-

Jag har inte glömt er. Tycker det inte blir välgjorda inlägg på min iPad och min dator är hemma så i helgen blir det mer bloggande med fina inlägg. Måste berätta om helgen som varit också de får jag inte glömma. Mina kollegor va i byhålan minsann.

2013-07-31 @ 22:05:40 Permalink 5. Vardagsbetraktelser Kommentarer (11) Trackbacks ()


Hur man ska behandla kund vs. frisör på bästa sätt

Många av alla där ute vill nångång förändra sin frisyr. Många blir inspirerade av kändisarnas frärger och frisyrer och vill ofta ha samma stuk på frisyr. Oftast så brukar inte kunden göra en make-over på sin frisyr dels för att många har gått från en frisörsalong missnöjd. Jag tänkte dela med mig av lite tips jag brukar ge mina kunder och vad dom ska ta med sin nästa gång dom kanske måste gå till en annan frisör.
 
 
Det finns många frisörer där ute som inte borde jobba med detta yrke då det är ett serviceyrke. Jag har mött många frisörer som suttit och rullat tummarna när man kommit in i salongen och bara där tappar jag intresse direkt och kan verkligen inte rekomendera dom. För en kund tar det 3 sekunder att skapa sig en uppfattning om både salong och personal så ett bra bemötande är jätteviktigt från frisörerns sida. Och det är inte speciellt svårt om man älskar sitt yrke.
 
Många kunder vet oftast inte riktigt vad dom är ute efter och har många idéer vilket kan leda till lite villospår för en frisör. Därför är det jättejättejääääätte viktigt för frisören att lyssna först, och komma med förslag sen! Man måste lyssna på vad kunden önskar och sedan förmedla sin kunskap och sina förslag. På så sätt kan man oftast komma fram till va kunden vill göra och vad frisören skulle tyckas passa bäst för just den kunden. Oftast när jag har nya klippkunder hör jag deras missnöje om att frisören klippt för mycket osv. Ofta vill frisörerna klippa av tex allt det slitna i topparna medans kunden bara vill ta 3cm. Då måste man som frisör välja att lyssna på kunden och lämna resten av det slitna eller försöka komma överens med en kund om att kanske få ta lite mer dels för att det skulle bli bättre osv.
 
Frågor ger oftast bäst resultat- jag frågar gärna för mycket än för lite och det blir fel. Fråga kunden hela tiden om du blir osäker eller hur kunden vill ha upptill och på sidorna när det gället en klippning. När det kommer till färg gäller det att veta hur färgerna kommer funka till kunden hudton för det vet oftast inte kunden själv. Jag brukar köra med att fråga färg på ögonskuggor, smycken och även kolla kunden hudton. Har kunden ofta guldsmycken så gillar dom oftast varma hårfärger. Lika så om kunden väljer bruna skuggor istället från gråa. Men har kunden silversmycken eller mycket gråa ögonskuggor brukar det funka jättebra med lite kallare färger. När det gäller frisyrer måste du som frisör veta hur mycke tid kunden lägger på att fixa frillan varje dag. Är det så att dom inte lägger mycke tid på frisyren på morgonen så kanske inte en avancerad frisyr är att tänka på.
 
Du som kund ska känna dig säker med valet av frisör. Du ska kunna fråga frisören hur en klippning passar på dig och din ansiktsform. Hur mycke tid på morgonen frisyren tar att fixa och om den är lättskötlig osv. Även när det kommer till färg måste du känna dig bekväm med frisörens förslag och idéer. Man måste kunna fråga mycket och känna sig bekväm i stolen för annars blir man oftast väldigt osäker som kund och oftast inte nöjd.
 
Jag som frisör måste känna att kunden kan gå ifrån salongen nöjd! Ibland kan en kund behöva känna och klämma i det nya håret och även veta att dom kan ringa och rådfråga när dom känner sig osäkra eller kanske vill ändra om nånting. Man måste finnas där (under arbetstid) och kunna stötta och ge förslag och röd till sina kunder. Väldigt viktigt! Hoppas detta hjälp lite på traven om ni är osäkra på frisörer och frisyrer.
2013-07-21 @ 16:16:39 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (4) Trackbacks ()


Mjäll eller torr hårbotten?

Många där ute kan ha stora problem med sin hårbotten. Idag tänkte jag berätta lite mer om både torrt mjäll och även torr hårbotten som är ganska olika varann. Oftast tror folk att dom har mjäll och behandlar därefter- fast så är oftast inte fallet utan en torr hårbotten är mer vanligt. Hur vet man då vad man har för problem? Vi kör på direkt.
 
