Pastellfärg

Pastell är tillbaka! Jag älskar allt som har med pastell att göra. Pastell är en färg som är otroligt ljus i sin färg och funkar att färga på blonda hår. Det man måste tänka på när man ska färga pastellfärg är att håret nästan måste vara vitt- eller otroligt ljust åtminstone, annars kommer färgen inte ta eller i värsta fall bli mörkare än pastell. 


Här har vi en kund som kom in till mig i vintras och ville bli pastell. Då var hennes hår som på bild 1. Jag bad henne att åka på sin vinterresa till Thailand så skulle solen hjälpa henne att bli ljusare så när hon kom hem var hon som bild 2. 

Hon gjorde en omgång ljusa slingor och när hon kom till mig nästa gång i april gjorde vi henne som bild 3. Alltså platinablond

Nu har vi en grund som kommer göra henne pastell, som hon vill. Önskemålet från kunden var bubbelgumsrosa färg. Sådär. Efter 4 månader fick hon sin bubbelgumsrosa pastellfärg och vi har inte blekt sönder det. Solen gjorde det mesta sen gjorde vi slutjobbet. 

Nu- 3 månader senare så var hon tillbaka för att fräscha till och ändra om sin pastellfärg. Denna gång visade kunden en bild. En bild på en mer kall rosa/violett ton- mer som gammeldagsrosa. Eller exakt som gammeldagsrosa snarare. Sagt och gjort. Grunden hade vi. Denna gång la jag pastellfärgen i två omgångar dels för stt den skulle hålla bättre och sedan för att få den fullt täckande

Kunden blev skitböjd- och jag blev skitnöjd. Ett resultat som verkligen va som på bilden. Kommentarer
Postat av: Kristin

Hej! Jag behöver lite hjälp. Är ganska ljusblond men vill bli mer vit/platinablond eller åtminstone vita slingor, som hon du fixat här eller ännu ljusare. Jag har köpt; Platinkers blekningspulver och Magicolors väteperoxid 6% Hur ska jag blanda detta nu? Hur många delar av varje? Och ska jag bleka med 10 eller 20% volym? Hur lång tid i så fall?

Svar: Hej :) du blandar till du får en lagom tjock blandning om det är blekning. Svårt att säga måtten. Men jag förstår inte riktigt va du menar med 10 och 20%?
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-07-03 @ 11:05:56
Postat av: Anonym

Hej igen... Jag menar att jag har läst någonstans om olika procent. Typ bleka med tex 6 eller 12% beroende på hur ljus eller mörk man är innan, antar jag? Hur länge skall det sitta i?
Men du förslår att jag blandar tills det blir lagom geggigt?
Detta är beskrivningen på produkterna om det kanske förklarar tydligare:
Produktbeskrivning
Blekningspulver 500 Gram

10% Vol - (Långsam Process, Skonsammare)

20% Vol - För Normal Blekning

30% Vol - För Max Lyft


Väteperoxid

EGENSKAPER:
• Specifikt För Blandning Med Magicolor.
• Oxig Med En Stabilisering Och Behandling Användas Finns I 10-20-30-40 Volym Koncentrationer. DET ÄR DETTA JAG MENAR MED DET DÄR VOLYM...

Jag valde att köpa väteperoxid 6%

Haha rörig jag är!
Svar: Ah ja förstod att du menade så ville bara se om vi tänkte samma. Procent och volym är exakt samma sak. Så 6% motsvarar alltså 20volym. Med 6
Peocent blir du ca 3-4 steg ljusare. Blanda tills den e lagom geggig. En stund efter kommer den svälla till sig lite men det är normalt :)

Blekningen verkar upp till 1 timme. Men ta en färskingar efter ca 30 min o dra i den o se så ditt hår pallar med blekningen. Botten kommer dock troligtvis bli mycke ljusare än längderna
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-07-06 @ 15:11:36
Postat av: Anonym

Tack för hjälpen snälla, snälla du! :)

