Blonde spray - big no!

 
Blondespray är ju något som kanske lockar lite mer nu när våren och sommaren närmar sig. Då solen vill hjälpa till lite på traven och solbleka ditt hår lite. Då tänker många att blonde speayen kanske kan ge den där lilla extra boosten. Det dom inte vet är att då kommer deras hår gå åt helt fel håll när det kommer till att försöka göra nått bra.. som egentligen blir så mycket värre....
 
Blonde sprayen kan tyckas vara en skitbra spray då man snabbt vill få fram den ljusare nyansen blond utan att behöva färga. Det dom flesta glömmer bort är att den innehåller faktist blekningsmedel som bleker håret. Tänk om du skulle spraya ditt hår med blonde spray och låter den sitta, och sitta lite till, och lite till och låta solen hjälpa till lite på traven så slutar den aldrig bleka ditt hår. Så länge sprayen sitter i håret så bleker den ditt hår. Håret tar jätte jätte stor skada av den här produkten. Kan inte se nått possetivt som kommer från den.
 
Jag har sett kunder som kommer in till oss och inte kan kamma igenom sigg hår där dom har sprayat håret med blonde spray.... för flera år innan dom kommer och rådfrågar om min hjälp och kunskap. Då har många redan glömt att dom använt blonde spray. Håret blir förstört. Och det är svårt att kunna rädda det därefter.
 
Så tänk en gång extra när ni ser att någon använder den här produkten. Berätta att håret bara bleks och bleks så länge man inte duschar ur det ur håret. Då är det bättre att lägga 1000kr på att få en riktigt och skonsammare slingblekning hos frisören.
2013-03-31 @ 19:52:00 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (15) Trackbacks ()


Mariano Di Vaio- se & lär

Att modellen är to kill for gör ju inte saken bättre. Men ska vi se till handarbetet och känslan hos hårstylisten så skulle jag vilja lära mig av hans kunskap. Han är riktigt, riktigt kunngig och grym! Jag är imponerad!
 
2013-03-31 @ 17:51:45 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (1) Trackbacks ()


8 sanningar om mig

Listor är ju inte min grej för fem öre. Varför säger man ens fem öre? Hör ju knappaste hit. Lisa bad mig skriva en 8 sanningslista och första tanken var; vad ska ja nu skriva... Jag gör ett tappert försök och skriver det jag kommer på. Kanske inte det mest kreativa inlägg men here we go.
 
Jag har fruktansvärd frisörskräck. Ja ni läste rätt. Tro inte att jag går och sätter mig i frisörstolen och ber frisören "få fria händer" för då kan frisören go bannanas! Och inte på mitt hår, big no! Senast jag satt och klippte mig hos frisören måste vara för säkert 8, 9 år sedan. Nu klipper jag skiten själv och det har ju gått bra hittills så nu kan jag bara erbjuda mina fina kollegor om att få gå bannanas på mitt hår.... sakta men säkert.
 
Jag har 30års-kris och har haft det i snart ett halv år. Folk blir lika full i skratt när jag säger det men jag säger det på fullaste allvar! Jag är fortfarande närmanre 20 än 30, men det närmar sig i rask takt! Jag känner att alla i min omgivning har så bråttom med barn, villa osv och jag känner pressen. Jag är inte där än, inte på lång avägar och jag är glad för mina vänners skull för jag ser att dom är redo. Men när jag tänker på 30 år- då får jag panik. Kommer jag förbli singel, kommer jag inte ha några barn innan 30, kommer jag ha fått en karriär? Alla dessa frågor. Sen känner jag att när man kommit upp i 30år så kapas ungdomsbandet, bandet som jag inte kan leva utan just nu. När jag kommer titta tillbaka på den här punkten om några år kommer jag säkert bara skaka på huvuet och tycka att 30år är det bästa året. Det återstår ju att se- men just nu vill jag förbli 24!
 
