4 veckor efter operation (gbp)

Nu har det gått 4 veckor sen jag låg på sängen till att åka in i operationarummet. Vill ni veta hur det gått dessa första veckor? 

Jag kan börja säga en sak! Att Gud va maten har med socialt umgänge att göra! Första veckan levde jag på soppor o smoothie och idag kan jag inte ens tänka tanken på soppa. Jag blir bara illamående av tanken. 

Annars då? Jo dom två första veckorna gick det otroligt bra. Gick ner i vilt och åt bra. Fick aldrig nån dumping (illamående, ont i hals/mage, kallsvettig osv). Inne på tredje veckan fick jag erfara min första dump. Den va hemsk, dock inte så läskig som jag hade föreställt mig, den gick över under 15 minuter. Sen har det kommit och gott och jsg har börjat lära mig dessa små tecken på att " nu jävlar Emma ska vi ge dig en ny dumping"-ja, och då är det bara att vänta in den, andas, andas, andas! Dom kommer och går. Och dom är ju inte skitroliga att ha och göra med. Jag blir helt paralyserad och kan inte ens prata. 

Nu! Idag! Var jag tillbaka på jobbet igen, äntligen! Till en början, hela förmiddagen, lunchen gick allt som en dans på rosor. Lite för bra för att vara sant. Under min sista kund behövdes mellanmål och ett äpple (med skal, för första gången) fanns till hands. Sagt och gjort. I stundens hetta tog jag 3-4 stora tuggor och ut igen. 

Pang!!, hann det bara säga innan "nu jävlar, Emma-känslan" hann smyga sakta inpå och jag insåg att nu kommer en snabb jävel och den här vet jag hur jag ska hantera. Den slant förbi som alla andra dumpings. Denna gång tog jag det inte lugnt efter som jag brukar utan körde på med min kund. Smärtan i hals/magen ville inte försvinna och blev bara värre och värre. Jag gick fram och tillbaka till vasken och försökte få illamåendet att sluta. Gick tillbaka till kunden i hopp om att det skulle gå. Icke sa Nicke! Det blev bara värre. Efter 3 timmars fram och tillbaka och med mina fina kollegors hjälp med min kund gick det inte längre. Illamåendet stod mig upp i halsen. Jag kräktes men det kom inget, två gånger. Grät i förtvivlan och smärta. 

Då och där (för första gången) kände jag att jag ångrar denna operation. My trösta mig på vägen hem. På tunnelbanan kunde jag bara fokusera på att inte spy på mannen brevid. Så nu, har jag legat i sängen från kl 17.00 och haft så ont. Släppte en timme men efter middagen blev det samma visa då åkte dom starka medicinerna fram dock bara lite kvar och jag känner mig myclet bättre. Nu är det sovdags och nya tag imorgon- och inget äpple! Kommentarer
Postat av: Lollo

Jag har inte själv gjort en sån operation men har en vän som gjort det. Så jag vill bara skicka lite peppning till dig! Du kommer med all säkerhet att lära dig med tiden, faktiskt ganska snart, hur och vad du ska äta utan att det ska bli sånna dumplings. Det kanske känns surt nu, men kämpa på.

Svar: Åh va fint av dig! Blev jättepeppad av dehär! :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-11-22 @ 11:30:47
Postat av: hej

hej!

Jag har extensions från Rapunzel i mitt hår just nu, upplever att jag tappar ganska många, har tappar ca 10 stycken på ca 2 månader samt att jag upplever att de har växt ut väldigt snabbt, vissa mycket mer än andra- typ att de har glidit ner?
Jag undrar om detta kan ha att göra med mitt hår? Jag har ganska glansigt hår och tunna hårstrån men tjockt hår.
Har hört att det ska finnas keratinvax med platta fästen, finns det på rapunzel? Är det bättre med platta fästen än de runda?Svar: Hej! :)

Det är helt normalt att du har tappat 10 slingor på två månader. Ditt hår växer ju 1 cm varje månad så om dom är 2 cm ut är allt som de ska den kan några glidit ner lite mer. Platta fästen får man göra själv isåfsll. Ja har jobbat med båda o gillar runda bättre men det är en smaksak :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-11-23 @ 13:30:28
Postat av: Nyfiken

Hej! Jag är i banorna att gå igenom samma operation. Hur mkt har du gått ner på 4 v? Du behöver inte skriva vad du väger :) kram

Svar: Hejsan!
Jag har gått ner 10kg på 4v men nu står det still o har gjort i 1v :( men sånt händer då kroppen stabiliserar sig. :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-11-26 @ 13:10:02
Postat av: FrökenL

Gud va grym du är fina Emma! Min faster har gjort samma operation och mår väldigt bra idag. Kämpa på! Otroligt starkt av dig att ta detta beslut om livsändring. Hejar på dig! <3 kram Linda

