De börjar hända grejer!

Nu har jag hunnit med det ena och det andra. Ny anställning på jobbet är det första!!

För det andra så ska Rapunzel of Sweden-salongen i Stockholm flytta in till stan!!!! Vi lämnar hamnen och hamnar på Regeringsgatan, 5 minuter från t-centralen!! Så den 4-5 oktober har vi invigning och kommer ni bjuds det på bubbel, goodiebags och rabatt på behandlingar vid bokning! Jag vill ju träffa alla söta läsare!

För det tredje har jag uppnått mitt sista mål jag hade- såklart kommer fler mål men för dom få jag hade. Det målet var ju att skaffa en.... lägenhet!! Dock är det för nu bara en andra hand men det är iallafall en 2a- 30 min från jobbet så jag är mer än nöjd!! Känner att allt verkligen är möjligt bara man har rätt inställning och viljan. Se bara hur långt jag kommit på bara 2år!

Så tvivla aldrig på er själva! Ni är grymma och ni fixar det ni vill göra så det är bara att kämpa och låt ingen dålig energi dra ner er!!

2013-09-11 @ 23:13:50 Permalink 5. Vardagsbetraktelser Kommentarer (14) Trackbacks ()


Dessa små huvudlöss....

Nu är tiderna igång igen- tiderna då lössen kommer. Skolstarterna gör så att det blir allt fler löss bland barn och ungdomar. Jag nojar varje dag att dommerdagen är kommen så mina frisörsaxar och borstar blir sanerade efter varje kund!
 
För det första så trivs löss inte i smutsigt hår! Det är bara en ren myt. Har du nytvättar hår varje dag är du en god kandidat för att drabbas av dom små parasiterna. Löss trivs alltså i rent hår. Det är dock ingen garanti att dom med skitigare hår inte kan drabbas. Men för tusan. Använd aldrig lusschampoo för säkerhets skull- funkar inte.
 
Löss sprids genom att man oftast genom kontakt- huvud mot huvud, kramas eller använder nån annans hårborste etc. En lus behöver inte ha någon "bärare". Dom kan lika gärna sitta på en hårborste och vänta på att den ska användas. Dock klarar dom sig inte utan "bärare" allt för länge, ca 1 dygn, 24 timmar.
 
 
 
En lus kan se ut på olika sätt beroende på hur dom ömsar skinn. Dom kan alltså vara så gått som genomskinliga men dom kan också vara mörka. En lus kan leva 2-3 månader om den bara har en "bärare" dvs ett huvud dom kan bo i. Under den tiden kan en lus lägga 200-300 ägg. Efter 10 dagar så har äggen kläckts och efter yttligare 10 dagar är dom fullvuxna oh kan lägga egna ägg. Äggen kallas gnetter. Dessa ägg ligger inte i hårbotten utan på hårstrået nära hårbotten. Tänk då på att löss förökar sig otroligt snabbt! Äggen är genomskinliga. Har du löss har du garanterat gnetter (ägg) som ligger och gror till sig.
 
Ett tecken på att du har löss är klåda. Betten kan vara irriterande och börja klia. Lössen trivs i varma klimat- så lössen trivs absolut bäst bakom öronen och i nacken, där kan man lättast se dom.
 
För att få bort lössen är prio ett att inte krama andra! Och använd inte varandras mössor, kammar osv. Att luskamma håret måste man göra för att få bort löss och gnetter. Att luskamma över ett vitt papper eller ett vitt handfat brukar alltid vara det lättaste. Sen måste ni använda luschampo när ni väl har löss! När du lyckats blivit lusfri- tro inte att du kan vara helt fri! Tänk på att det kan finnas gnetter kvar även fast lössen är borta. Så se till att luskamma håret flera gånger efter du blivit lusfri då gnetterna kan kläckas. Jag brukar rekomendera att luskamma en gång i veckan, minst- efter att du blivit lusfri. Att luskamma en extra gång är ju inte direkt jobbigt utan bara en säkerhet för er och personer runt omkring.
 
Vet du att du eller någon vän fått löss så måste du få bukt på dina hårborstar! Lägg alla hårborstar och kammar i en påse. Antingen så lägger du dom i 50° värme i minst 1 timme. Eller så kan du lägga dom i -15° i minst 12 timmar eller det tredje alternativet- i frysen i 48 timmar!
2013-09-11 @ 21:54:00 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (3) Trackbacks ()


RSS 2.0