Jag älskar mitt jobb, mina kunder & mina kollegor

 
 

Kommentarer
Postat av: maria

Hej, får jag bara fråga en sak om mitt hår?
Blekte de från rött igår och vart förvånad när typ allt rött va borta men de va lite gulaktigt så använde silvershampo o de blev bättre men fortfarande olika färger i olika delar av håret, utväxten vart tex vit nästan för att ja inte färgat den tidigare, men jag hade tänk lägga på en mörkblont färg med lite askig färg på håret om två dagar som håller några tvättar, frågan är om när håret bli urtvättat hur kommer den blonda färgen se ut sen efter??? Tacksam för svar!!

Svar: Hej. Su gör helt rätt att lägga mer askig blond på som tar bort de gula. Ofta så sitter en sån färg bra. Annars e de bara att aska ner det igen om du tycker det blir gult efter du tvättat det några gånger :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-02-01 @ 09:29:37
Postat av: Lovisa

Hej!
Jag har sett är du är väldigt generös med råd och svarar så utförligt på alla kommentarer, så därför vänder jag mig till dig med några frågor:
Jag var hos frisören igår och är helnöjd med färgningen, men jag är lite fundersam över produkterna hon gav mig. Jag ville ha råd om en bra inpackning och fick en som heter Davines - Love Conditioner, wavy & curly hair.
Är det en inpackning eller ett vanligt balsam? Jag har dessutom spikrakt hår..
Vad vet du om produkten? Kan du gissa varför jag fick just denna?

Tack på förhand, kram!

Svar: Oh tack så jättemycket. Jag försöker ge så mycke info som möjligt.

Det är ett balsam till personer som vill förstärka sina lockar så jag vet verkligen inte varför hon sålde på dig den. Hade hon andra märken? Hon kanske inte va tillräckligt påläst men ett lockigt hår behöver återfuktning och jag antar att det balsamet ger den sista touchen med fukt. Men de e ett balsam för lockigt hår iaf :(
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-02-02 @ 11:44:13
Postat av: johanna

Hej!
jag har en liten fråga, det är så att jag vill boka en tid hos er salong för att färga håret. Men det jag undrar är om jag som nu är brunett ganska mörk kan gå till en askig blond färg på ett besök eller om det krävs flera besök? Finns det någon blekning (eller hur man nu går till väga) som inte sliter på håret mer på håret än någon annan färgning för att jag har ganska tunt hår..
tacksam för svar :)

Svar: Hej Johanna :)
Va roligt att du vill komma till oss. Ofta så tar det längre tid än ett besök då vi vill spara så mycket på din hårkvalite som möjligt. All blekning skadar lika mycket sen finns det starkare och svagare böekning.
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-02-03 @ 19:51:32
Postat av: Andrea

Hej!
Jag har under 3 års tid tonat mitt hår regelbundet brunt. Min naturliga hårfärg är är varmt blond och lite åt det röda hållet. Men nu är jag sugen på att bli blond! Finns det något sätt att gå tillväga för att undvika oranga/röda skiftningar? Vill ha en vanlig, kall blond liksom.
Kram!

Svar: De kommer bli orange vilket dom. Det blir det alltid när man ljusar upp. Det man får göra då är att lägga en kall toning på det. Då försvinner det orangea :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-02-04 @ 22:13:36
Postat av: Amanda

Hej Emma! Tack för en sjukt bra och intressant hårblogg!!
Jag behöver hjälp! Mitt hår bli flottigt JÄTTE fort, alltså dagen efter att jag tvättat de blir de äckligt... Brukar använda torrschampo då men behöver definitivt tvätta det 3e dagen.
Vad ska jag göra?
Jag använder Artego Easy care relaxing.
Mitt hår i sig är väldigt glansigt och fint med tunna hårstrån. Blir sällan tovigt!
Tacksam för svar :)

Svar: Hej Amanda!
Jag har haft samma problem med att tvätta det varje gång.

Det viktigaste e att sluta vänja det och ju längre du väntar ju bättre blir de efter ett tag. Använd ett BRA torrachampo! Prio ett. De kommer hjälpa mycket. Sen inget balsam i hårbotten o tvätta alltid med schampo två gånger. Börja där. :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-02-07 @ 11:12:35
Postat av: Nathalie

Hej!

Jag undrar om du har gjort en behandling på personerna i före/efter bilderna ovan eller om du bara har lockat det? Jag skulle själv verkligen vilja ha detta svall.

Svar: Hej.
Det är mina kunder allihop på dom bilder. Så alla behandlingar o stylingar e av mig :)
Men va kul :) kom så fixar vi :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-02-09 @ 00:49:58
Postat av: Pernilla

Hur länge kan man ha löshår med keratinslingor sitta i?
Har läst att man kan ha det 2-3 månader. Vad händer om man skulle ha det längre ? 4 månader tex?

Svar: Man rekommenderar alltid 3 månader. Det kan börja skada om dom sitter för länge på samma ställe :( det är därför man rekommenderar 3 månader :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-02-11 @ 10:05:29
Postat av: Maria

Hej!

