My hair is a big mess

Ja ni- det är inte alltid lätt att va frisör och ha fint hår. Nu känns mitt hår som rena skatboet och inte alls samarbetsvilligt som alla andra gånger. Dags att byta ut mitt löshår alltså. Nackdelen är att min fina hemmagjorda ombre kommer bli caputt, gone, finito... Får man till det en andra gång tro?

2013-06-27 @ 22:18:56 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (6) Trackbacks ()


Vilken hårspray gör vad?

Fick en kommentar av en läsare som ville få tips på bra spray som håller lockarna en hel dag/kväll. För alla vet vi ju att en frisyr oftast inte håller hela kvällen, och det är ju nått man verkligen inte vill ska hända. Så nu tänkte jag tipsa om tre sprayer som har tre olika fuktioner vid olika tillfällen.

Tänk på att en spray är bara en finish! För att "låsa" frisyren som ni vill ha!» Lanza Healing Style - Design f/x
Den här sprayen är den lättaste av dom tre. Den är borstbar och anti-frizz. Den här sprayen ska du använda när du vill att din frisyr inte ska kännas överstylad. Håret är följsamt och känns naturligt även när du använt sprayen. Till vardags skulle jag rekomendera den, ett självklart val!
→ Hårdhet 4/10

» Lanza Healing Style - Dramatic f/x
Den här sprayen är min favorit av dom tre! Sprayen är hård men frisyren känns inte översprayad när man använt den. Till festfrisyren är den perfekt! Din frisyr håller hela kvällen och natten!!! Den känns inte sådär stel som en del sprayer kan bli och den klibbar inte heller vilket är perfekt. Om ni har en mer "fixad" frisyr till vardags är denna perfekt, lika så om ni vill att lockarna ska hålla en hel dag utan att bli "fastsprayade". Förstaklassig fasthet. Vill ni ha mer stadga så upprepar ni bara sprayningen en extra gång på frisyren. Så är det någon av dessa tre jag kan tipsa om så är det denna!!
→ Hårdhet 8/10

» Lanza Healing Style - Ultimate f/x
Den sista sprayen i serien är absolut hårdast! Den ger dig den starkaste hållbarheten man kan tänka sig. Denna ska du inte använda till vardagsfrisyr för den fixerar håret till max! Sprayen är ett perfekt val för ett uppsatt frisyr som behöver hållas på plats, och jag lovar er att den kommer hålla frisyren på plats i timmar! Jag rekomenderar den till en uppsättning- bal, bröllop eller liknande, dock inte till utsläppt hår om det inte är så att den görs tidigt på morgonen och ska hålla hela natten då kan man använda denna för att verkligen fastställa lockarna. Munstycket gör att sprayen fördelas jämn i hela håret och låser frisyren och varar hela dagen!
→ Hårdhet 10/10
2013-06-25 @ 09:28:00 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (3) Trackbacks ()


Lockar med bredtandad kam


Superenkelt! En bredtandad kam och en plattång! Vira håret runt kammen och platta på bara! Se till att håret blir riktigt plattat. Ta bort håret försiktigt, gärna efter det har hunnit kallat annars låter ni bara lockarna vara när ni tagit av dom på kammen. Antingen kammar ni ut dom eller så låter ni dom bara. Resultatbilden är inte rättvis. Där ser lockarna ut som "flätlockar" och det blir det verkligen inte. Det blir mjuka sensuella lockar, supersnyggt!

Tips!
Det går ju absolut att göra med en annan lite mindre "gles" kam. Finns ju såna plastkammar med handtag om ni förstår? Jag prova med en sån, lite pillrigare men lika snyggt. Funkar dock bäst på kortare hår.
2013-06-24 @ 16:27:00 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (2) Trackbacks ()


Tycks ditt hår bli flottigt fort?

En del frågar mig varför deras hår blir flottigt efter bara två dagar utan att tvättat det. Såklart finns det olika anledningar från person till person. Jag tänkte att jag kan ge lite tips på traven som du kan testa om du känner att du ofta uppfattar samma problem...

