Det stora steget till ett beslut28/9-14

Utkast 28/9-2014

Jag kan börja skriva att detta är mitt beslut- mitt eget och ingen annans. Om du inte gillar det så behöver du inte komentera nedan. Jag behöver inte nån negativ energi från nån anonym person som tror sig veta bäst. Då kan du redan nu sluta läsa! 

Det här beslutet är något jag funderat på från och till under tre års tid. Nu vet jag att jag äntligen är redo! Jag kommer genomgå en förändring i mitt liv. Detta är något bara en av mina vänner vet om, kollegorna och min familj. Jag har faktiskt inte vågat berätta det för någon annan...än. Jag kommer göra en sk. gbp-operation. (Gastric by pass). 

Många sitter och säger att det är fusk, och att vi som gör en gbp op tar den lätta vägen till en lösning. Sånt blir jag så förbannat arg på. Jag har i hela mitt liv varit överviktig- det är inget jag valt! Och det är inget jag velat varit hela mitt liv och inget jag strävat efter när jag tittat mig i spegeln. Folk som inte har varit eller är överviktiga vet inte hur känslan är att vara det och kan därför inte sätta sig in i situationen, och det har jag full respekt för. Men samtidigt har ni och heller ingen annan rätt att säga att denna operation är en lösning på problemet och heller inte lathet eller fusk. Att inte kunna gå in i vissa klädbutiker för jag vet att det inte kommer passa, bli nervös ute på restaurang när borden står för tätt, få ta dumma kommentarer från personer som tror sig kunna säga precis vad som helt, vart som helst och bara få suga på karamellen och låtsas som att man inte hörde, eller brydde sig. Att va nervös tunnelbanan är proppfull, att man måste strängas på bussen. Känna sig konstans i vägen och uttittad. På fest kommer okända personer fram snart efter att dom blivit tillräckligt fulla för att prata med den tjocka tjejer och inser att "du va ju skittrevligt och jätterolig". Sen tror vissa att man mår dåligt för att man är överviktig! Varför tror alla det?! Jag mår skitbra! Jag är lycklig, fin familj, världens bästa vänner och jag är glad för det jag har i mitt liv. Och jävligt stolt över det!  

Jag måste göra denna op för min egen skull. Inte bara för att bli smal och accepterad i samhället- för det vet jag att jag kommer bli. Och det skrämmer mig massor! Att först då är man en okej individ för att man inte sticker i andras ögon. Men dels för att vi har hjärt/kärl sjukdomar i familjen och även diabetes. Detta kommer bli en nystart för mig. 

Det finns jättemånga anledningar till att jag kommer göra den här op. Men självklart går hälsan först! Sen så är jag less att alltid känna mig obekväm i offentliga sammanhang. Jag vill börja leva igen. Jag kommer få göra en snäv vändning i mitt vardagsliv. Kommer få ändra om både kost, vanor och sug efter det goda- men jag är väl medveten om det och jag kommer greja det! Säkert med massa stöd från nära och kära, men min inställning är omställd!

Det är inge lätt operation. Jag kommer få kämpa med att göra allt rätt både med mat, vardag och livet. Jag måste styra om min vardag helt med nya rutiner och måsten.  

Min familj har stöttat jättemycket lika så mina fina kollegor och vänner. Det här kommer bli en nystart på någonting bra. Jag hoppas ni kommer vilja vara med på den här resan med mig. 

Kommentarer
Postat av: Maria Lilja

Stå på dig och lycka till!

2014-09-29 @ 07:31:14
URL: http://mlilja.webblogg.se/
Postat av: Anonym

Det är klart jag vill följa din resa!

2014-09-29 @ 08:13:59
URL: http://stardazzel.se
Postat av: madde

heja dig! man gör det som känns rätt för sig själv!

2014-09-30 @ 08:39:24
Postat av: aila

Lycka till, det kommer att gå jättebra!

2014-09-30 @ 08:49:09
Postat av: Maddiie

Jag kommer följa din resa :) skit i alla tycker o tänker,jag tycker du är modig som väljer att skiva om det på bloggen. Man måste få göra det man tycker är bästa för en själv. Lycka till! :)

2014-09-30 @ 12:08:21
URL: http://maddiie.blogg.se
Postat av: Anonym

Lycka till på din nya resa i livet =)
Tro på dig själv och ta vara på dem som ger dig positiv energi försök och släppa dem som trycker ner dig.

Svar: Väldigt väldigt bra skrivet!!! Tack :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-10-01 @ 14:57:07
Postat av: Linnèa w

Din kropp, ditt val! Det kommer gå jättebra för dig 😃 har man gett sig an det kommer det gå. Kan vara tufft ibland, med små hinder i vägen. Men man kommer alltid över dom, även om det tar lite längre tid! Vill verkligen vara med och dölja din resa :) & är du hemma någonting så följer jag mer än gärna med på promenad ! <3

Svar: Du e för go Linnea! Du nån e ju en grym förebild! Blir så peppad av dig!!!
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-10-01 @ 23:32:48
Postat av: Hanna

Starkt av dig att berätta! Lycka till! Kommer gå superbra! Lägg gärna upp hur allt går till (innan, på sjukhuset, efter) så vi får följa med på din resa till ett nytt liv! You go girl!

2014-10-02 @ 15:40:52
Postat av: Therese

Första gången jag träffade dig så möttes jag av en energirik och otroligt trevlig person. Aldrig har jag tidigare "klickat" så snabbt med en ny person, du är helt underbar!! Lycka till och jag tror på dig! Skit i dumma kommentarer. Att ändra sina vanor är kanske en av de stora utmaningar en människa kan gå igenom. Du är superstark. Jag tror på dig tjejen. Kisses

Svar: Men åh va jag blir glad :) jag hoppas folk får den uppfattningen :) vi ses snart igen :) kramis
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-10-02 @ 21:09:25
URL: http://theresefredriksson.blogg.se/
Postat av: Jennie

Emma! Du är grym! <3<3 vi längtar tills du är tillbaka på salongen!

