Blonde spray - big no!

 
Blondespray är ju något som kanske lockar lite mer nu när våren och sommaren närmar sig. Då solen vill hjälpa till lite på traven och solbleka ditt hår lite. Då tänker många att blonde speayen kanske kan ge den där lilla extra boosten. Det dom inte vet är att då kommer deras hår gå åt helt fel håll när det kommer till att försöka göra nått bra.. som egentligen blir så mycket värre....
 
Blonde sprayen kan tyckas vara en skitbra spray då man snabbt vill få fram den ljusare nyansen blond utan att behöva färga. Det dom flesta glömmer bort är att den innehåller faktist blekningsmedel som bleker håret. Tänk om du skulle spraya ditt hår med blonde spray och låter den sitta, och sitta lite till, och lite till och låta solen hjälpa till lite på traven så slutar den aldrig bleka ditt hår. Så länge sprayen sitter i håret så bleker den ditt hår. Håret tar jätte jätte stor skada av den här produkten. Kan inte se nått possetivt som kommer från den.
 
Jag har sett kunder som kommer in till oss och inte kan kamma igenom sigg hår där dom har sprayat håret med blonde spray.... för flera år innan dom kommer och rådfrågar om min hjälp och kunskap. Då har många redan glömt att dom använt blonde spray. Håret blir förstört. Och det är svårt att kunna rädda det därefter.
 
Så tänk en gång extra när ni ser att någon använder den här produkten. Berätta att håret bara bleks och bleks så länge man inte duschar ur det ur håret. Då är det bättre att lägga 1000kr på att få en riktigt och skonsammare slingblekning hos frisören.

Kommentarer
Postat av: LillJonna

Bra inlägg!
Jag använde det ett tag, mitt hår blev riktigt förstört.

Jag använde citron en sommar för att ljusa upp lite, kändes bättre, vad anser du om det?

Svar: Till viss del kanske det funkar men det skulle va det lilla tror jag. Men som sagt. Lite hjälp på traven :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-04-01 @ 09:03:05
Postat av: mio

SNÄLLA, for heavens sake, det stavas POSITIVT och INTE possetivt.

2013-04-01 @ 21:41:29
Postat av: Anna

Hej!

Jag har en hårfråga som jag hoppas att du har lust att svara på.

När man ljusarefärgar med Wella Koleston färger står det att man ska blanda ihop 1 del koleston perfect och 2 delar väteperoxid. Vad innebär det?

Svar: Hej :)Det innebär att du ska ha dubbelt så mycke mängd väteparoxid :) ta vågen och väg det e lättast :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-04-02 @ 18:50:32
Postat av: Sara

Jag använde blondespray i mitt slungade hår för att bli av med utväxten. För stunden tyckte jag att det funkade skitbra, använde ca fem gånger för senast ett år sedan. Så sedan förra sommaren har jag inte använt det alls då jag såg på internet, precis som i din blogg, att det är MARDRÖM för håret. Nu har jag inte rört mitt hår alls i stort sett, med varken färg eller fön osv. då jag tycker att mitt hår, speciellt längst ut i längderna och topparna, är extremt trasigt. Ångrar denna blondespray som fan. Så nu har jag en snygg (not) tio cm utväxt med råttfärgat hår i stället. Yeey! Min fråga är bara om rötterna skadas av sprayen? Jag tycker att min utväxt är som den alltid har varit när det kommer till kvalité, men nyfiken i alla fall om rötterna skadas? Eller är det bara att stå ut tills att allt det blonda vuxit bort? Kan jag färga håret nu efter ett års väntan eller är risken att mitt hår faller av stor?
Tacksam för svar efter detta milslånga inlägg haha

Svar: Hej Sara :)Dina rötter drabbas inte ) det är Just där du sprayat på. :) känns det slitet ska du vara försiktig med att färga det men de bör inte vara några problem va bara försiktig. Skulle avråda att bleka på det sprayade håret dock. :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-04-03 @ 12:24:51
Postat av: Marri

Hej!


Du jag undrar. Vad tycker du om Aussie produkterna? Jag har provat ALLA sorters schampon och balsam och jag blir inte klok!!! Dock inte aussie.

Allt från dyrt (Kerastase) till billigt (Respons). Med silikon och utan. Men min hårbotten blir fet ändå. Har provat balsammetoden å men nej det kliade så hemskt så jag fixade det inte. Jag har Seborré i hårbotten som kommer och går ska oxå nämnas.