Mjäll- det vanligaste är torra mjäll. Mjäll brukar oftast finnas i hela hårbotten. Hela skallpartier är alltså oftast drabbat. Mjället kan även finnas på håret om det är mycket. Mjäll kan orsakas då hårsäckarna täpps igen, och då drabbas även håret och blir livlöst och glansfritt. Mjäll brukar vanligtvis inte klia speciellt mycket. Hur behandlar man mjällig hårbotten då? Man behandlar oftas mjällig hårbotten och torr hårbotten på samma sätt. Med milda produkter. Produkter som inte torkar ut hårbotten och återfuktar bra. Det är jätteviktigt att ha återfuktande och milda schampon till en mjällig hårbotten. För starka produkter kommer förvärra mjället då hårbotten oftast är väldigt känslig för starka schampon.
 
Hur vet man då om man har torr hårbotten? Ofta kan dessa symton va väldigt lika och väldigt lätta att behandla med samma produkter. Torr hårbotten brukar oftast inte drabba hela huvudet utan bara vissa partier där det kanske inte luftas lika mycket. Även runt pannan och nacken kan man drabbas av torr hårbotten. En torr håtbotten brukar vanligtvis klia ganska mycket och även då flagna ner på kläder. Klådan är den som oftast är värst och kan förvärra den torra hårbotten. En torr hårbotten beror oftast på att man torkar ut hårbotten med för starka produkter. Man kan även få torr hårbotten av att tvätta håret för mycket. Även fel produkter kan förvärra en torr hårbotten, så det är viktigt att prova sig fram. Hur behandlar man detta då? Jag brukar säga att återfuktande produkter är a och o. Sen att inte ha i för mycket produkter och även inte tvätta håret så ofta. Att använda torrschampo är ett bra alternativ om man tvättar håret ofta. Återfuktande schampon är jätteviktigt. Även att använda inpackning med återfuktning är jätte viktigt. Då tillför man fukt och längderna blir även då behandlade.
 
 
Produkterna här över är två grymma produkter som jag verkligen kan rekomendera om ni har dessa problem.
Båda produkterna funkar till mjäll och torr hårbotten så det är vilket som man väljer.
 
Grazette Neccin är i särklass den bästa produkten jag har provat när jag själv hade torr hårbotten. Neccin tar självklart hem förstaplatsen när du har torr hårbotten. Jag vet inte hur den funkar på mjäll men jag vet att den ska behandla mjällig hårbotten. Men är det så att du har torr hårbotten så är denna självklara valet. Den kyler även hårbotten då du behandlar. Schamponera alltid två gånger och låt andra schamponeringen sitta en stund i håret så den hinner göra verkan i håbotten. En kylande känsla kommer du att känna men det är jätteskönt och den är verkligen värd varenda krona. Absolut inte speciellt dyr. Nackdelen kan vara att många salongen eller butiker oftast inte säljer denna så att beställa kan vara ett bra alternativ. Kostar runt 100-150kr tror jag.
 
Lanza Scalp Balancing är mest utsedd för att behandla torra men även oljiga mjäll. Lanza har alltid haft grymma produkter så jag vet att denna är bra. Jag provade en annan produkt från Lanza med samma "funktion" och den var riktigt, riktigt grym. Den serien hette Healing Moisture och dess fokus är att återfukta! Även här rekomenderar jag att ni schamponerar två gånger och låter schampot sitta så den får jobba sig in i hårbotten lite innan ni tvättar ut det. Denna serie är lättare att få tag i hos frisör eller i butik. En flaska brukar vanligtvis kosta runt 200kr hos frisör men om man beställer är den billigare.
 
2013-07-15 @ 00:08:15 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (6) Trackbacks ()


Semestertider

Helt slutpumpad. Bloggen har helt blivit lagd åt sidan några veckor ser jag. Men jag är inne och kikar varje dag och läser era fina kommentarer. Ska komma igång igen nu och satsa lite.

Va har hänt sen sist då. Jag har semester i två veckor dvs en vecka återstår. Har gjort saker nästan vare dag men jag har gått och fått muskelinflammation i min ena axel som verkligen gör svinont. Någon som vet om massage kan underlätta smärtan och stelheten som uppstår när man har så ont?

Sen måste jag bara säga att alla era frågor och kommentarer är så himla roliga att läsa- och ännu roligare är det att kunna hjälpa er när ni har frågor om hår och färg osv. Känns i hela hjärtat.

2013-07-14 @ 00:48:31 Permalink 5. Vardagsbetraktelser Kommentarer (4) Trackbacks ()


RSS 2.0