Hur man får blont hår skonsammast

Nu går vi mot ljusare tider och med det sagt så vill många bli ljushåriga igen. Det roliga är att många kunder är såhär- lika så jag. Många vill ha det omöjliga möjligt. Många kommer till mig och vill gå från brunt till blont på en och samma behandling- och oftast är det i princip omöjligt. 

Jag brukar alltid säga att bli blond kräver tid- dels för att det skadar ditt hår varje gång man behandlar det men det som folk ofta inte vet är att tiden från första behandlingen till nästa kommer göra dig ljusare än vad du är när du går från salongen. 

Man ska alltid göra det skonsammast för håret- även om det krävs längre tid, men jag som frisör tänker alltid på mina kunders hår och inte hur ljust vi kan få dom på en behandling- utan jag vet att det kommer hända grejer när man börjar denna processen. 

Så tänk på det när ni nu ska bli ljusare till våren. Lyssna på eran frisör- och på eran magkänsla! Solen kommer fram mer och mer och därav kommer du bli ljusare. Ibland går det på en behandling men ibland får man räkna med fler behandlingar. 
Kommentarer
Postat av: Ina

Är sugen på att gå till frisören och göra mig ljusare, men vet inte om jag passar i det. Var "vitblond" för massa år sedan innan jag färgade mig så här mörk (3:a). Vet inte om man vågar lägga pengar och tid på att ljusa upp håret och sedan inte känna mig fin i det ljusa.. är i valet och kvalet :)

Har ännu en fråga till dig, din stackare.. Kan du rekommendera ett bra schampoo + balsam som tyvärr köps i vanliga affären som tex Ica? Har sedan många år tillbaka enbart köpt "frisörschampon" + balsam, men nu är jag tyvärr sjukskriver i 1 månad...minst... och jag behöver börja tänka lite extra ekonomiskt nu då jag inte kommer att få ut min fulla lön nästa månad samt ev nästkommande månad. Behöver spara så mycket som möjligt från lönen som kommer snart i dagarna =/ Nu blev det visst en halv roman här men.. undrar som sagt om det finns NÅT bra till håret ute i "vanliga" handeln, vill ha så lite "skit" i håret som möjligt :P
Jisses, ber om ursäkt för den långa kommentaren!

ps. och med tanke på min lilla ekonomiska situation så behöver jag ju inte fundera på om jag skall lägga pengar på att ljusa upp håret eller inte, haha :P

Svar: Hej :) jag förstår helt hur du menar.

Aussie e ju asbra tycker jag. Det finns på rusta. Sen dom som finns på Ica e ju dove pch elvital som jag tycker e bra nödlösningspepdukter :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-02-23 @ 20:00:09
URL: http://inas.se
Postat av: Jess

Hejsan! Vad glad ja blir nu när ja hittat en sån bra frisörblogg som ger tips på allt!:) kul o läsa o bli insperarad!
Nu har jag en fråga ang o bli blond:p ska göra de så kortfattat som möjligt:)

Som du säger så är vi på väg mot ljusare tider, då vill jag oxå bli ljusare i håret! Har ett svart och rött hår bakom mig som är färgat mkt, satte i en hel blekning för ett år sedan, blev ju katastrof som jag redan visste men ja va envis och ville bli ljus snabbt, sluta ju med att håret gick av, blev tuggumi o va mättat med färg, men jag ville absolut inte bli mörk igen så jag har tonat håret i kastanjbrunt vilket innehåller rött, men ja va rädd att de skulle blivit grönt därför tog ja en med rött i, har inte tonat håret sen oktober nu, är blond naturligt så jag har ju en fin utväxt nu på ca 4 5 cm, jag tänkte slinga håret 2 gånger med moods ultrablond som bleker 7 nyanser, kmr ju bli oranget i topparna, om jag sätter blondering i topparna först o sen igår uppåt i håret, men när ska jag sätta färg uppe på huvudet så de blir en jämn färg? sen tänkte ja om ja färgar håret blont så kanske de blir mer jämt i håret, eller? Har hittat en som är ljusblond, tänkte sätta i den efter slingning, Vill ha en mer varm blond, lite honugns blond/ sand blond har läst att man kan ha i pärlblond för o få bort gula o oranga toner men har provat o de blir grönt/grått, har inte råd o gå till frisör så är jätte tacksam om du har några råd till mig, är desperat av att bli blond haha, men vill få ett bra o fint resultat:)

Svar: Hej fina du pch tack :) försöker va så varierad som möjligt. :)

Om jag skulle va du- då skulle jag vara JÄTTEförsiktig med tanke på att det gått av en gång innan. Jag skulle inte vågat. Men om du gör det så va jäkligt försiktig. Det kommer bli jättesvårt när su har så mycket utväxt. För den kommer bli kritvit om du lägger böekning hela vägen in. Du måste typ vänta med botten till du tycker de e typ 15-25 minuter kvar på längderna. Du kommer bli orange så det måste du ta bort med en kall färg efter. :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-02-24 @ 17:43:04
Postat av: Jess

Okej tack för svaret! :) Men om ja inte slingar utväxten utan färgar hela håret blont, blir de bra då? Om ja köper en ljusblond hårfärg och sätter i hela håret så bleker de inte som en blondering gör eller? Jag har axellångt hår, har löshår i jämt så de är ju o färga de med samma färg jag sätter i mitt hår.

Helt sjukt att du kunde göra din syster blond efter de där röda håret!! Du är jäkligt duktig:) och kul när du kan svara när man ska mixtra hemma med färg, annars brukar man få till svars att man ska gå till en frisör o inte göra nått hemma! Det tackar ja för!:)

Svar: Asså. Du måste använda böekning annars kommer de inte hända något. Du kommer bli orange. Så su måste även ha en kall roning i efter. Finns från MOod färgerna vet jag. Men löshåret o ditt hår kommer inte ljusas upp lika. De kommer troligtvis inte bli bra :( måste vara ärlig mot dig men du kan försöka men det är jättesvårt :(
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-02-24 @ 22:39:42
Postat av: Ina

Tack för ditt svar! Du är så jäkla underbart snäll! tack tack TACK <3

2014-02-25 @ 12:52:23
URL: http://inas.se
Postat av: paula

hej! hur går jag tillväga för att få mitt hår jordgubbsblont? är det en lika "krånglig" procedur som att bli "helblond"? jag har just nu rött hår med bruna toner i, och är väldigt sugen på att gå mot ljusare färg- samtidigt som jag inte vill slita på det alltför mycket. har haft rött hår i cirka tre år nu, och från början är jag ganska blond. har inte haft min naturliga hårfärg på flera år, så skulle vara skönt att ljusa upp det lite för att slippa slita på det mer med den här röda färgen. alltid när jag färgar håret så använder jag intensivtoning! har du några tips till mig? :) härlig blogg förresten, bra tips!

Svar: Det är blekning som gäller o när du e tillräckligt ljus så e de en jordgubbsland färg du måste lägga i. Detta gör du lättast hos frisör ;)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-02-26 @ 19:14:10
URL: http://paulakarlberg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0