Vilktigt att tänka på vid styling med plattång

 
Att styla med plattång har varit populärt i många år. Och på senre år så har det blivit inne med att gåra sina lockar eller vågor med plattången. Jag älskar dom slappa lätta lockarna men även det spikraka ofrissiga håret,
Jag tänkte ge en och annan tumregel för att få håret bra när du ska styla med plattång. Det är småsaker som gör att det håller och att lockarna blir bra tex. Man får aldrig för mycket tips när det kommer till hår.
Det finns klassiker man får höra varje gång. Alltid detta med värmeskydd osv- och det vet nästan alla. Så där sätter vi punkt för den storyn och tipset.
 
Alltid när man dragit en värmetång genom håret så är håret alltid känsligast när det är varmt, dvs att det är då håret formar sig. Så när håret är varmt efter att du gjort en lock är det viktigt att du inte rör i locken och håller på att drar i den för mycket för då kommer den att tappa form. När håret väl blivit kallt så går det jättebra att hålla på med det då håret har fixerat lockarna. Dock är det svårare att platta det därefter.
 
Om ni känner att- "fan, lockarna blev skitfula, jasg måste göra om", så går det att göra om men inte hur många gånger som helst. Sen kan det vara svårt att gå från lockigt till platt om det är nygjort. Har ni tänkt på att lockar man om samma lock flera gånger så blir den tillslut rak? Det har väl hänt alla. Det är då det säger stopp, Du kommer inte lyckas få den lockig om du inte blötlägger håret igen och fönar torrt. För lockar man samma lock för många gånger så försvinner all fukt i håret och det går inte längre att forma om det. Händer det så måste man återfukta med vatten och börja om. Så tänk på att inte jobba på samma lock och samma ställe mer än två, tre gånger.

Kommentarer
Postat av: Maddiie

Super bra tips! :)

2013-02-17 @ 22:13:21
URL: http://maddiie.blogg.se
Postat av: Helena

Superbra tips som vanligt! Hoppas det är lugnt för dig att jag lånat några bilder från dig, när jag tipsade om dig i min blogg :)

Svar: nej men va gulligt :D sånt gör mig glad och ja måste bättra mig på att uppdatera :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-02-18 @ 02:10:17
URL: http://www.skalovenas.blogg.se
Postat av: LillJonna

Vilket bra tips! Det där har jag aldrig tänkt på! Har du några bra tips på värmeskydd för bm? Jag använder Loreal hot curl nu men håret känns så flottigt med den, köpte den för den var billig till bm.

Svar: hej sötunge ;) nej ja vet faktist inte men jag kan spana runt lite om du vill. :D
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-02-18 @ 05:04:09
URL: http://LillJonna.blogspot.se
Postat av: Anonym

Hej! En fråga. När man sätter i löshår och klipper ihop det med sitt egna hår, ser det då konstigt ut när man tar ut löshåret igen? Alltså ser ens egna hår konstigt klippt ut ? :)

2013-02-18 @ 14:18:02
Postat av: Lisa

Hittade precis hit för första gången och vilken fin och härlig blogg du har! Jag älskar hår och allt som hör där till och googlade därför hårblogg, och där fann jag din :)
Får jag fråga dig om du kan rekommendera något riktigt bra löshår på träns? Jag har lite vågigt hår, så gärna med självfall. Kollade in rapunzels, men de hade endast european-kvaliteten i rakt tyvärr. Vore jättesnällt om du visste något annat bra!

Svar: hej Lisa :)jag jobbar på rapunzel och vi har både asiatiskt hår och eorupeiskt hår. Har du mycke vågit hår tycker jag att du ska prova vårat vågiga hår. Vill du ha grym kvalité ska du prova vårat europeiska. Jag älskat mitt och kommer aldrig byta.

Sen finns det massa olika hemsidor med hår som säljer bra hår. Dock har jag inte provar så många andra försäljare :(
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-02-18 @ 20:18:06
Postat av: Lisa

Hej och tack snälla för ditt svar! Är det european du använder? Hur är håret som är rakt, går det att få till lite självfall när det är blött alternativt locka det, eller är det spikrakt?

Svar: hej igen :) det är det europeiska håret jag har och kommer aldrig byta kvalite :) älskar det. vill man ha ett mjukt och följsamt är det super :) det blir lite lite självfall när man har tvättat med men har man lockigt hår bör man använda det lockiga :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-02-18 @ 23:53:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0