Jag tål inte när folk vägrar svara på sms- fastän man vet att dom redan sett och läst det. Varför ska det vara svårt. Speciellt när det kommer till sms med frågor i, eller när man skickat flera sms. För vem går utan sin mobil en hel dag utan att kolla i dagens läge, inte en kotte. Det tar 2 minuter att svara på ett sms, se till att ge personen svar!
 
Jag har uppnått viktiga mål i mitt liv. Jag har faktist på senaste tid börjat skaffa mål. Nu, efter 2½ år har jag uppnått tre mål. Det först var att utbilda mig till frisör. Det tog mig ett år att bli det jag velat bli sen jag gick i åttan på gymnasiet då min SYO sa åt mig att strycka det på listan över mina linjer jag vilke välja. Nu har jag bockat av den grejen. Det andra målet var at flytta hemmifrån. flyttade ner till Malmö under frisöråret och växte otroligt mycket i mitt liv. Det tredje målet var att få mitt drömjobb. Jag jobbar nu med löshår på Rapunzel och kan även bocka av det. Nästa mål är att hitta en bostad. Jag jobbar på det och även det ska jag lyckas med. Målet jag jobbar på nu är att gå ner i vikt! Ge mig pepptalk för det är svårt...
 
Jag har ett sjukt bra fotografiskt minne när det kommer till personer. Det är helt galet! Det har jag märkt på senaste tid. Jag kan känna igen folk på pendeln, tunnelbanan och på stan som jag vet att jag såg dagarna innan. Desutom är namnminnet också helt okej. Jag är endå lite impad för jag är mer eller mindre dement när det kommer till andra saker.
 
Jag kan alla repliker i filmen "Tomten är far till alla barnen". Kalla mig nörd men det är lätt den bästa svenska filmen som gjorts. Oh, jag dör! Jag älskar den verkligen och det resulterar väl en och annan nörd som sitter och säger replikerna innan dom kommer på filmen. Sen är det ju en klassiker att kolla på den dagarna innan julafton.
 
Jag har väldigt förutfattade meningar om folk. Och det säger jag inte av possetiv anda. Men det gäller nog inte bara mig, för vem har inte. Jag har hört att folk tror jag är dryg och kaxig, men det är ju rena motsatsen vad jag är. Så har jag tänkt om fruktansvärt många "bekanta ansikten" men när jag väl pratat och lärt känna dessa personer så är dom världens sötaste och raraste personer. Nu på senaste tid har jag insett att jag måste skräpa mig för jag är långt ifrån perfekt!
 
Jag är livrädd för döden. Behöver jag säga mer? Vem är inte rädd för döden? Kommer det bara sluta där? Fan, det finns ju tusen frågor. Jag är nog inte rädd för självaste döden utan mer precis vad som händer innan. Kommer det göra ont, kommer jag fatta att jag håller på att dö? Ni vet, jag drömmer mardrömmar om detta. Är jag ensam om att va livrädd för döden. Ne fan, jag klara inte av att skriva det. Får en fet klump i magen asså.. Inte normalt.... inte för fem öre (där kom det igen...fem öre...)
 
Nu är det min tur att uppmana Jonna & Anna gör desamma! 
2013-03-27 @ 23:31:15 Permalink 4. My point of view Kommentarer (4) Trackbacks ()


Maximera din hårinpackning för just Ditt hår!

 
Nu när vinter förhoppningsvis börjat övergå till vår så känner vi alla att håret har tagit en stor smäll. När luften skiljer sig ute och inne så blir håret drabbat- speciellt hårbotten som inte riktigt håller samma PH-värde som den borde och därför kan håret reagera helt olika. Just därför är det viktigt att alla tänker på att återfukta ofta.
 
En hårinpackning är ju guld värd i detta läge, och inte bara en gång i veckan utan varje gång du duschar! Många idag har helt fel produkter till deras hår och just därför så blir det inte rätt effekt utan tvärt om. Det blir motsatt effekt. Dom två vanligaste problemen vi skandinaver har är skadat hår eller torrt hår- två helt olika problem. 
 
