Hett just nu- Snedbena!

Snedbenan ät tidlös! I höstas var det flera olika snedbenor som va hett. Det spelade ingen roll om den var mindre eller om den var jättebred.
 
En snedbena kan lika gärna bestå av en lång lugg och lika så en kort. Snedbenan över huvudtaget är råhett just nu!! Det spelar ingen roll om du har din sidbena ruffsig eller glansigt, sjukt platt- det matchar endå! En bred sidbena tycker jag man ska köra på i vår, våga mera och prova dig fram. Låt din bena ligga åt ditt motsatta vanliga håll för att maximera volymen!
 
När du ska göra en sidbena ska du utgå från dina ögonbryn, Jag brukar rekomendera att dra benan efter den högsta punkten på ditt ögonbryn för att få en snygg, bred sidbena. Se bara till att inte dra den rakt upp utan mer lite horisontellt så att benan ser horisontell ut om du kollar i profil. När du kommer bakom örat så delar du sidbenan mot håret som ska gå rakt ner, du drar alltså benan för sig och det andra håret för sig.
 
För att få sidbenan att hålla så blöt håret och forma därefter. Föna och styla. Vill du ha den platt liggandes så föna rakt ner, och för mer volym lyfter du och fönar i motsatt håll. En slutfinish. Ta håret längst bak på huvudet och tuppera upp en snygg form and vôila- you're done!

Kommentarer
Postat av: Louise Pettersson

snedbena är supersnyggt. jag har en annan fråga dock. jag är färgad i svart färg sedan många år tillbaka i håret då detta är ett billigt och bra sätt när man inte har råd att färga hos frisör. (jag studerar så har dåligt med pengar typ alltid). men nu börjar jag tröttna och vill ha en brun hårfärg istället. de börjar ju bli vår. jag har försökt kolla upp på youtube och olika sidor på nätet men så hittade jag din blogg och de är ju bättre att fråga ett proffs.

färgen jag har idag, svart som sagt men vill komma fram till en brun färg, typ denna: ÅH nej får inte visa andra inägg :( men en brun färg inte svart inte mörkbrun.

hur går jag till väga hemma själv?Svar: har du färgat svart hår och vill bli ljusare är enda vägen att bleka. Det går inte att få ljusare på annat sett. sen om du väljer att g öra slingor eller helbkeka är ju en smaksak. Dock tycker jag inte du ska göra det hemma då det kan bli heltokigt. OM du gör det hemma tycker jag en kompis ska va till hjälp då det är svårt själv.
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-01-12 @ 23:33:12
Postat av: Louise Pettersson

Ok, så ska jag gå från svart hår till brunt så får jag först bleka det med antingen hårfärg i hela huvudet eller slinga de. Kan jag efter de färga de i brunt, önskad nyans av brunt vill säga? Vad jag läst mig till ska man göra som du säger, vänta över natten så håret får vila ett tag och sedan slänga i en brun hårfärg? Så jag fattat det hela rätt:) Tack så mycket för ditt svar!

En annan fråga jag kom på när jag läst igenom din blogg är angående hårförlängning. Jag vill önska mig en förlängning/förtjockning i födelsedagspresent av sambon och har hittat en tjej som förlänger på salong Stil.nu. Hon använder sig av wavingmetoden, är detta att rekommendera enligt dig,

Hon använder 100 % äkta asiatiskt remyhår. Har du någon erfarenhet av de? Hon tar ett capris från 2100 kr.


Svar: precis. sen kan du lägga i en brun färg :)
angående löshår så har jag provat waving och gör det om folk vill ha. jag personligen tycker att det är jobbigt att ha deb metoden då håret blir ganska klumpigt och delar sig liksom så det blir som striper. men det är en smaksak.:)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-01-13 @ 18:29:00
Postat av: Isabella

Din blogg är väldigt inspirerande! Tack för alla jättebra tips :)
kram

2013-01-15 @ 00:28:47
Postat av: Andréa

Jag kör alltid på sidbena, love it :)

Svar: De e så sjukt läckert! Älskar de :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-02-04 @ 19:47:10
URL: http://makeupartisten.nu
Postat av: lr

Hej jag ska på festligheter ikväll och vill försöka få till den breda snedbenen men de jag kan tycka är knepigt är hur man får den att stanna kvar utan att falla ned? Kan man få håret att va i snedbena dagligen? Alltså lite nonchalant snedbena som jag tycker är snyggast,, med volym alá 90-tal =)
Tacksam för svar, mvh LR

Svar: Du får mer eller mindre tvinga snedbenan i början när du duschar och fönar osv :) men tillslöt ligger den där.

Ja skulle fönat den åt sidan med en mousse i så deb blir stadig. Sedan tuppens o spraya. Då brukar det hålla. Om inte får man kanske tuppens lite hårdare. Vill du inte tuppens gäller det hårda produkter som gelé eller vax. :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-03-22 @ 07:31:02
URL: http://www.nattstad.se/yourstruly

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0