» Att duscha håret allt för ofta kan vara en stor bov i dramat! Genom att duscha för ofta så blir håret torrt och livlöst, i längderna.. Att duscha varje dag och att tvätta håret varje dag är inte alls bra. All fett i hårbotten tvättas då bort och det skapas nytt och det är då det uppfattas som flottigt. Duscha gärna var 3-4 dag så kommer håret vara i det skick det borde vara.

» När du går från att ha tvättat håret från varje dag till var 4 dag så kommer håret att (till en början) bli lite flottigt. Se då till att ha ett bra torrschampoo (rekomenderar KMS torrschampoo) att använda mellan gångerna. Även dust-it är bra (rekomenderar Osis dust-it & Maria Nila Power Powder) för att få mera volym. Ett torrschampo suger upp fettet och därför behövs det bara sprayas där du uppfattar det "flottiga".

» Att schamponera ditt hår två gånger säger jag till alla- det är en grundregel! Det tar inte alls extra lång tid att schamponera två gånger utan får bara ditt hår att bli rent! Första gången du schamponerar kommer det inte löddra speciellt mycket då det första schamponeringen bara tar bort att ytligt smuts. Andra schamponeringen behöver man ta en mindre mängd schampo. Tvätta lite längre eller låt det verka en stund. Ett bra schampo behöver verka en liten stund för att  dem vårdande ämnen kan göra nytta och gå in i hårstrået.

» Du ska alltid avsluta med ett balsam, inte hårinpackningen (kommer i ett annat inlägg). Ett balsam sluter hårstrået och går det lätt att reda ut men även att håret inte tycks bli elektriskt. Många gör fel när dom applicerar balsam. Ett balsam ska bara vara i hårets längder! Kommer balsamet i hårbotten kommer håret bli flottigt! Balsam ska helst användas på handdukstorkat hår. (Lite opraktiskt när man står i duschen dock). Men krama bort det överflödiga vattnet och fördela balsamet i hela längderna. Kamma igenom håret med fingrarna och sedan skölj.


Hoppas att detta har hjälpt dig lite nu på traven. Nu har ni fått lite snabb info om vad som kan underlätta för just er. Men tänk på på att det är olika från person till person så prova er fram! Lycka till.  ♥
2013-06-23 @ 17:29:00 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bra att tänka på innan du sätter i extensions!

 

 

 

Först och främst- det finns många "skojare" där ute som vare sig har en aning om vad dom gör och hur dom ska göra på sina kunder. Jag säger inte att alla är skojare för det är det verkligen inte, men många tjejer får sitt hår helt förstört pga oseriösa hårförlängare och det är också tack vare dessa amatörer som hårförlängningar har fått rykte om sig att göra så stor skada. Tänkte ge er lite tips innan ni slänger ut pengarna i sjön  och får erat hår förstört.


» Något som jag anser är viktigt är att ha en "genomgång" med din frisör och ta pulsen på henne. Ställ många frågor! Frågar du inget får du inget veta! Detta ska självklart vara gratis! Just för att du ska känna ett förtroende för frisören och känna dig säker!

» Vilken metod frisören använder sig av. Platta eller runda fästen.

» Priset!Ligger priset under 2000:- på salong för ca 100 slingor så är det ett skithår! Antingen är kvalitén på håret skit eller så är kanske inte fästena av vax utan lim. Anledningen till att det är ganska dyrt att sätta in extensions är för att det är tidskrävande. Många timmar går åt och för att inte gå back på ett krävande jobb kostar det lite mer, sedan är det oftast en beställningsvara.

Kostar det 5000:- för ca 100 slingor så är det antingen överpris eller på nån lyxsalong. Sen vet jag att det finns hår som har ett dyrt inköpspris och då höjs priset för isättning.

» Vad som ingår i förlängningen. Ingår bara isättning och inget annat rekomenderar jag att ta en annan. En förlängning blir alltid snyggast när den får bli inklippt i ditt egna hår! Satsa gärna på att ta en lite dyrare och få urplockning på köpet, då har du en garanti på att du kommer få dina extensions utplockade. Jag anser att isättning, inklippning, urplockning och skötselråd bör ingå i priset. Det är en självklarhet för mig!