Hur ska du då veta om du har torrt eller skadat hår? Det finns ett super enkelt knep. Ta ett hårstrå och lägg det i ett glas med vatten- är det så att hårstrået sjunker så har du ett skadat hår som måste repareras men sjunker det inte utan flyter så har du ett hår som Är i bra skick och inte skadat men kan vara torrt. Hur ska du då veta vilken inpackning du ska välja? Om du har skadat hår måste du välja en inpackning som reparerar håret, dvs en inpackning med massa protein. Protein bygger upp håret med fibrer. Om du då har torrt hår- ja då måste du välja en inpackning med massa fukt och näring. Detta gäller såklart för färgat hår med. Använd en inpackning för just färgat hår- vi vill ju inte att nån annan inpackning ska absorbera bort all färg i onödan! 
 
Såklart gäller det att hitta rätt inpackning- men det gäller även att va snäll mot ditt hår och ge inpackningen tid att få verka in i håret. Massera inte bara in den och skölj ur för det är bara ren lathet. Låt den sitta ett tag så håret hinner dra åt sig av inpackningen. För att få en jämnare fördelning kan du alltid ta en bredtandad kam och kamma så som ditt hår brukar ligga när det är torrt för att va säker på att det fördelas i hela håret. 
2013-03-19 @ 19:17:00 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (15) Trackbacks ()


Lockar, lockar

Jani, som ni har tjatat om denna video om lockar! Och anledningen till att det har dröjt är svaret nedan. Jag suger på att förklara. Men jag hoppas ni fattar när jag förklarar hur ni ska göra. Sen är det ju inte bättre att jag suger på att försöka trixa med att göra bra videos. Har hållt på hela eftermiddagen för att få till nått bra och kunna klippa ihop några olika klipp men det gick ju inte så ni får nöja er med detta. Det bjuder jag på idag.
 
Visar tre olika typer av lockar. Förstår ni inte hur jag menar så är det bara att kommentera. ♥
 
Det som jag nämnde i videon är att en lock blir olik sig beroende på hur ni håller plattången, hur fort ni drar tången, hur mycket hår ni tar osv. Sedan är det altid svårare att locka ett slitet hår än ett friskt och blankt.
 
 
2013-03-14 @ 22:16:20 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (8) Trackbacks ()


24år fyllda med dunker & brak!

Jani. Nu är jag inte längre 23- utan 24 år! Ett år närmare 30. Tror ni min 30års kris blivit mindre? Inte det minsta. I fredags fyllde jag och syrran år iallafall. Det blev paket och tårta. Helgen har bara bestått av firande och kalas. I lördags så blev det middag med töserna och sedan melodifestivalen hos Ida. Blev en och annan drink som slutade med karatefylla och dans av dess like. Har iallafall haft en underbar helg och nu är jag redo för en ny jobbvecka.
 
Vet att jag varit urkass på att blogga. Har några inlägg på lager. Ska nog tipas och trixa nått inlägg imorgon och sen ska jag försöka få någon att filma så jag kan visa er hur man gör olika lockar. Hur låter det?
2013-03-11 @ 22:29:33 Permalink 5. Vardagsbetraktelser Kommentarer (4) Trackbacks ()


Färgat bort Emelies ombre.

I veckan som varit har jag levt på jobbet känns det som. Men det är inget negativt med det med tanke på att jag trivs där. Häromdagen kände Emelie att hon ville göra nått nytt med hennes hår och bli ljusare så då passade jag på att trolla lite med mina händer och kunskap. Resultatet blev en kallare ton i hela håret och det blev vårfint. Supernöjd och det var Emelie med. Fick själv förgad utväxt vilket är det bästa som finns. Känner mig helt tunnhårig när jag har utväxt.
 
2013-03-03 @ 13:48:00 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (9) Trackbacks ()


RSS 2.0