Har du nå tips? Jag har flytande steroider som jag har i botten när det är som värst, men vill kunna hitta ett schampo och balsam som kan fixa mitt problem med fet hårbotten och torra längder!!

Svar: Hej Marri. Det måste vara jättejosntigt att inte hitta rätt produkter. Din hårväxten är ju fet vilket du bände. Men något ännu viktigare e att du får rätt produkter då fel produkter kan göra så du tappar hår. Du ska alltid utgå från din botten.

Jag gillar aussie men vet inte hur som funkar för seborre riktigt. Jag kan färsöka leta lite produkter till det. Prova aussie för fet hårbotten. Har di gjort mitt lilla test med hårstrå i vatten och se om det är torrt eller skadat? Eller rädd säker på att längderna e torra? Ist köp en leavein lotion från Maria nila och deras olja! Grymma produkter!!!
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-04-06 @ 15:14:03
Postat av: Linda

Hej! Jag MÅSTE bara få ge dig cred för din blogg. Jag är färdig utbildad frisör. Efter studenten jobbade jag på en salong men idag jobbar jag inom något helt annat. Jag tycker fortfarande att det är kul att hålla igång kreativiteten och följa trenderna. Och jag får ut mycket av det i din blogg. Sen ÄLSKAR jag att du tar riktiga kunder (istället för modeller som andra gör) och dina för- och efter bilder. Jag gillar även att du skriver så utförligt hur du gör dina färgningar, med både metod och färgnyanser. Keep up the good work!

Svar: Hej lida pch tusen tusen tack! Vet du hur glad jag blev när jag läste din kommentar? Det värmer verkligen. Nackdelen är att jag än så länge inte kan dela med mig av salongsjobben so förut men det hoppas jag kan ändras :) jag gör mitt bästa för er söta läsare :) ni är guld värda :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-04-07 @ 22:53:54
Postat av: Marri

Ok! tackar för tipset!

Har gjort vattentestet och mitt hår är SUUUUPERtorrt. Inte skadat alls.

Jag har märkt av att jag har fel produkter eftersom mitt så tjocka fina hår har blivit allt tunnare :(. *ledsen*

2013-04-08 @ 14:45:22
Postat av: Linda

Hej hallo :)
Tänkte höra om du vill hjälpa mig med min beslutsångest. Jag vill göra nå nytt med mitt hår men vad ska jag göra ?! vilken färg och frisyr..
Maila gärna om du är har tid/lust och ork att kika på en bild på mig och säga vad du tror och tycker :)

Gillar din blogg ! :D

Svar: Hej Linda. Klart jag kan hjälpa dig :) va har du för tankar och funderingar kring färg o frisyr? :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-04-08 @ 20:36:57
Postat av: Louise Pettersson

hej

jag har gjort min förlängning nu (som jag har skrivit till dig om innan, men de kan knappast du komma ihåg, haha). iallafall så körde jag med waeving-metoden och fick mycket tjockare hår som jag önskat. jag fick rådet att sova med fläta för att samla upp håret så det inte slits eller trasslar sig när jag sover. och de rådet har jag följt varje natt men tycker de är jobbigt med en fläta som jag antingen lägger mig på och känner i nacken eller på kinden om jag vänder mig om. innan sov jag med en knut mitt på huvudet och det var jätteskönt. kan man göra detsamma med löshår och med denna metoden. jag tar allt hår i en tofs mitt på huvudet och snurrar sedan håret runt min hand (svårt att förklara) och tar sedan snodden runt allt (utan metallklämma i)

Svar: Hej Louise )Jo jag kommer ihåg. Hur känns det? :) flätorna i huvudet kommer du alltid att känns tyvärr. Sen rekommenderar jag att ha det i fläta just för att ha allt hår åt samma håll. Du kan sätta upp det i en bulle men på egen risk. Jag skulle nog vara försiktig med att ha det i bulle allt för ofta. :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-04-09 @ 20:33:09
Postat av: Nicole

Hej! Trillade precis in på din blogg här och fastnade direkt, hehe! Får man fråga vart du bor nånstans? Jag letar efter en bra frisör och om jag har tur kanske du bor nära mig :D Du verkar jätteduktig!

