Tänk på.. att gör rätt när det kommer till extensions!

Jag älskar hårförlängningar. Det är toppen för oss som inte lyckats fått svallet och längden utan måste ta till lite löshår för att lyckas. Dock så är det inte alltid lika roligt att se en dåligt isatt förlängning eller en dåligt skött förlängning! Lägger man pengar på det bör man vara både påläst och lägga lite energi och tid på att ha det snyggt. Sen en annan grej som är jätteviktig är att veta att det är bra kvalité på håret du sätter i när du förlänger. Sen ska man aldrig göra det själv- utan gå till en kunnig salong som vet vad dom gör eller en utbildad kompis som vet och kan löshår.
 
 
Nu är det ju så att inte alla förlängningar är dåligt gjorda, absolut inte! Det är ibland så illa att tjejer med löshår knappt vågar röra och ta i håret för dom är rädda att det ska synas. Jag älskar, verkligen älskar när en hårförlängning är bra gjord! Ni vet- snyggt isatt, bra inklippt och att det faller naturligt med det egna håret! Inklippningen är verkligen superviktig!!! Då har man lyckats!

Kommentarer
Postat av: Johanna Persson

Hejsan! Jag älskar din blogg, så mycket bra info i den.

Jag har en fråga, jag kan inget om produkter som ni använder men om man har långt hår ner till midjan som är rakt och vill göra det mycket krylligt så blir det tort som hö, och jag undrar om du kan tipsa mig om någon produkt som är billig som jag kan använda innan jag snurrar upp håret?
Någon produkt som gör lockarna mjuka, och att lockarna håller i en hel dag?

Uppskattar verkligen lite hjälp angående vilka produkter man ska använda om man har rakt hår och vill ha jätte afro- lockigt för en dag utan att ha det jobbigt med att kamma ut allt sedan :(

Svar: Det bästa jag vet är hårlotion! Det är superbra att ha i innan du börjar. Lika så värmeskydd. Ha i bra produkter. Men en hårlotion tycker jag e en bra investering :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-01-14 @ 13:12:56
Postat av: Donna

Hej! Känns som om det kommer bli många kommentarer och frågor till dig sen jag hittade din blogg =) jag är kär!!

Jag har väldigt slitet hår! År av ätstörningar, tvätt varje dag ibland flera gånger om dagen och styling har gjort sitt. Även om ätstörningarna är historia så har jag haft samma längd i 5-6 år. Mitt hår går av trots att jag ändrat min kost, börjat träna, tvättar håret endast 2-3 gånger i veckan och är glad numera till skillnad från stressad och olycklig..
Jag har för ca 2 månader sen börjat med balsammetoden. Jag använder endast balsam och det känns lite bättre i håret nu.. Tror faktiskt att det hjälper men jag undrar om man kan använda endast balsam när man har extentions eller släpper fästena då? Behöver man använda produkter som är speciellt anpassade för extentions eller är det bara en myt. Tycker att allt sådant kostar så mycket och jag har tyvärr inte pengar att lägga på superdyra produkter..

Tacksam för svar och ännu mer tacksam för din fina blogg!

Svar: Hej Donna. Va kul att du gillar bloggen. Angående Extensions och produkter behöver man verkligen inte använda extensionsprodukter men det kan vara bra just för att det är till för att ge näring och glans. Men inget måste. Kan göra ett inlägg om mina produkter ja gillar mest nån dag bär jag får tid :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-01-15 @ 01:40:22
Postat av: Donna

En liten efterfrågan =)
Skulle du inte kunna göra en lista på alla dina favoritprodukter. Schampo, balsam, stylingskydd, smink, brun utan sol, ja rubbet:) hade varit intressant:)

Kram

2013-01-15 @ 02:22:18
Postat av: Johanna Persson

Hårlotion? Det har jag aldrig hört talas om
men det låter spännande :D
Okej jag köper en hårlotion och sedan viker jag upp håret i spolar och sover i dom och sedan har jag fina lockar som en klibbar ihop sig?
:D Super nice, tack så jätte mycket för tipset

Svar: Precis den e superbra :D
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-01-15 @ 17:41:58
Postat av: Rebecka

Hej!
Jag är också frisör och halkade in på din blogg av en slump! roligt att hitta andra som jobbar med samma saker som en själv :) vad jobbar du med för färgmärke/märken?

