Hur man gör naturlig ombre

Jag har äntligen blivit ljusare. Och nu till sommaren så kommer även solen göra hälften av jobbet. Min botten är sjukt mörk och längderna superfint ljusa. Det finns ju tusen sett att göra en ombre- jag gör oftast aldrig samma på mina kunder jag har i salongen- dels för att dom önskar olika resultat. Jag gillar ombren då det ser lite "solslingat" ut. När det inte är ljust i hela håret nedtill utan mer "slinga-för-slinga". Det är en av dom enklaste ombrefärgerna som går att göra hemma om man har ett mörkt hår från början och vill ljusa upp längderna.
 
Nu när jag har löshår i måste man alltid tänka på att löshår och sitt vanliga hår oftast inte bleks upp lika. Löshåret får oftast en fin gyllen-guldfärg medans mitt egna hår blir mer orange. Så jag börjar alltid längst ner på löshåret och penslar på blekning med kortsidan så det blir som små slingor och sedan "fadar" jag ut det så det inte blir någon kant. Sedan fortsätter jag så upp till mitt egna hår och låter löshårets blekning få verka lite längre än mitt egna hår. Jag kramar även i blekning i topparna med händerna för att få en intensivare ljus färg nedtill. Sedan penslar jag på mitt egna hår och gansla mycke framtill då jag vill få ganska mycke ljust fram. Efter allt detta så lägger jag en toning.
 
Simsalabin så blev jag skitnöjd!
 
Under processen. Det blir ju gansla kladdigt om man ska göra detta själv så ta hjälp av någon om ni kan. Här ser ni att jag har färgat enbart löshået och låtit mitt egna hår vänta lite.
 

Kommentarer
Postat av: Louise Pettersson

Åh Gud så snyggt det blev. Jag blir ju alldeles sugen nu på att göra om mig helt, igen. Jag har trixat ganska mycket den sista tiden med mitt hår efter flera år som svarthårig och hade ganska långt hår men väldigt tunt och stripigt hår. Jag valde därför att göra en mindre förlängning/förtjockning av håret med waevingmetoden som jag fick förklarat för mig var den bästa metoden för att inte skada håret. Men ack så jag hatade de. De va tungt och gjorde fruktansvärt ont i hårbotten. Tränsen med hår satt som tre stora bullar i hårbotten och de kliade under dom ofta. Mitt hår som är så tunt syntes ganska så snabbt efter isättning då mitt egna växer ganska snabbt, så efter bara 2-3 v tog jag ur håret hemma. Då var mitt hår jätteslitet och kändes ännu tunnare, dock ganska naturligt då jag haft tre längder i så jag fick verkligen jättetjockt hår. De var dock vågigt löshåret och mitt är spikrakt. Jag kommer aldrig mer köra på denna metoden utan vill pröva keratinvax. Jag klippte av mig mitt hår innan sommaren till ovanför axlarna för att de va så stripigt och fult, plus att jag ljusade upp de med ljsuare slingor för att slippa ha det helt svart.

Efter sommaren vill jag sätta i löshår igen med just keratinvax men innan dess vill jag färga de i snygg nyans och har hittat en färg som heter Iced Mochaccino 600 från Loreal som jag bara älskar. Frågan till dig (om du orkat läsa hela min utdragna kommentar) är ifall jag vågar slänga in en sådan färg så jag inte blir kolsvart igen? Jag har ju som sagt ljusat upp håret så nu är de mer brunaktigt, undrar om det funkar. Skulle vilja visa min hårfärg för dig för att du lättare ska kunna avgöra. Går de att skicka dig bild kanske?

Tack för en superbra frisyrblogg. Hittar alltid bra tips här och de är skönt att kunna ställa frågor till någon som kan. :)

Svar: hej louise :)
vårat skandinaviska hår passar inte att köra waveing metoden då våra hårstrån är väldigt tunna och fina. vaxet är det absolut bästa tycker jag och det som flest gör.

när det kommer till färg så kan du aldrig kolla på bilderna då dom aldrig är rättvisa. 600 är en naturfärg kallas det och har varken ask ller guld ton. den är bara brun liksom. jag tycker du ska skicka en bild så jag får se hur det ser ut nu :) Emmaanderss0n@hotmail.com skicka till min mail. :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-06-23 @ 01:01:49
Postat av: Louise Pettersson

hej. tack så mycket för ditt svar. verkligen snällt av dig att ställa upp. riktigt snällt. jag skickar bild idag. :)

nej, waveing var inget för mig, de gjorde både ont och var inte alls snyggt. utkastade pengar. jag har hittat en tjej som utbildat sig inom förlängning via euro so.cap i närheten av där jag bor med keratinvax, är du bekant med märket. har läst på deras hemsida och det verkar vara av bra kvalite. tack igen!

Svar: jag har jobbat med det håret och har lite blandade åsikter. det skiljer sig väldigt mycke från hår till hår med det märket. ibland bra hår ibland lite sämre. men tycker absolut du ska prova om du vill :) verkligen inte ett dåligt märke.
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-06-23 @ 16:22:25
Postat av: A

SÅ jävla snygg! Hur gjorde du frisyren med ombren, lockarna och så?? :) Tack!

Svar: Lockarna e från en plattång bara och inte alls speciellt noggranna utan mer slarviga och sen rufsa massor :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-06-24 @ 17:22:24
Postat av: Mergime :)

Tjenis! Wow asså du är för grym , riktigt snyggt. Keep up the good work. Jag har sett den här keratin behandlingen, är den bra? Vill gärna veta vad du tycker :)) ha en bra dag!

Svar: Jag har inte provat den själv men denvska vara bra. Eller jag tror vi pratar om samma iallafall. Inte med löshår utan med fnissigt hår va? :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-06-27 @ 10:53:05
Postat av: Mergime

Hej igen :) ja frissigt hår inget löshår haha :)) men jag vet inte ifall det sliter på håret? För mitt hår håller på att repetera sig från skador och klipper det då och då. Så jag är jätte försiktigt , har bestämt att aldrig färga det igen vilket skadar mkt . Vill ha långt igen /:

Svar: Ja skulle bara köra på inpackningar och ta hand om det så mycke du kan som det nu låter så hördu helt rätt. Tycker inte du ska prova
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-06-28 @ 09:28:28
Postat av: Ina

Grymt snyggt! =) Har löshårsclips här hemma, av äkta hår, och vill nu försöka härma dig med ombre. Gör jag på samma sätt som du gjort i ditt "fastsittande" löshår eller skall jag gå tillväga på något annat sätt? Gillar att det är sådär "slarvigt" eller vad man säger.. ojämt/orakt?! :P

Svar: Ja de kan du göra :) pensla på där du vill ha det ljusa sedan tar du blekning och smetar ut i din hand och kramar i det i topparna :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-06-30 @ 17:21:22
URL: http://inas.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0