Årsresumé 2014

Det har hänt ganska mycket på ett år! Eller väldigt mycket om inte annat. Jag tänkte bjuda på en årsresumé som kommer sammanfatta år 2014. 

I början på året så tog jag en nystart! Började träna pch försöka vara mer hälsosam (som alla andra) och det gick faktist väldigt bra! Detta året hade jag inte haft några direkta mål förutom att gå ner i vikt till cypernresan som skulle bli av i maj. 

Även i början på året så fick jag ta mig an syster Åsas hår som alltid. Denna gång ville hon få bort sitt röda hår och bli blond. Detta var helt omöjligt i mina egna tankar men efter några timmar av trolleri så lyckades vi få henne blond- mot alla odds! Detta blev väldigt uppmärksammat och jag fick väldigt många kunder som ville bli ljusa från en extremt mörk eller svår färg. Oftast var detta omöjligt på endast en behandling men jag och min kollega Jennie hade en kund som även hon ville (efter att ha läst min blogg, och just inlägget om Åsa) ville bli av med sitt märkröda hår. Efter några timmar även där så var hon blond! Detta är ju något jag absolut inte rekommenderar ni provar hemma pch heller inte hos frisör om erat hår inte klarar av det! Det krävs ett otroligt starkt hår för att prova sig fram så pass myclet på en behandling. 

Fram till våren ungefär i början på mars fick jag min 30års kris. Snarare en 25årskris. Den hade nog sakta men säkert börjat smyga sig på omedvetet redan i början på året. Kommer ihåg att det var så himla fint väder redan i mars. 

På jobbet så tog jag mera ansvar för perukerna med Tilda, som tyvärr slutade kort därefter. Även Alexandra var på ett av sina alla besök och ville denna gång på Snövit i håret. Och på plats står ett helt filmteam oss i ryggen och vi filmar hela dagen. Mycket trevligt som alla andra gånger Alexandra är på besök och resultatet blev kanon. 

Majmånad kom och mamma fyllde 60. Tog med nästan hela familjen på en resa till Cypern. Minns att ja va nöjd över den vilt jag lyckats gått ner till just detta tillfälle. Blev en så kanonbra resa rakt igenom ch väldigt kul att så många var samlade. 


Kommer även ihåg att jag hade min första riktiga utgång i Stockholm! Bar av till Berns och jag kan ju säga stt om man Jämnför Stockholm med Katrineholm är det som natt pch dag- på många olika sätt! Men riktigt, riktigt lyckad kväll. Man mådde som man förtjänade dagen efter. 

Min kära stamkund Pärlan kom på besök för att denna gång bli pastellrosa. Detta har vi sakta men säkert jobbat fram från februari så denna gång var det dags och det blev kanonfint!  


Semestertider kom! Åh den efterlängtade fyra veckorna semestern! Under den så lyckades jag hinna med mycket. Åsa bjöd min på Sean atci standup som var skitroligt! Så i vår går vi åter igen på hans nya föreställning! 

Vi hann även med att dra på Lars Winnerbäck. En systerlväll som var fantastisk från start till slut. Vädret var toppen, musiken och sällskapet! 


Solstolen var en stor vän i sommras och lyckades lägga många timmar i den för att för en gång skull kunna få lite solbränna. Men jag insåg ju inte hur brun jag faktist blivit för man blir ju aningen blind. Men jag kan sakna det otroligt mycket nu under vintertiden. 

Kålmården såontsntripp med Michelle hann även med. Såg delfinshow pch safari. Var så himla länge sen jag var på kålmården så det var jättemysigt. 

En möhippa för en av mina närmaste vänner planerades också in. Jätte mysig med otroligt varmt väder hade vi en heldag med mycke skratt och mycke fotande. Tillbaka till jobbet i augusti var jag laddad för massa arbete och massa roliga planeringar! Jag lärde mig älska sushi! Men inte all sushi utan spicy Tuna! Åh det bästa! Gå till Ljunggrens på söder om ni ska prova nått underbart gott!!  


Det var även dags för lite bröllop för Ida och Jimmy! Blev en fantastisk dag som började med kaosregn och orolig brud till en dag med strålande solsken och en magisk avslutning på dagen. 


Man kan säga att första halvåret har varit väldigt lugnt och skön start. För under hösten så hände mycket väldigt snabbt! Snabba beslut på väldigt kort tid. Men många av besluten har gett otroligt bra resultat!

Under hösten fick jag och Jennie äran att gå på fashion week. Vi fotade backstage och gick på visning! Hade ingen aning om den otroliga planering som är- som under kort tid sedan är klar. En visning kunde vara cirka 20 minuter och allt innan är helt otroligt. Vilket jobb! Jag var mäktigt imponerad på allt bakomliggande jobb som ger sån otroligt bra insikt över hur viktigt ett frisöryrket men även stylingyrke jobbar tillsammans i team! 


