Torrt eller skadat hår?

 
 

Nu börjar hösten komma, och när vi minst anar det så har vi snö upp till knäna. Och mitt i allt dedär så blir håret ofta a big mess- och man vet oftast inte hur man ska behandla det. Frissigt, torrt, livlöst, tråkigt, dassigt hår- jag kan fortsätta hela natten. Hur ska man då veta hur man ska behandla det under vintern för att få tillbaka sin glans och livheten i håret? Det gäller att behandla håret rätt, med rätt produkter. Jag tjatar om det jämt, just för att det är så viktigt.
 
Dom två vanligaste problemen vi skandinaver har är skadat hår eller torrt hår- två helt olika problem. 
 
Hur ska du då veta om du har torrt eller skadat hår? Det finns ett super enkelt knep. Ta ett hårstrå och lägg det i ett glas med vatten- är det så att hårstrået sjunker så har du ett skadat hår som måste repareras men sjunker det inte utan flyter så har du ett hår som Är i bra skick och inte skadat men kan vara torrt. Hur ska du då veta vilken inpackning du ska välja?
 
» Om du har skadat hår måste du välja en produkt som reparerar håret, tex en inpackning med massa protein. Protein bygger upp håret med fibrer.
 
» Om du då har torrt hår- ja då måste du välja entex  inpackning med massa fukt och näring.
 
» Detta gäller såklart för färgat hår med. Använd en inpackning för just färgat hår- vi vill ju inte att nån annan inpackning ska absorbera bort all färg i onödan! 
 
Såklart gäller det att hitta rätt produkter- men det gäller även att va snäll mot ditt hår och ge produkterna tid att få verka in i håret. Massera inte bara in den och skölj ur för det är bara ren lathet. Låt produkterna sitta ett tag så håret hinner dra åt sig av produkterna, dels när de kommer till schampo, inpackning och balsamet. För att få en jämnare fördelning kan du alltid ta en bredtandad kam och kamma så som ditt hår brukar ligga när det är torrt för att va säker på att det fördelas i hela håret.

Kommentarer
Postat av: sofia

Hej, snälla kan du säga ett braa värmeskydd för färgat, frissigt och torrt hår?

tack

Svar: Hej sofia! :D ett värmeskydd är bättre än inget värmeskydd. jag själv tycker det är svårt att veta dom bra värmeskydden då det finns så många.

när jag väljer ett värmeskydd kollar jag på hur många grader det skyddar upp till.. tex om det bara skyddar upp till 100grader är det inget bra värmeskydd.. men skyddar det upp till 200grader har du ett bra värmeskydd! själv har jag nu grazette som jag själv gillar väldigt mycket
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-10-31 @ 16:52:18
Postat av: Lovisa

Hej :) tack för en bra blogg!
Du som är frisör, har du använt ghd? Isåfall, vilken är verkligen bäst ghd Gold V Classic Styler eller ghd IV styler?

Svar: Hej!" :D jag själv har en GHD plattång och till en början blev jag jättebesviken då man hört så bra om dom. Men nu gillar jag den mer och mer. alla ghd e snarlika. men dom uppdateras alltid med nya funktioner. ghd classic IV vet jag är grym!!!! men gold classic är nyare tror jag och är mer rundad och fler funktioner. Det är nog lite som man själv känner.

kolla prisskillnaden på dom båda, och vad som skiljer dom åt. Skiljer det småsaker skulle jag tagit den billigare då tängerna är så pass lika :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-11-02 @ 00:14:32
Postat av: Linn

Hej! :) Jag har en fråga angående hårfärgning. Jag är blond med lite gula nyanser i och har alltid kört på en toning när det kommer till min utväxt. Jag har väldigt fin kvalitet på håret och det är inte slitet någonvart.(Är tok noga med hårinpackning,hårolja osv). Men nu vill jag bli brunhårig med kallt inslag eftersom jag är väldigt ljus i hyn och jag passar endast i kalla färger. Har du något tips på en kallbrun toning till håret, helst mörkbrun m.kallt inslag? Typ Goldwell eller toningar man köper hos frisörer. Jag har själv inte råd att gå till frisören och låta dom färga eftersom jag än går på gymnasiumet! :)
Kram!

Svar: Alla kalla färger är helt fria från guldiga toner. Om du går till en frisör så fråga efter en kall brun färg. Sen beror det på hur mörk du vill bli. Loreal, wella o Matrix vet jag har bra toningar som du kan köpa hos frisör :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-11-03 @ 20:11:06
Postat av: Elin

Hej! vad ska man göra om man får flottigt hår fort? som T.ex ja får flottigt hår efter en dag...så ja typ duschar varje dag, och ja vet att det inte är bra för håret, men ja har inget val.
så vet du någon bra produkt för fettigt hår?