Jag har även startat upp en organisation med stor möjlighet att tjäna extra-pengar, ett perfekt komplement till frisör då det är inom hälsa & skönhet!
Har du någon mailadress jag kan kontakta dig på? :) Kram/Rebecka
hartrollet@live.com

2013-01-16 @ 14:02:46
URL: http://hartrollet.se
Postat av: Karin Bengtsson

hej Emma! jag har en fråga som jag verkligen behöver få svar på! för kanske två år sen började jag platta håret ganska ofta, och för ungefär 8 månader sen bestämde jag mig för att sluta med det, alltså plattar jag aldrig håret längre. jag slingade ljusa slingor en gång sommaren 2011 och en gång sommaren 2012. jag har helt okej tjockt hår som är mörkblont! i somras klippte jag av säkert 20-25 cm av håret för att få bort allt slitet samt få det riktigt fräscht. men självklart vill jag att det ska växa ut och bli lika långt som det var förut, och mitt hår växer rätt fort så det är på gång!
såååå, mitt först problem är att mina toppar ALLTID verkar vara slitna, speciellt på vintern. jag klipper av alla slitna toppar typ varannan månad men får flera kluvna toppar redan efter någon vecka. kan det bero på att det är torrt? eller att det är slitet sen slingningarna? jag använder nashiolja i håret efter jag tvättat det, men vet du någon produkt som kan hjälpa mig med det så att det inte blir så slitet? och inte går av och sånt där tråkigt!
min andra fråga gäller färg! efter slingningarna och naturlig solblekning är mitt överhår ljusare än underhåret, men båda delar har en väldigt varm nyans, speciellt överhåret, känns nästan som att det gulnat lite! det blir så liten skillnad av slingning på mig för blekningen verkar inte riktigt bita på mitt hår haha, så jag har knappt någon utväxt alls! är sugen på att få en kallare nyans i håret utan att få det mörkare, hur gör jag? tona håret med något kanske? det får ju inte bli grått heller...så himla svårt! du kan ju kolla lite bilder och analysera på min blogg om det är lättare då! men jag vore JÄTTE JÄTTE tacksam för svar, du verkar så himla kunnig och bra. tack så hemskt mycket, på förhand!

Svar: Hej Karin. Håret är som mest skört på vintern. Allas hår torkar extra mycket under vinterhalvår det är sån torr luft ute. Det är jättebra att du klipper dig ofta. Det är à och o för ett bra hår. Oljan e super också. Det man kan använda mer e hårlotion. De e som leave in balsam som e jättebra. De kommer att kännas torrt nu när vädret e som det är. Men det brukar bli bättre. Sen ska man aldrig snål med balsamer. Inte inte ha schampo i längderna ;) det torkar ut ;)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-01-17 @ 13:44:54
URL: http://karinabengtsson.devote.se
Postat av: Pernilla

Hej, hoppas såå att jag får ett svar, hur lyckas man locka långt hår, har försökt med lock och plattång, men locken hamnar i slutet på håret, jag vill att den ska börja typ i mitten av huvudet, hur gör jag? Du som e expert... :-)

Svar: Har du jämnårigt i hela håret? Om du har det så kommer lockarna att vara som du har dom nu, långt ner. Håret är som tyngst om man inte har nått uppklippt. För att få mer lockar måste du alltså ha uppklippt så det inte blir så tungt. Hr du uppklippt så kan du ha produkter i. Tex en lotion eller en läggningskräm. Ock att låta lockarna svalna innan du rör dom.
Det du annars kan göra e att locka och sedan rulla ihop locken och sätta upp den så den sitter på huvet och sedan ta ner den när du ska styla :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-01-17 @ 20:39:15
Postat av: Pernilla

Tack så mycket för svaret, ja jag har nu klippt upp det, och då blev det genast så mycket bättre, :-) tack för tipset, så det är alltså jätte svårt att få lockarna att börja högre upp när håret är tungt, tycker alltid att man ser i tidningar och tv att deras lockar börjar uppe på huvudet trotts långt hår, trevlig helg!!!

Svar: va kul att det blev bättre :) ja precis. det tynger ner sig själv efter ett tag liksom så lockarna inte kan hållas uppe.
tänk på att kändisarnas hår är stylade i timmar, med och utan locktänger och massa löshår :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-01-19 @ 22:45:14
Postat av: Sandra

Thanks for your amazing blog! Alla råd och tips är kanon bra!
Har haft nail hair innan och jag fattade inte då att det är viktigt att man sätter i det rätt. Så jag tänkte bara kolla med dig om vad det kostar att sätta i runt 150-200 slingor, 40-50 cm (blont)? :)

Svar: Ph tack så jättemycket. Antal slingor beror helt på. Det e jättesvårt att sätta ett pris när det är så olika längd och mängd. Men 200 slingor är jätte jättemycket asså :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-01-31 @ 20:19:18
Postat av: johanna

Hej! Jag var brun/röd i håret och var hos frisören idag och ville bli ljusare,så hon gjorde en massa slöingor. Nu ser jag förjävlig ut! Mitt överhår gick av väldigt mycket och jag har nu rött, brunt, blont och vitt hår. Jag har införskaffat en väldigt bra inpackning som passar min "nya" hårtyp, men jag vill verkligen inte se ut såhär :( kan jag inte lägga på en toning som dämpardet lite? Vore jätte tacksam för tips och råd!
P.s gillar din inspirerande blogg skarpt.

Svar: Hej. Du kan absolut lägga en toning på om du vill. Se bara till att du inte lägger i en för mörk toning.
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-02-01 @ 21:37:37
Postat av: Sandra

Tack för svaret, men om jag säger 150 slingor, 50cm? :)

Svar: Gör du det på mitt jobb blir det 4900kr :) då e de 160 slingor. :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-02-03 @ 19:38:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0