» Vilket hårmärke/hårmärken arbetar frisören med och vad kan han/hon berätta om håret? Egna erfarenheter? Vilket märke använder frisören själv? Var inte rädd för att fråga. En duktig frisör kan sina hår och kan berätta fördelar/nackdelar om alla de hår hon jobbar med. Och se till så att håret är remyhår, dvs att alla hårstrån ligger åt samma håll (midre trassel).

2013-06-23 @ 16:25:00 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hur man gör naturlig ombre

Jag har äntligen blivit ljusare. Och nu till sommaren så kommer även solen göra hälften av jobbet. Min botten är sjukt mörk och längderna superfint ljusa. Det finns ju tusen sett att göra en ombre- jag gör oftast aldrig samma på mina kunder jag har i salongen- dels för att dom önskar olika resultat. Jag gillar ombren då det ser lite "solslingat" ut. När det inte är ljust i hela håret nedtill utan mer "slinga-för-slinga". Det är en av dom enklaste ombrefärgerna som går att göra hemma om man har ett mörkt hår från början och vill ljusa upp längderna.
 
Nu när jag har löshår i måste man alltid tänka på att löshår och sitt vanliga hår oftast inte bleks upp lika. Löshåret får oftast en fin gyllen-guldfärg medans mitt egna hår blir mer orange. Så jag börjar alltid längst ner på löshåret och penslar på blekning med kortsidan så det blir som små slingor och sedan "fadar" jag ut det så det inte blir någon kant. Sedan fortsätter jag så upp till mitt egna hår och låter löshårets blekning få verka lite längre än mitt egna hår. Jag kramar även i blekning i topparna med händerna för att få en intensivare ljus färg nedtill. Sedan penslar jag på mitt egna hår och gansla mycke framtill då jag vill få ganska mycke ljust fram. Efter allt detta så lägger jag en toning.
 
Simsalabin så blev jag skitnöjd!
 
Under processen. Det blir ju gansla kladdigt om man ska göra detta själv så ta hjälp av någon om ni kan. Här ser ni att jag har färgat enbart löshået och låtit mitt egna hår vänta lite.
 
2013-06-21 @ 16:35:24 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (6) Trackbacks ()


Paradflätan

2013-06-16 @ 19:45:54 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (5) Trackbacks ()


Grönt hår - missfärgningar

Nu i sommartider så finns det många blondiner där ute som int vågaar bada i klorvatten- för att undvika missfärgningar, speciellt gröna missfärginngar i håret! Det finns ju många tips och trix som man hört och jag tänkte dela med mig av några.
 
» Se till att kolla så vattnet där just du bor inte har för mycket kopparsalter för det kan orsaka gröna missfärgningar.
» Alltid innan du ska bada i kloerat vatten bör du duscha av håret med vanligt duschvatten. Då suger hårstråna upp det "friska" vattnet och inte alls lika mycket av det klorerade vattnet.
» När du blötigt håret kan du vrida ur vattnet och tillsätta balsam på längderna och topparna. Det behöver inte vara mängder utan lite. Skölj inte ur. Sedan sätter du upp håret i en liten bulle på huvudet och hoppar i poolen.
 
Har du nu mot förmodan fått grönt hår av anledningar förutom färgning så kan du få bort det (lättast) med en askobinsyratvätt som jag skivit om innan i ett annat inlägg. Genom att blötlägga håret med oklorerade vatten + balsam först, är ditt hår skyddat till viss del och kan undvikas en mycket hård borttagningsprocessen senare. Efter att du badad i klorerat vatten bör du tvätta håret två gånger med schampo och balsam. Klor påverkar minsta lilla kontakt med ditt hår. Glansen drabbas med tanke på att det är din ytttre yta på håret. Inpackning är också till god hjälp!
 
Har ni några heta tips och trix som ni vill dela med er av så skriv dom för all del så delar jag med mig av era godbitar vad det än gäller.
2013-06-16 @ 19:43:00 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (3) Trackbacks ()


Vägen till min dröm!