2014-07-08 @ 00:11:57
Postat av: Anonym

Hej! Jag har beställt hem en flaska welloxon perfect 6% och illumina 10/36 som ska ge en fin blond färg. Tänkte bli frisör och vill gärna ha lite förkunskap innan. Blandar man lika delar färg med developer, för det är väl 6% jag ska ha? Är illumina eller koleston bäst färgmässigt? Något annat att tänka på? Du verkar ju ha jobbat rätt mycket med båda färgerna i dina färgningar. Tacksam för all hjälp jag kan fåkram

2014-07-13 @ 00:24:02
Postat av: Sara

Hej! Jag har beställt hem en flaska welloxon perfect 6% och illumina 10/36 som ska ge en fin blond färg. Tänkte bli frisör och vill gärna ha lite förkunskap innan. Blandar man lika delar färg med developer, för det är väl 6% jag ska ha? Är illumina eller koleston bäst färgmässigt? Något annat att tänka på? Du verkar ju ha jobbat rätt mycket med båda färgerna i dina färgningar. Tacksam för all hjälp jag kan få:) kram

Svar: Hej. Du blandar dom i lika delar. Bästa är att väga dessa så vikten blir samma. Den färg du valt är ju för väldigt blont hår. Jag gillar båda serierna men har jobbat mest med koleston. Det beror lite på vad man önskar för resultat. Är du ljus i dig själv nu? Annars kommer det inte hända så mycket med den färgen :) lycka till :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-07-13 @ 15:30:11
Postat av: Roja

Såg ditt inlägg om inpackning när du lät den sitta i en timma, gjorde de nyss o de blev så lätt att kamma igenom! Tack för tipset :) men när jag duschar så använder jag schampo (olika varje gång) och sen inpackning istället för balsam å låter de sitta i 2 min sen sköljer ur, är de bra/dåligt med ha inpackning vid varje dusch? :)

Sen har jag aldrig råd med att gå till frissan, men är i stort sett svarthårig i grund o botten, brukar ha honungsblont hår och använder mig av dark n lovlys färger o de blir resultat på en gång på mitt mörka hår! De sliter lite med blekningen o är superbillgt. Har du hört något om de märket o vad tycker du om det?(Europeiska färger från HM osv har aldrig gett resultat) :)

Svar: Det är jättebra att du har inpackning ofta. Det är bättre att ha det ofta än sällan. Ja har träet alltid inpackning för mitt hår behöver det. Sen avslutar jag alltid med balsam efter inpackningen.

Dom färgerna är mer
För afrikanska hår men funkar dom bra på dig så är ju det kanon :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-07-14 @ 20:00:38
URL: http://bakkus.blogg.se
Postat av: Sara

Jag är lite varmt mellanblond skulle jag säga med ca 1.5 mm mörkblond utväxt. Skulle vilja bli väldigt naturligt kallt blond gärna lite gråa toner fast inte platinablond då jag sedan ska låta min naturliga färg växa ut lite. Om du sett wellas videos eller reklambilder på blond hår, lite i den stilen. Så vilken skulle du annars rekommendera som färgar? Illumina är väl den senaste hårfärgen inom wella och den verkar väldigt bra enligt många men undrar om det är mer som en glossing med dom ljusare färgerna... Jag måste väl använda folie om jag inte bryr mig om att inhandla color id om du vet vad det är. Vill helst inte bleka. Tack:)

Svar: Om du önskar så kallt och ljust som möjligt skulle jag absolut bleka istället för slingor. Du ja. Alltid prova slingor men det kommer inte bli ljust på allt då.

Jag tycker inte att illumina håller kalla färger så bra. Det du måste tänka på e att bevara färgen för de kommer släppa snabbt.
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-07-15 @ 01:26:36
Postat av: Anonym

Vilken är den mest skonsamma och senaste blekningen på marknaden? Vilken använder du? Sliter blekning mycket på håret?

Svar: All blekning är den samma i princip :) det beror bara på hur starkt man väljer att blanda den.