Svar: Tack gulligaste Linda!! Dina ord värmer så otroligt
Mycket!!!! <3
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-11-26 @ 21:36:03
Postat av: carro

Hej. Först och främst vill jag säga att du är grym som har tagit detta beslutet. Jag hoppas att du mår bra. Nu till min fråga,jag har kikat endel i din blogg och ser att du är en grymt duktig frisör. Jag är så himla missnöjd med min toning som aldrig verkar tvättas ur och skulle nu vilja ljusa upp det (jag har en favorit från olia). Får jag lov att mejla en bild på mitt hår om du har tid och lust att ge mig ett råd hur jag lättast och skonsamast går till väga? Till vilken mejl i så fall? Tack och Kram

Svar: Hej och tusen tack för dina fina ord!! :) absolut maila på emmaanderss0n@hotmail.com
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-11-27 @ 14:15:41
Postat av: Johanna

Lägg ut dina kläder på bloppis som du inte kan ha efter viktnedgången, lär va många som är intresserade! Du har såå snygg stil❤️

Svar: Hej! Vilken bra ide! Det kan jag absolut göra. Har redan början slänga massor :(
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-11-29 @ 23:04:28
Postat av: Adlen

Söta rara Emma! Hejja! Hejja! Hejja! Tänk bara framåt! Det här är en liten detalj i hela din framgång och snart är den väck och du är lika awesome som alltid om kanske inte liiiite mer än vanligt nu! 😘

Svar: Åh adlen! Hur söt e du inte då!! Gulle dig!!!!! <3
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-12-02 @ 09:35:45
Postat av: Ina

Jag håller med Johanna! Jag är illkåt på din gröna jacka som du lade ut på Instagram för ett tag sedan! Tänker på den än idag. Har bara haft svarta jackor i hela mitt vuxna liv, och ännu mer svarta kläder nu när jag är som störst (får hjälp på en ätstörningsklinik sedan 1år och 1 månad tillbaka för ortorexi som blev till bulimi). Och den jackan skulle jag nästan betala vad som helst för, för det var verkligen den snyggaste jacka jag nånsin har sett! :)

Håller tummarna för dig att du slipper dumpings för all framtid!

Stor kram
//Din trogna stalker ;)

Svar: Heeeeeeej!!! Men åh!!! Hur går det?! Går det åt rätt håll när du får hjälp? :(

Ja men jackan finns på river Island (tror till och med att dom kanske rear ut den på webben men inte säker). Den va dödlig :) kramis!!!
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-12-04 @ 11:05:11
URL: http://inas.se
Postat av: Susanne

Hej Emma! Jag har precis hittat din blogg och läst några av dina inlägg. Tycker du gör ett fantastiskt bra jobb! Otroligt fina färgningar! Jag kommer absolut att börja följa dig. Lycka till med återhämtningen efter operationen, det fixar du. Varma hälsningar, Susanne

2014-12-08 @ 17:01:37
Postat av: Emilia

Hej, jag har en fråga ang färgning.
Om jag lägger slingor i färgerna kp 9/11+9/38 och 8/1+8/38 med 6 och 9% väte.
Då om jag vill lägga en color touch på resterandet utav håret vilken brun nyans skulle du rekomendera då om kunden vill ligga på mörkhetsläge 6 till 7 så hon inte känner sig för ljus av slingorna.

Jätte tacksam för svar i denna julstress!

Svar: Halloj!!

Ha su kan ju inte lägga en color touch som är mörkare än bladningen med 9/11+9/38 för då kommer ju dom och försvinna. Så jag förstod inte riktigt hur du tänkt om hon ska hamna på en 6-7 i ljushetslähe. Va är utgångsläget för det första? :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-12-18 @ 20:50:35
Postat av: Emilia

Hej igen:)
Så som jag tänkt var att jag lägger först två olika slingor var av den ena är 9/11+9/38 9% H2O2 och den andra 8/1+8/38 6% H2O2. Som jag väver ut i hela håret och då resterande utav håret som inte blir slingor vill jag lägga en brun nyans på då hon vill vara brun med två olika nyanser av slingor. Hon har nu ett utgångsläge på en 7a med lite andra ljusa slingor.


Svar: Okej. Jättesvårt att säga när jag inte det henne. Men du kan inte lägga en 7 om du gjort slingor i 8 och 9 för då kommer ju dom mörkas ner. OM du inte lägger 7an mellan alla foliepaket :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-12-20 @ 01:39:23
Postat av: s

Hur mycket kostar en gbp?
Hoppas att du får må bättre snart :)

Svar: Jag fick betala 88.000kr :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-12-24 @ 05:35:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0