kris började. 

Vad hade jag? Ingenting av det. Men jag hade nått helt annat! Mitt drömjobb! En lägenhet i Stockholm som jag älskar. Världens bästa arbetskompisar som jag umgås utanför jobbet med. Jag kan göra vad jag vill när jag vill.
Jag läste en artikel om karriäroskulder- kvinnor som är singlar för stt tex satsa på karriär, göra det dom vill göra, inte haka upp sig på nån hang up eller bli kär. Jag tror jag är en sån.. Fast att jag kansle börjar växa ifrån det. Jag trivs med det jag har så varför stressa?..

26år, utan ångest, singel och lycklig! 
Peace!


2015-03-14 @ 17:38:30 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (2) Trackbacks ()


RSS 2.0