Absolut skadar blekning men även där kan man gå på hårt eller lite mildare mot
Håret.
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-07-17 @ 18:10:20
Postat av: Anonym

Hej jag har varit hos frisören två gånger nu och gjort slingor. Så jag är ganska ljus uppe i håret men underhåret är mörkblont ungefär. Men jag vill ha likadan färg som henne på bilden. Alltså så blont då. I hela håret. Min frisör säger att jag bara ska fortsätta att bleka slingor. Men det tar ju inte överallt.
Så jag funderar på , efter att ni gjorde slingor blekte ni hela hennes hår eller slingrade ni bara? Vad ska jag säga till min frisör om ni nu blekte det för då vill jag med göra det.
För hon vill göra slingor så att det blir mer naturligt. Men jag tyckte det blonda som du hade gjort ser väldigt naturligt ut!
Tacksam för svar:)

Svar: Hon har absolut rätt i att slingor är skonsammare. Men då kommer ni få göra det en hel del och väldigt täta och väldigt väldigt måååånga söingor. Det kommer TA tid. Om du redan nu e så pass ljus kan ni välja och göra en blonderingstvätt och sedan lägga en toning på.

Slingor gör ju så det blir naturligt. Med blekning blir du verkligen LJUS ÖVERALLT!! Jag gillar en sån kontrast. Sen när utväxten kommer på ca 1cm blir det ännu snyggare :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-07-20 @ 22:53:43
Postat av: Anonym

Blekte ni hela håret efter slingorna ?

Svar: Vi blekte efter slingorna och dämpade gula pigment
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-07-20 @ 22:54:57
Postat av: Anonym

Men om jag redan har gjort slingor kan det liksom inte bli så då att håret blir fläckigt om jag bleker det?för vissa parti är ju mörkare än andra?

Önskar verkligen att du var min frisör! Du gör verkligen att super bra jobb!

Svar: Det kommer inte bli fläckigt om frisören vet va han/hon gör. Sen gäller det ju att frisören inte bleker innan frisören gjort en bedömning om ditt hår kommer klara av hela processen.
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-07-21 @ 17:17:06
Postat av: Anonym

Hej! Om jag vill ha cara delevinges hårfärg, vilket nummer på wella koleston eller illumina color passar bäst? Räcker det med en färg eller flera? snälla skulle du kunna ge mig receptet på hur du skulle göra? :)

Svar: Det beror ju helt på vilken nyans av alla hennes färger man önskar. Sen är det jättesvårt att ge ett recept bara utan att ens veta färgen på ditt hår i dagsläget tycärr :(
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-07-25 @ 19:37:41
Postat av: Anonym

Hej igen... Menar något i denhär stilen... http://www.cosmopolitan.co.uk/cm/cosmopolitanuk/images/6q/061013-cara-dleveingne-hair-veEfy0-lgn.jpg tack:)

2014-07-25 @ 22:50:58
Postat av: Anonym

Glömde säga hur mitt ser ut, ungefär såhär: http://byidas.myshowroom.se/files/2012/12/Sk%C3%A4rmavbild-2012-12-13-kl.-21.59.22.png (bild från Google)

2014-07-25 @ 22:53:02
Postat av: Rebecca

Hej. Jag måste bara få säga tack. Tack för att du gett mig modet att säga upp mig från mitt själsdödande jobb och söka in på en frisörutbildning. Fick veta idag att jag börjar utbildningen om två veckor, och då får jag äntligen jobba med min dröm. Tack för din fina blogg och modet du gett mig.

Svar: Men guuuud vilken magisk kommentar! Vem är du- vill ge dig en kram! Och GRATTIS!!!!! Älskar att du vågar och gör det du älskar! Du kommer inte ångra dig! Det är mitt livs bästa beslut!! Vart ska du gå nånstans?! Bor du i Sthlm? :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-08-04 @ 16:29:55
Postat av: Anna