Svar: Hej Nicole :) jagbor i Sthlm :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-05-28 @ 21:15:19
Postat av: Elin

Hej! Jag måste bara fråga.. Min naturliga hårfärg är väldigt ljus blond, och jag har blivit mörkare med åren så borde vara typ mellan blont nu. Men för ca 1,5 år sen så färgade jag det brunt efter att ha blonderat mitt hår ganska mycket&nu har jag färgat det brunt&för ett år sen typ så började jag färga det rödbrunt, ganska mycket rött o lite brunt. Dock satt den röda färgen aldrig kvar nästan. Men nu vill jag få tillbaka min naturliga hårfärg, allså nån slags blond..och jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Har en utväxt på ca 3 xm nu&ska åka till grekland om 3 veckor. Men vet inte riktigt om jag ska färga håret innan (blir typ mellan brunt som jag har nu isåfall) eller ska jag göra nåt annat? Ska nämnligen till en super duktig frisör i grekland den 3 agusti,men är inte säker på vad jag ska göra med mitt hår innan..maila gärna tillbaka om du har tid&ork! Väldigt tacksam för svar !:)

Svar: Jag tycker du sa göra slingor innan om du har möjlighet och vill. På så sätt har du kommit ett steg på vägen till och bli blond igen. Sen vet jag att utländska frisörer har väldigt starka medel (blekningsmedel) som vi inte använder i sveirge. Dock vet jag att om det lyckas och blir bra kan det bli riktigt bra :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-06-27 @ 19:35:49
URL: http://www.MyLifeIsABigStory.blogg.se
Postat av: Elin

Skrev förut&undrar vad du har för tips på sligningar, vilket märke osv, för att jag ska få så ljust hår som möjligt och så jag inte får gult/orange, ja du vet konstiga färger, har typ mellan brunt hår&skrev förut att jag ska till frisören om en månad typ.

2013-06-29 @ 15:46:42
URL: http://www.mylifeisabigstory.blogg.se
Postat av: Elin

Skrev förut&undrar vad du har för tips på sligningar, vilket märke osv, för att jag ska få så ljust hår som möjligt och så jag inte får gult/orange, ja du vet konstiga färger, har typ mellan brunt hår&skrev förut att jag ska till frisören om en månad typ.

Svar: Du kommer med automatik få gult när du bleker slingor. Då måste du dämpa det med en toning. Alla Toningar med violett i sig eller adligt dämpar det gula :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-06-29 @ 16:27:53
URL: http://www.mylifeisabigstory.blogg.se
Postat av: Lollo

Hej, jag har varit dum precis som många andra och har använt blondspray, för några år sedan ungefär 2-3 år sedan sprayade jag de hela tiden och blektehåret själv, tyvärr... Jag märkte att jag tappade hår men tänkte inte så mycket på det. Då hade jag långt hår men klippte av mig det under sommaren då de va så slitet, därefter använde jag sprayen mindre och mindre och klippte håret allt oftare. Jag fick en grej för kortare hår. Däremot så hade jag inte läst om sprayen förens nu. I vintras färgade mitt hår brunt själv igen tyvärr... Det blev bra men i mars så ville jag få bort den bruna färgen och sprayade lite i mitt hår, kanske 4-7 gånger, däremot så slutade jag använda den och så klippte jag av nästan allt hår i maj då jag ville ha friska toppar och fräscht hår, sen i Mars- april har jag inte använt sprayen och vill nu slinga håret ljusare men eftersom jag har läst att så många har tappat håret vet jag inte om jag vågar. Vågar man slinga håret nu? Eller ska man vänta några månader, till hösten kanske? Eller prata med sin frisör, jag har fått en jätteful utväxt men kan leva med de för mitt hår skull. Har använt silverschampo då min frisör sa att jag kunde använda de då efter blondesprayen fick en orange aktig färg men vill så gärna bli blond igen, vad tycker du? :)

Svar: du kan prova slinga med en svag styrka, men på egen risk men du kan nog slinga det så länge ditt hår aldrig har gått av. men alla hår är olika. :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-07-29 @ 11:26:49
Postat av: Maja

Hej! Jag använde blondspray två gånger för två år sedan. Jag använde alltså inte alls mycket utan nästan hela flaskan var full när jag fick reda på att det inte var bra. I somras färgade jag mitt hår på nåt gammaldags sätt då frisören använde sig av en plastpåse. Men det gjorde att håret bara blev lite ljusare och inte så blont och ljust som jag egentligen vill ha det. Märkte dock inget konstigt efter utan mitt hår var lika fint som vanligt. Min fråga är nu om du tror att jag skulle kunna slinga mitt hår ljusare påriktigt nu efter 2 år? Vill verkligen få tillbaka min blonda hårfärg :(

2016-03-14 @ 20:44:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0