Btw din blogg är jättebra! :)

Svar: Hej :)
Anledningen kan vara för att du tvättar det för ofta. Du MåSTE tvätta håret mindre. Medans man vänjer av håret så blir de lätt flottigt men då rekommenderar jag torrschampo. Har skrivit ett inlägg om bra torrachampon. Sen är det viktigt att alltid schamponera håret två ggr när man tvättar håret :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-11-10 @ 13:20:36
Postat av: Lisa

Tack för bra tips!Grym blogg! Får lätt torrt hår men har på senare tid experimenterat med att nya schampon med avokadoolja, det verkar fungera bra hittils. Har inte använt inpackningar särskilt mycket innan men tror att det är dags nu, särskilt efter att ha läst ditt inlägg

2013-11-14 @ 15:05:18
URL: http://schampo.org/
Postat av: Hanna Hjelm

Hej tack så hemskt mycket för ditt svar! :) Ja jag blekte flera gånger i somras och det vart bara pannkaka av hela skiten.. orkade inte med det och färgade det svart igen, Brukar göra inpackningar med olivolja lite då och då.. Slutat tvätta håret så ofta med schampo, Ah jag tänkte göra det hemma, Kan testa göra slingor med hetta och sedan lägga en kall blond toning över det ? :) Mvh

Svar: Prova gör de. Man gör de ju alltid på egen risk men har inte ditt hår gått av innan är det nog okej. Se till stt inte ha för lite blekning bara för då kommer de inte täcka allt :) hör av dig om det är nått mer du funderar på :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-11-18 @ 00:22:55
URL: http://www.Swisha.blogg.se
Postat av: Louise

Men schampoo ska väl inte sitta i länge i håret? Schampoo sliter ju. Jag låter balsam och hårinpackning sitta i länge, hårinpackningen brukar vara några timmar, balsam i några minuter bara. :)

Svar: Schampo skadar inte håret. Det tar bort alltfler o smuts i hårbotten därimot
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-11-19 @ 15:19:29
URL: http://vitmossa.blogg.se
Postat av: emelieortegren.blogg.se

har du tips på bra inpackningar och schampo för torrt hår som inte är jättejättedyrt? :)

Svar: Va e dyrt för dig? :) jag använder Matrix som funkar. Sen finns grazette o Lanza för torrt hår. Inlägg om dom produkterna på bloggen
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-11-23 @ 20:44:52
URL: http://emelieortegren.blogg.se/
Postat av: Linnéa H

Hej! Alltså, det här med hår. Jag har sjukt långt hår (det går ner till midjan nu) och dessutom väldigt tjockt hår. Dessutom som är det spikrat, precis det jag inte vill ha! Har trixat mycket i flera år med både flätor, pin curls, locktång, spolar och värmespolar, men känns inte riktigt som att det är något som fungerar utan att det släpper totalt alldeles för fort. Har till och med funderat på att permanenta det, i tanken om att det ska bli lättare att styla, men vet inte om jag vågar (man har ju sett skräckbilder!!). Du har ju även långt hår, hur gör du för att lockarna ska hålla, vilken metod och vilka produkter? Tack så hemskt mycket på förhand och tack för en bra blogg!

Svar: Hej Linda. Mina lockat släpper ganska fort om jag är ute mycket. Men om jag lägger i spray o sådär så håller dom lite. Nackdelen med långt hår är att det blir väldigt tungt och lockarna blir för tunga och släpper. Det du skulle behöva är att kanske klippa upp håret för att framhäva olika längder och på så sätt göra håret lättare. Då håller lockarna lättare :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-11-29 @ 18:40:06
Postat av: Amanda Ljungdahl

Hejsan! Gillar din blogg jättemycket och har två frågor jag skulle bli jätteglad om du ville svara på :) Först och främst så undrar jag om du har något tips på en hårfärg eller toning som är relativt ljusbrun men har en kall/askig ton? Sedan skulle jag uppskatta jättemycket om du ville gå in på min blogg och kolla på min "frisyr", det mesta bara hänger egentligen och jag hade tänkt att klippa mig snart men vet inte i vilken typ av frisyr jag passar i, skulle uppskatta svar jättemycket :) Tack på förhand!

Kram, Amanda

Svar: Heeeej :)
Tack så jättemycket inga du!! Jag har gjort en video på rapunzels instagram men kan även försöka göra en video och lägga upp här ;) om jag har nån kompis med clip on ;)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-12-06 @ 01:05:10
URL: http://amandacatrin.se/
Postat av: evelina rasu

hej, jag testade att lägga ett hårstrå i vattnet och det flöt, men då jag blekte sönder mitt hår i sommras och har allmänt misshandlat det i flera år med färgning, blekning, förlängningar och värme osv.
och det är som gummi när det är blött, så borde väl det vara slitet eller har jag fel? tacksam för svar :)

Svar: Hej :)

Jag vet ju inte hur ditt hår ser ut idag och hur mycket det återhämtat sig. Svårt att svara på när jag inte ser hur ditt hår ser ut. Men då kanske du ska prova tillsätta fukt och näring ist för reparerande? Som sagt svårt och säga när ja inte ser det. Men hade du kanske provat direkt efter all din blekning kanske det skulle sjunka. :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-12-15 @ 23:57:03
Postat av: Alexandra

Tyvärr tvivlar jag på detta. Det är väl egentligen bara så enkelt som att allt blött hår sjunker och allt torrt (alltså torrt från vatten) hår flyter? Oavsett om det är skadat/torrt eller ej. (Var tom tvungen att testa min teori nyss, och jo, den stämmer!)

2014-01-12 @ 21:23:23
Postat av: Ebba

vart ska man placera inpackningen, ska man bara ta den i topparna eller upp till hårbotten? Mitt hår har blivit jätte konstigt och är frissigt på vissa ställen i håret men för det mesta i "mitten" av håret lite längre ner än hårbotten, så var ska jag då placera inpackningen? Finns de någon bra inpackning du rekommenderar?

Svar: Lägg inpackningen från öronen och ner. Alltså inget i hårbotten :)

Jag skulle ta en återfuktande inpackning :) lycka till :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2015-01-22 @ 21:46:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0