2014-11-14 @ 13:09:11
Postat av: Sanna

Hej jag undrar, jag vet inte om jag har mjäll eller torr hårbotten? Det sitter i hårfästet i pannan och i benan i hårfästet.Det kliar inget och det är bara på ett liter område?! Vad är
Det?!:/ testat byta massa olika shampoo inget funkar!?

Svar: Hej. Det låter som torr hårbotten. Oftast behandlar man då med mjällachampo men det du ska köpa är ett återfuktande eller ett milt schampoo. Något som återfuktar.

Sen när du står i duschen o schamponerar så måste du massera en stund framme i hårfästet o botten noga. Till slut blir de bättre för jag har exakt samma proböem med mitt hårfäste :) ja köper alltid redken- all soft och är skitbra! Lycka till :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-11-14 @ 13:55:20
Postat av: Sanna

Läste och det var som du tagit orden ur MIN mun! Förstår exakt hur du känner o menar. Väntar själv på en tid för op. Tiden går långsamt och man hinner tänka och bli rädd 100 ggr om! Jag följer gärna din resa i väntan på min egen :) Och som du skriver själv, ingen annan vet om detta förrns den dagen jag får hem papper på att det är dags. Du är modig som vågar gå ut o skriva om ditt val. Finns så många negativa tankar kring gbp. Många som rynkar på näsan o tittar snett så fort dom hör ordet. Stå på dig och lycka till! Du kommer garanterat klara det! :)

Svar: Åh va glad jag blir över att du skriver detta för jag tror så många känner samma sak! Om du får en tid så kommer en ny resa sättas igång! Jag har än så länge inte ångrar mig :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-11-15 @ 12:11:59
Postat av: Sanna

Om du vill får du gärna berätta mer om op... Men självklart bara om du vill! Jag är lite nyfiken på en del saker ang operationen :) Finns det nånstans man kan skriva privat till dig?

Svar: Ja berättar mer än gärna så jag själv hade svårt att prata med folk som opat sig. Maila mig :) emmaanderss0n@hotmail.com
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-11-17 @ 13:27:30
Postat av: Emma

Lycka till! Starkt utav dig att du vill gå ut med det, eftersom du tycker det är jobbigt. Jag kommer följa din resa!! Älskar din blogg, och du är ett stort fan av dig :D Stort lycka till nu tjejen. Strykekramar till dig

Svar: Tack fina du :)
Ja jag känner att om folk ska börja förstå hur det är så måste jag dela med mig även fast jag vet att det sticker i mångas ögon men dom skiter jag i :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-11-17 @ 14:23:13
Postat av: A

Hej!

Alltså.. jag känner igen mig så himla mycket i det du skriver. Jag har aldrig varit överviktig men har mått så himla dåligt över min näsa så länge jag kan minnas. Opererades för 6 månader sen och känner att det är det bästa beslutet jag har tagit i mitt liv. Hade precis den känslan som du har "Jag måste göra denna op, för min skull" och äntligen känner jag att jag lever. Kör hårt!

Svar: Åh är det sant!!! Guuuud va glad jag blir när du skriver detta!! Visst gör det så myclet- FÖR SIG SJÄLV! folk som inte har dessa känslor fattar inte förän dom står där själva :) <3
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-11-17 @ 20:30:16
Postat av: Linda

Hej!

Är inne på din blogg ibland och kikar, älskar allt som har med hårprodukter och hår att göra haha!:) men så läste jag ditt inlägg om din operation och är så jäkla imponerad av din kämparglöd! Stå på dig och var stolt över den du är!! Håller alla tummar och tår att allt ska gå bra nu efter din operation!!:) Kram på dig!!!

Svar: Åh tack så jättemycket :) blir superglad av dina fina ord :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-11-18 @ 18:55:41
Postat av: Linn

Vill man göra en förändring ska man göra det.Modigt av dig att skriva om detta. Det kan även ge nåt för någon annan som går i dom tankarna.Gör det som är bäst för dig. Kram

2014-11-22 @ 15:43:29
Postat av: Martina

Jag har också gjort en GBP och det är det bästa beslutet jag har tagit i mitt liv..! Jag har blivit en mindre människa men även större som människa. Jag älskar mitt nya jag! Jag önskar dig all lycka, och man ska skita ett stort stycke i vad folk tycker o tänker om GBP, man får säga vad det vill, men det har fan räddat mitt liv! Är inne på mitt fjärde år, har du tankar o funderingar får du gärna höra av dig! Alltid bra med någon som har gått genom samma sak :) gott nytt år! Verkligen ett helt nytt år för dig! Lev livet :)

Svar: Åh alltså jag blir så otroligt peppad och taggad av såna här lovord!! Det finns alltid massa funderingar. Nu är jag inne i en period över att vela "kommer ja verkligen gå ner allt ja vill"- period vilket suger. Negativa tankar som spelar mig själv ett spratt.

Men- jag är lyckligare än på myclet länge. Bara efter dessa kilon! Oh kan jag maila om jag undrar nått? Kram på dig!!
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-12-31 @ 13:34:37
Postat av: Martina

Absolut kan du mejla om du undrar något! Jag berättar gärna, stöttar, diskuterar eller bara läser :) Du kommer fixa det här!!! :) Jag vet inte om du är medlem på viktop.se. Ett mycket bra forum!

Svar: Åh det är helt fantastiskt. Ja kommer nog sätta mig ner o skriva till dig i lugn o rå över sånt ja vill veta mer om :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2015-01-01 @ 21:27:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0