Hej! Jag har någon slags mellanblond/ ljus blond hårfärg med mycket skiftningar. Allt ifrån guld till nästan vita slingor lite längre ner i håret. Jag har slingat det ljust en gång tidigare hos en frisör, men det var ett bra tag sedan. Ungefär ett år sedan. Nu har jag en utväxt, fast den är inte jätte markerad om du förstår. Är blond naturligt, men inte riktigt lika. Utväxten ser ganska naturlig ut och ingen ful skarp kant, men jag skulle ändå vilja att överdelen av håret har samma färg som resten av håret och jag vill helst göra detta hemma. Mina frågor är: Behöver jag bara slinga håret som är mörkare alltså själva utväxten, eller är det säkrare med hela håret? För jag vet inte vilken blekning min frisör använde för 1 år sedan. Samtidigt vill jag inte slita allt för mycket på håret då jag har långt hår (typ till höftbenen) och gillar hårets kvalite just nu, extremt tjockt och helt enkelt mycket hår :) Har du isåfall åtminstone något tips på märken av blekning som kanske är något skonsammare för håret? Och är det möjligt ens att göra detta hemma själv så att jag får ett jämt och bra resultat? Vill också passa på att säga att du rockar och är en grym inspiration för mig! /Anna :D

Svar: Gör detta hos en frisör snälla :(
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-08-08 @ 09:29:40
Postat av: Isabelle

Hej skulle du kunna tipsa om hur man får en askig nyans i mörkbrunt hår? Helst lite ljusare också .Jätte fin blogg som är rolig att följa!

Svar: Tunna tunna slingor o sedan en kall toning i nån snygg brun nyans. Dels får du olika toner i brunt för mer liv och så blir det snyggare :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-08-16 @ 23:19:07
Postat av: karin

vad är det för skillnad på om man köper blekning i handeln eller går till frisören? all blekning är väl i princip likadan så om man vet hur det funkar så vad är då andledningen att göra tex slingor hos frisören? är blekningen skonsammare eller spelar det ens någon roll så sett?

Svar: Det e ingen skillnad. Oftast e blekning densamma överallt om man inte har nån specialblekning. Hos frisören vet dom hur msn hanterar blekning o kan göra den svagare o starkare. I butik har du bara en viss styrka
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-08-22 @ 12:11:59
Postat av: Aila

Hej, först av allt vill jag bara säga att du är fantastisk, älskar verkligen din blogg!
Jag har velat skaffa silver/vitt hår ett ganska långt tag nu, har du några råd hur om hur jag enklast jag göra detta? Kan man göra det hemma, och hur ljust måste håret vara innan?

Svar: Blek det så ljust man kan sedan en toning. Dock rekommenderar jag att du går till en frisör då dom får göra en bedömning på kvalite osv. Oftast blir det inte mycke billigare om man gör det hemma. Det krävs massa blekning och toning
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-08-24 @ 22:30:24
Postat av: Anonym

Hej!
Hur mycket kostar det att fixa sitt hår hos dig om man vill verkligen ha en stark lila ombre i sitt hår?
Jag har svart hår ... :)


Svar: Hej. Det e jättesvårt att säga ett pris. Det beror hur många behandlingar som krävs. Men det blir nog några tusen
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-08-25 @ 12:34:08
Postat av: Sandra med gult hår.

Hej. Hur kan jag få kontakt med dig? Behöver akut hjälp med mitt hår. Som är pissgult/oranget. Kan du maila mig så kan jag skicka en bild på mitt hår.

Svar: Emmaanderss0n@hotmail.com
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-08-25 @ 12:35:23
Postat av: Katarina Lindborg

Hej!
Jag skulle behöva tips på en kort frisyr som kräver väldigt lite eller inget fix på morgonen. Jag har rätt tunt och fint hår så jag är rädd att när jag klipper kort kommer det bara se platt och tunt ut.

Svar: Hejsan. Svårt att säga då jag inte sett ditt hår. Men en kort Bob går alltid hem. Snyggt till alla hårtyper :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-08-29 @ 18:21:39
Postat av: Elise

Hej! Jag har väldigt svart hår och skulle vilja göra någon form av pastellfärgad ombre på det. Vilken pastellfärg hade passat bäst till mitt mörka hår? Sedan tappar jag väldigt mycket hår också och undrar om det är sant att ombre inte gör att man tappar mer hår pga att det inte berör hårbotten?

Svar: Att du tappar hår har inget med din färg att göra tyvärr. Utan ibland tappar man mer hår än väsentligt av olika anledningar. Det kommer bli svårt för dig att få en pastell färg om du nu e svarthårig
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-08-30 @ 18:59:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0