Även under denna period- i september började jag med en riktigt stark insikt börja inse att en förändring måste ske. Efter stt ha funderat i år och under sommaren som mest så började jag salts med säkert göra koll på vad som skulle kunna ske om ett beslut tas. Jag minns en dag väldigt väl! Det var på jobbet och jag jade en kund (en kund som jag haft väldigt, väldigt många gånger tidigare) som kom för att göra sina årliga besök. Denna dag var en stressig dag då vi skulle iväg alla på jobbet efteråt. Vi kom in på ett samtalsämne som jag då funderat på väldigt länge men inte sagt till någon om och jag fick en sån otroligt bra bekräftelse och feedback stt jag bara kände att min oro och fundering bara blåstes iväg. Nu var jag så säker på ett val jag stått och funderat på länge i princip var klart. Jag minns att jag fick en sån stark känsla att jag visste precis jag skulle görs härnäst. 

I slutet på september bar det iväg på mitt hemliga möte! Ett möte som skulle förändra hela mitt liv. Bara min ena syster visste och följde med. Efter dom två timmarna hade jag lagt ett beslut som skulle ändra mitt liv för all framtid. Jag hade bestämt mig att göra en gastric by pass.....

Oktober månad kom och det var många bollar i luften. En möhippa för min bästa vän Evelina var planerad! Den va helt fantastisk och jättemysig med dom bästa tjejerna! En lugn och skön dag med väldigt mycke "ta-hand-om-sig-själv-dag". Avslutades med en fantastisk middag. 


Därefter kom bröllopet! Det ägde rum i en magisk kyrka i Nyköping där evelinas syster sjön så inte nån kunde hålla tårarna borta. Även brudparet var fantastiskt vackra!!! 

En resa med jobbet till den årliga konferensen för Rapunzel of Sweden kom strax därefter. Tre dagar av intensiva föreläsningar, rapunzelgala och galenskaper stärkte hela företaget under så kort tid. 

21 oktober, klockan 11.30. Båren kördes ner för operation. Var inte ett dugg för narkosen- narkosen jag så länge varit rädd för. Nu gällde det, det som jag velat i två års tid. Nu var dagen kommen. Jag kände mig redo. Lika redo som bär jag tog beslutet stt flytta ner till Malmö och bli frisör! Minns att narkosen var det bästa på hela stunden- stunden efter var inte lika fancy! Armar som betong, illamående från en annan planet och trött som om jag aldrig sovit på mina 25 år.

Nu bestod 4 veckor av nya vanor, ny livsstil och nya måsten. Då och där gick allt oftast otroligt bra. Ingen dödsatrack än...

Första dagen på jobbet, november månad. Gick väldigt bra fram till eftermiddag. Då jag fick första kaoset, går inte in på det närmare (det finns i inlägget under). Inse att jag inte är gamla vanliga jag inombords. Jobbade på och allt gick förvånandsvärt bra, många gånger. 

December månad kom. En fantastiskt kväll med jobbet på ett julbord på tyrol. Gick jättebra! Fick uppleva uber taxi för första gången och blev helt fast. Vilket koncept!!! Aldrig mer stockholmtaxi! Alla som kan köra uber bör börja göra det! 

Jag och Jennie fick dra på big brother finalen och se när min stora favorit Anders tog hem segern. VIPimbjudna drog sedan vidare till white room. Andra gången jag drar ut i Stockholm pch inser att "fan så litet vita rummet är". Men en lyckad kväll pch mindre rolig morgondag på jobbet. Otroligt trött, men värt det! 

Min fina vän och kollega Emelie ska ha en liten babyprins i februari så hennes vänner hade fixat en jättemysig babyshower för Emelie. Det bjöds på fika och tårta i mängder. Massa balkonger, skratt och gråt- lyckotårar! Superfina gåvor och presenter fick Emelie också. Av oss fick hon en fasttejpa pch ett par assnygga addisasskor. 


Julen kom och familjen samlad! En magisk kväll med god mat, och mycket klappar! Ett nyår därefter där nya mål kom fram.

Nu ska jag leva livet, förhoppningsvis bli kvitt min ålderskris som fortfarande håller i sig, slå nya mål och fortsätta på ett fantastiskt liv. Jag ska sluta bry mig så jävla mycke om vad andra tycker och tänjer för det kommer vi aldrig ifrån, så varför inte bara borsts bort det som ett löv på marken

Nytt motto: KBK!!! Kör bara kör!
Nya mål: otroligt många, som jag (efter var och ett uppnås) dela med mig av!

Dela med er! Hur har erat år bjudit på nya överaskningar, nya insikter, mål, besvikelser? Jag vill höra! 

Och hörni! Kör bara, gör det ni nu vill göra! Låter klyschigt men jag mår otroligt bra! Självförtroende & självkänsla- båda delarna är viktigt. Har du inte dessa så börja jobba på dom för så småningom kommer du älska dig själv och ditt liv och bidra med otroligt mycke bra energi och stämning- bra för både dig pch alla andra. 

2015-01-03 @ 00:03:46 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (4) Trackbacks ()


RSS 2.0