Jag har ju inte riktigt berättat hela sagan om hur jag lyckades till att få mitt drömyrke och drömjobb. Har nog aldrig tänkt tanken att folk vill lyssna på hur jag just lyckades för det finns så många andra som lyckats bättre. Redan här hör ni hur självkritisk jag är... Jag tänkte iallafall dela med mig lite av hur jag lyckades komma dit jag är idag.
 
Det började faktist redan på gymnasiet då jag satt hos min SYO och hade satt frisörlinjen som första val. Den dåvarande Syon va ett rent stolpskott och verkligen tog min dröm ifrån mig. Trök ner mig och berättade vilken medelmåtta man vasr och att mina betyg va för dåliga (?) för att lyckas komma in på frisörlinjen. Då och där hatade jag henne, och långt efter det- men idag tackar jag henne. Anledningen till det kommer jag till sen. Jag valde ialla fall Hotell & Restaurang. Dom tre åren va skitroliga! Världens bästa klass och vänner för liver, och kunskap framför allt. Blev klassrepresntant och gjorde väl inte mycke för den titeln förutom att babbla mig igenom lektionerna. Tog studenten som den fulla och lyckliga, osäkra tjej jag var och sjöng till toner av "sommarnatt" och "kung i baren".
 
Sommarlovet kom och jag hamnade inom vården. 19år och trivdes faktist väldigt bra. Nattpersonal med bra månadslön men inte jobbet jag ville ha i 50år till. Trodde helt ärligt att jag skulle bli kvar där. En sommardag när jasg sitter en snabbis på datorn så skriver jag till en vän som heter Bella, Jag frågar lite spontant va hon hittasr på och hon svarar att hon bor i malmö och pluggar frisör. Min chock där blev total. Hon berättar att hon fått sin utbildning betald och via komunen lyckats att få utbildningen som varade under ett år. Hon bad mig söka och göra samma sak.
 
Där började mitt arbete. Jag började läsa på internet och bokade möte med KY-center och berättade hur läget vad. En intensivutbildning som diplomenrad frisör nere i Malmö är min dröm och jag vill få den via er. Jag var den första som sökte en sådan utbildning från min komun som är väldigt liten. Hon bad mig skriva ett brev om varför just jag skulle få den chansen och möjligheten. Sagt och gjort. Jag fick ett ja av komunen och då var det bara att söka. Från det att jag pratade med Bella till att jag fick åka ner på intervju i skolan så har det gått 2-3 månader bara. Fick svar om att jag blivit antagen till skolan och hade bara nån månad på mig att hitta boende i Malmö.
 
Dagen med stort D var kommen. Flyttat ner till Malmö och dagen då skolan skulle börja var här. Första dagen var jag som en spagetti. Sjukt nervös och jätteblyg. Minns verkligen dagen som igår, alla ansikten och alla blyga personer som stod helt knäpptysta. Dom tre första månaderna var verkligen jättejobbiga, om man tittar på boendet och att flyttat 50 mil hemmifrån. Ringde hem och grät varje dag till den dagen då mamma skällde ut mig i telefonen. I skolan var det inga problem, det va superintensivt och roligt. Även där blev jag klassansvarig med Elvis vid min sida. Det var verkligen ett år med riktigt intensiva dagar. Och här insåg jag hur bra den här utbilden var. Jag villeinte gå en gym. utbildning under tre år och bara läsa friksörämnen då och då. Det va ett intensivt år men mitt bästa år någonsin! Det fanns alltid folk som var snabbast, klippte bäst och alltid fick bäst betyg utan att ens lyfta ett finger. Det var ju inge vidare för mig som alltid sett mig som medelmåtta och aldrig lyckats få ett MVG. Under min utbildning så fick jag nästa inga G. Mina betyg hade aldrig varit bättre och det kändes att detta var ett rätt val. Det var aldrig jobbigt att plugga då jag kände intresse för det jag lärde mig. Efter några måander insåg jag vilken underbar klass jag hamnat i. Även lärarna frågade oss hur vi kunde ha sån bra kemi bland oss alla 20 elever. Det bara klickade helt enkelt. Jag levde lycklig som student och har aldrig haft roligare tider. Under skolan och utanför. Festerna va helt kaos. Det finns inte mycke ord som kan förklara alla galna upptåg vi hade. Alla filmer, alla bilder och alla minnen är magiska.
 
