Torrt eller skadat hår?

 
 

Nu börjar hösten komma, och när vi minst anar det så har vi snö upp till knäna. Och mitt i allt dedär så blir håret ofta a big mess- och man vet oftast inte hur man ska behandla det. Frissigt, torrt, livlöst, tråkigt, dassigt hår- jag kan fortsätta hela natten. Hur ska man då veta hur man ska behandla det under vintern för att få tillbaka sin glans och livheten i håret? Det gäller att behandla håret rätt, med rätt produkter. Jag tjatar om det jämt, just för att det är så viktigt.
 
Dom två vanligaste problemen vi skandinaver har är skadat hår eller torrt hår- två helt olika problem. 
 
Hur ska du då veta om du har torrt eller skadat hår? Det finns ett super enkelt knep. Ta ett hårstrå och lägg det i ett glas med vatten- är det så att hårstrået sjunker så har du ett skadat hår som måste repareras men sjunker det inte utan flyter så har du ett hår som Är i bra skick och inte skadat men kan vara torrt. Hur ska du då veta vilken inpackning du ska välja?
 
» Om du har skadat hår måste du välja en produkt som reparerar håret, tex en inpackning med massa protein. Protein bygger upp håret med fibrer.
 
» Om du då har torrt hår- ja då måste du välja entex  inpackning med massa fukt och näring.
 
» Detta gäller såklart för färgat hår med. Använd en inpackning för just färgat hår- vi vill ju inte att nån annan inpackning ska absorbera bort all färg i onödan! 
 
Såklart gäller det att hitta rätt produkter- men det gäller även att va snäll mot ditt hår och ge produkterna tid att få verka in i håret. Massera inte bara in den och skölj ur för det är bara ren lathet. Låt produkterna sitta ett tag så håret hinner dra åt sig av produkterna, dels när de kommer till schampo, inpackning och balsamet. För att få en jämnare fördelning kan du alltid ta en bredtandad kam och kamma så som ditt hår brukar ligga när det är torrt för att va säker på att det fördelas i hela håret.
2013-10-29 @ 22:10:00 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (13) Trackbacks ()


Rapunzelresa till Umeå & Rapunzel-invigning

Det har hänt mycket nu dom senaste veckorna. Som ni kanske vet så har Rapunzel Sthlm varit mitt uppe i en enorm flytt- in till stan! Det har även hunnits med att resa till huvukontoret uppe i Umeå och träffa alla underbara människor bakom hela Rapunzel of Sweden.
 
Vi kan ju börja med resan till Umeå. Jag va astaggad! Jag, Emelie, Lisa och Nathalie tog planet tidigt på morgonen och mötte upp Göteborgsgänget, Nataly, Jessica och Patrik på flyget. Heeeeeelt otroligt magiska personer. Väl uppe i Umeå så fick vi runvandring och träffa alla som jobbade där uppe.
 
Det är ganska galet vilka bilder man fått i huvudet som inte alls stämde. Man tror ju en person ska se ut som ditten och datten men så är det inte. Hela nya huvudkontoret, nya salongen, lagret- allt va helt otroligt gjort! Det va så stort och så himla fint!!!! Träffade alla goa på kontoret, alla i lagret och sötnosarna till töser i våran kundtjänst. Therese och Linda berättade även att dom kommer ihåg mig från innan tiden på Rapunzel- då jag fortfarande pluggade nere i Malmö. Dom kommer ihåg min blogg och att jag ville ha samarbete med dom då- och idag står jag och har dom som kollergor. Helt otroligt!!!
 
Hann med utbildningar, möten. framtidsplaner och en skön AW. På fredagen när vi skulle hem var man helt utmattad och exalterad inför våran flytt till nya salongen. Nya tag, ny energi!
 
Dagarna efter så var det dags för flytt! Packade ihop allt i gamla salongen. drog iväg till nya och började renoveringen. Måla, bygga ihop möbler och fixa och trixa så vi fick den rätta känslan! Världens skönaste crew som vi jobbade med den veckan måste jag också säga!
 
När då invigningen kom. Den invigningen som vi väntat så så länge var äntligen där. Den va magiskt. Allt va magiskt. Jättemycke folk, bubbel, goodiebags, personal, familj, vänner, styling, och allt därimellan. Invigningen blev en succe! Så otroligt fin respons vi fick och att vi fick dela öppningen med så roliga personer va jättekul!
 
Så nu har ni oss på Regeringsgatan 67 i Stockholm så titta förbi när ni får tid sötnosar!
 
BILDER FRÅN UMEÅ
 
 
 
BILDER FRÅN STHLM INVIGNINGEN
 
2013-10-28 @ 23:04:00 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (2) Trackbacks ()


Matrix Biolage hydratherapi

Jag har ju provat fler, flera olika produkter och märker stor skillnad på butiksprodukter och frisörprodukter! Det är värt att köpa lite dyrare produkter för att få bättre produkter.

 
Just nu så har jag fastnat för Matrix Biólage hydratherapie-serien. Biolage hydratherapie är ett milt schampo och balsam som tillför massa näring och gör håret mjukt! Så- har du ett torrt hår så ska du använda dessa produkter. Håret blir verkligen supermjukt och jätte lätt att hantera. Jag som använder löshår dagligen behöver en näringsrikt schampo och detta är numera mina bästa produkter! Väl värt priset måste jag säga! Så har du ett torrt hår, eller möjligtvis löshår tycker jag att ni ska investera i den här serien.
2013-10-22 @ 20:39:43 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (4) Trackbacks ()


Getting my hair done

Nu sitter ja och Jennie i nya Rapunzelsalongen och ska fixa långt hår igen. Dagarna är långa med tanke på allt med invigningen som är nu på fredag och lördag. Salongen är helt magiskt så ja tycker alla som har vägarna förbi ska komma och hälsa! 


Lite bilder på kaoset som varit.
2013-10-01 @ 20:41:54 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (11) Trackbacks ()


RSS 2.0