Har en fråga om mitt hår då jag inte vet vad jag ska göra..
Jag har blonda slingor och mörkade underhår, men vill bli helt blond.. Hur ska jag göra? Måste jag köpa brun hårfärg o sen bleka allt eller går det på något annat sätt? har inte råd att gå till frisör utan får göra hemma!
Glad för svar, tack!

Svar: Gör jättetäta slingor där du e mörk o även i de andra håret. Underhåret kommer va mörkare men då kan du slinga de en gång till efter nån vecka. Men du kommer säkert behöva nån som hjälper dig om du ska göra de hemma :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-02-13 @ 10:15:13
Postat av: thess

hej undrar hur du gör för att få till kissies blonda färg :)

Svar: Hej :) först massa slingor sedan en bottenfärg och även en kall toning :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-02-13 @ 21:24:45
Postat av: lina

hej! min stora dröm är att läsa till frisör. kunde inte heller göra det på gymnasiet av olika anledningar och funderar nu på att söka till hösten. men sen fick jag höra att om du går en vuxenutbildning så får du jättedåligt betalt när du börjar jobba efteråt? pengar blir tyvärr en stor del när man har ett barn å tänka på också. behöver inte tjäna storkovan men jag hörde att man får runt 4000? tack för en fin och inspirerande blogg :)

Svar: Hej :) jag tycker absolut att du ska gå frisörutbildning om det är det som du drömmer om! Pengar kommer och går. Mitt mål efter utbildningen var att få en anställning- då får man mer betalt vilket är mycke bättre än hyrstol i början :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-02-14 @ 09:07:29
Postat av: Erica

Hej, tack för en underbart bra blogg med mycket inspiration :) det jag undrar är om avfärgningen "b4 color remover" jag färgade nämligen håret hos frisören i förrgår och det blev jätte mörklila vilket jag inte ville ha. Så nu undrar jag om b4 color remover kan möjligtvis ta bort mörklila? Kan du svara på detta i ett inlägg på din blogg så jag ser vad du svarar? kramkram

Svar: Hej. Som jag skrivit till många andra så tar den olika mycket på olika hår. Så det kan va så att mycket försvinner eller inget alls. Då måste man höra de fler gånger.

Kommer tyvärr inte göra ett inlägg om det :(
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-02-14 @ 13:45:25
Postat av: Adlen

Hejja! Hejja! Hejja bästa Emma aka kändisfrisören ;) Du är så himla duktig! :)

Svar: Tack fina adlen!!! Du e så go :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-02-15 @ 00:17:56
Postat av: Julia Abrahamsson

Hejsan! Jag har brunt hår med ombre, vill gå till blont. Som på bilden i detta inlägget. Hur gör man det på bästa vis och hur lång tid tar det? Tar det en dag hos frisören och sen är det klart eller tar det några månader? Vill verkligen ha det nu nu nu nu nu.. Jag har färgat mitt hår extremt mycket och är ganska rädd om det..

Svara på min blogg, jag kan inte se om du svarar i ett inlägg på din blogg :) Tack för svar på förhand.

Svar: Hej. Det hon har är ju en ombre. En ljus ombre. Om du själv har en ombre har du bara göra den ljusare :) det gör man lättast hos frisör- hemma blir de oftast inte bra :(

Va försiktig så ditt hår inte blir allt för slitet om du har färgat det mycket innan. Om det har gått av innan skulle jag vara extremt försiktig.
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-02-15 @ 20:11:55
URL: http://www.nattstad.se/juliaabrahamsson
Postat av: Louise

Oj va fint! Jag har själv väldigt långt och tjockt hår men tycker det är svårt att locka håret fint, det blir så himla stort och krulligt nästan när jag lockar med plattång. Hur har du gjort och vad har du använt för att få till lite mer vågor i håret? :)

Svar: Det går att få. Alla dessa på bilderna e med en plattång. Jag drar inte från botten till topparna utan jag drar lite sen släpper o sen drar igen och släpper. Förstår du? På så sätt får du "vågor"
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-02-26 @ 20:37:01
Postat av: Angelica

Hej!
Jag skulle vilja boka tid för folieslingor men vet inte vilken jag ska välja på hemsidan, "uppljusnande folieslingor" eller "folieslingor i hela håret". Jag har blond färg i hela håret och vill slinga det för att få lite mer liv i det, vill ha olika ljusa nyanser och kanske några ljust bruna. Lite "surfhår" om du förstår vad jag menar?
Vilken behandling ska jag välja då när jag bokar? :)

Svar: Boka uppljusande folieslingor. Har du långt pch tjockt hår kan du även boka en "klippning långt hår" BARA så att frisören får mer tid.
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-03-04 @ 18:25:20
Postat av: Josefine

Hej! Nu va detta inlägget för väldigt länge sen såg jag men du kanske ser min kommentar ändå :) Hur får de en så kall ton på ett så gult hår som på den översta bilden till vänster? Super fint verkligen! Tack på förhand! /Josefine

Svar: Man lägger en kall toning på håret som tar bort det guldiga :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-11-19 @ 16:12:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0