Examen började närmade sig och jag stor i skolan och tränade varje dag med ca 7 stycken andra. Det va valfritt att träna i skolan på modellerna eller hemma. Jag valde skolan med tanke på att mina modeller bodde 50 mil bort. Idag tackar hag mitt tålamod och lärarna som hjälpte mig genom den hektiska tiden. Hade jag inte varit där den sista tiden och tränat, och tränat, och tränat hade jag nog inte varit så duktig idag.
 
Examen kom och jag va förvånansvärt lugn! Trodde jag skulle vara ett nervvrak. Men jag hade allt under kontroll. Hade klockat alla moment. räknat foliepaketen på min slingmodell, ritat upp alla skisser. koll på permanenten och styligprodukterna till alla modeller. Min förberedelse var det jag behövde. När dagen det, examensdagen kom så stod jag och visste vad jag skulle göra. Första dagen kom och när lapparna skulle delas ut va mitt papper blank!!!!!!!!! Jag och kanske 3-4 andra hade blanka papper! Jag minns hur jag bara skrek och hoppade som om jag vore speedad! minns öven att min rektor Kajsa sa att hon blev döv för jag skrek så mycket medans jag samtidigt såg alla dessa miner på underkända moment men för en gång skull var jag lycklig och hade lyckats och behövde verkligen få det ur mig! Dag 2 kom och även där kändes det bra. Jag gjorde mina moment och när dagen var slut kom dom med lapparna. Jag vågade inte öppna min kommer jag ihåg men sen gjorde jag det iallafall. DEN VA BLANK!!!! FATTAR NI! Jag klarade ALLA moment! Alla fucking moment!!! Även teoriprovet! Jag behövde inte göra om en enda gång! Vi var 4 stycken av 20 i klassen som klarade alla moment och slapp göra om nått moment och då ville jag bara få känna att jag lyckats! Den känslan har jag aldrig känt!
 
Examensfesten kom. Diplom och stipendium skulle delas ut. Jag va lyrisk med att få festa hela natten och dricka min full och vingla hem i natten. Det var dags för dom tre stipendiumen som skulle delas ut. Dessa tre som lyckats fått best betyg under examen. Bästa poäng på alla moment. Mitt i allt dedär helt ärligt satt jag och klunkade jag på en grogg och dom ropar upp Emma Andersson på tredje bästa betyg! Tror ni jag satt i halsen eller! Jag hade tre personer som jag trodde va självklara och det hade nog alla andra i klassen också. Ni vet dom som alltid hade bästa betyg i hela året och alltid va bäst. Men jag, medelmåttan fick ett stipendium! FAN VA JAG ÄR STOLT! Det var verkligen en kick som jag lever på än. Jag har aldrig trott att jag kan, jag har aldrig tott att jag varit så duktig men nu fick man det bekräftat. Den natten va magisk! Där och då var jag en diplomerad frisör.
 
Hade en examensfest med bästa vännerna och den kvällen var också en av mina bästa i mitt liv. Hela kvällen och natten var magisk med mina fina vänner! Jag flyttade hem och jobbade inom värden under sommaren och efter sommaren började jag söka jobb på riktigt.
 
