Pastellfärg

Pastell är tillbaka! Jag älskar allt som har med pastell att göra. Pastell är en färg som är otroligt ljus i sin färg och funkar att färga på blonda hår. Det man måste tänka på när man ska färga pastellfärg är att håret nästan måste vara vitt- eller otroligt ljust åtminstone, annars kommer färgen inte ta eller i värsta fall bli mörkare än pastell. 


Här har vi en kund som kom in till mig i vintras och ville bli pastell. Då var hennes hår som på bild 1. Jag bad henne att åka på sin vinterresa till Thailand så skulle solen hjälpa henne att bli ljusare så när hon kom hem var hon som bild 2. 

Hon gjorde en omgång ljusa slingor och när hon kom till mig nästa gång i april gjorde vi henne som bild 3. Alltså platinablond

Nu har vi en grund som kommer göra henne pastell, som hon vill. Önskemålet från kunden var bubbelgumsrosa färg. Sådär. Efter 4 månader fick hon sin bubbelgumsrosa pastellfärg och vi har inte blekt sönder det. Solen gjorde det mesta sen gjorde vi slutjobbet. 

Nu- 3 månader senare så var hon tillbaka för att fräscha till och ändra om sin pastellfärg. Denna gång visade kunden en bild. En bild på en mer kall rosa/violett ton- mer som gammeldagsrosa. Eller exakt som gammeldagsrosa snarare. Sagt och gjort. Grunden hade vi. Denna gång la jag pastellfärgen i två omgångar dels för stt den skulle hålla bättre och sedan för att få den fullt täckande

Kunden blev skitböjd- och jag blev skitnöjd. Ett resultat som verkligen va som på bilden. 


2014-07-01 @ 10:41:32 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (23) Trackbacks ()


RSS 2.0