Jag har alltid haft höga krav. Ett av mina mål var att utbilda mig till frösr och det hade jag lyckats med. Mitt nästa mål var att få ett jobb på en känd och väletablerad salong. Jag vill inte sätta mig och jobba på en salong bara sådär. Jag vill veta a tt jag kommer utvecklas och trivas. Sökte massor jobb och gick på intervjuer men det kändes verkligen inte rätt. Min vän Melinda skrev att jag skulle söka ett jobb och jag såg att det var på Rapunzel of Sweden. Där sitter jag, men en jobbannons och tappar andan. "Ska jag, ska jag inte". "Jag kommer endå inte få det". Men jag skickade iväg ett CV och några dagar senare ringer dom. Jag ska få provjobba. Spanar in frisörerna i sthlm på hemsidan. Alla ser sjukt snygga ut och där ska jag komma. En byfåne och provjobba. Var skitnervös. Men jag minns det som igår. Dom va världens snällaste och jag hade tydligen sagt det första jag gjorde att jobbet skulle bli mitt. Dagen gick helt perfekt och jag kände mig för en gång skull väldigt självsäker på att jag hade en chans. Det var väldigt, väldigt, väääääldigt många som sökte och jag fick provjobba. Dock fick jag inte jobbet just då. Min kära kollega Nathalie fick den tjänsten då. Det var som en fet käftsmäll och jag hamnade i nått deppmode. Kände mig skitdålig och ville inte alls söka fler jobb för att jag va rädd för att få samma besked. Detta var under sommaren. Jag började planera om att starta eget och hade bara det i fokus då jag en dag sitter i bilen tokstressad och telefonen ringer. Det står "Rapunzel". Tror ni jag fick en chock. "Varför ringder dom mig"? Jag svarar. I andra luren sitter Elin. Hon frågar mig vad jag gör för tillfället och om jag har jobb. Jag sa att jag sökte och hon frågade om jag ville börja jobba hos dom på Rapunzel of Sweden. Jag blev helt paff, helt ställd!!!! Elin sa även att tjejerna hade handplockat mig ur bunten och ville att jag skulle jobba med dom. Då måste jag trots allt gjort ett bra intryck. Hade dagen på mig att bestämma, ja eller nej. Det var ju ett solklart ja från första stund jag såg Rapunzel på telefonen. Var bara att hitta boende. Dagen då jag skulle börja jobba kom. Hade träffat Lisa och Emelie innan men aldrig Nathalie. Jag var lite rädd minns jag. Dels för att jag hoppades så otroligt mycke att vi skulle klicka och det gjorde vi verkligen.
 
Nu har det gått 7 månader sen jag började jobba i stockholm och jag har uppnått mitt andra mål i livet. Jag har världens bästa jobb, på världens bästa arbetsplats och företag och ännu bättre- jag har verkligen världens bästa kollegor. Vi finns i vått och torrt för varann! Jag är färskingen i gänget men den äldsta. Jag kommer aldrig vilja byta jobb då jag ser hur mycke det ger mig. Jag har verkligen hittat mitt drömjobb och mitt yrke är det jag va menad för. Det låter så jävla klyschigt men det är så sant!
 
 
Med dethär inlägget vill jag bara säga till alla er, även om det låter så jävla mesigt- att alla kan! Fan. tro inte att du är en medelmåtta, du är bättre än så! Alla borde ta chansen att försöka. Har man inte försökt finns inget att vinna! Jag provade, två gånger. En gång med att ansöka om utbildningen, och en gång om att söka till Rapunzel. Och jag lyckades få båda sakerna och jag är lyckligare än någonsin! Våga och vinn!!!
 
Första veckan blev det en tripp till Jönköping för att gå på frisörmässan. Det va sjukt lärorikt och roligt. Vi åkte ett skönt gäng som hade en heldag. När vi väl kom tillbaka till Malmö så hade vi våran första klassfest at my place som blev ganska galen.
 

Det var mycket i början av skolstarten men så värt det. Roliga lektioner och sköna raster i solen med hela klassen. Sen kom fina Samira oh Åsa på besök och första ölfesten på studenthuset skulle äga rum.
 
 
Valborg i :Lund, påsktävling i skolan och sminkkurs med klassen.
 
Ännu fler galna upptåg av klassfester som spåradt totalt men jävlar va roligt det har varit. Det va mina bästa tider måste jag säga.
 
 
Frisörexamen med klassen och min egna examensfest som blev maximalt galen!
2013-06-02 @ 12:48:22 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (8) Trackbacks ()


RSS 2.0