Tydligen bra inspiration för andra bloggare

Roligt när man ser att ni uppskattar min blogg era sötnosar! Nu fick jag helt plötsligt mer energi för nya tips till er. En läsare skrev en kommentar och frågade vad jag tyckte om att en brud kopierat två av mina inlägg. Det ena om hur man ska locka med plattången som jag skrev förra veckan. Och det andra om hur jag kände med nya jobbet. Och det inlägget när jag skrev om jobbet var ju faktiskt från mina tankar och min känsla om mitt jobb och inte hennes så jag hoppas inte hon tar all cred för det- det var ju trots allt mitt inlägg.

Men detta gör mig inte sur eller arg- mer smickrad. Men samtidigt så vill jag ju inte ge nån annan cred med mina tips. Dom är ju trots allt till er mina läsare.

Ni är underbara! Glöm inte det! Och är det nått ni behöver hjälp med- hår eller annat så skriv bara :)


Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej!
Jag tänkte färga utväxten hemma men behöver lite hjälp.
Jag har färgat håret endast 1 gång och har nu ca 15-20 cm utväxt. Jag hade mörkbrunt (nästan svart) hår och färgade med ljust askblont färg och mitt hår blev chokladbrunt. kan jag då använda samma färg som innan för att färga utväxten? ska jag färga endast utväxten eller hela håret? om det råkar komma färg på det färgade håret, kommer det att bli ännu ljusare?

Kram!

Svar: Vill du ha sådär märkt som du hade innan du fick chokladbrunt? Om du vill ha så märkt kan du använda samma färg annars skulle jag ta en mycket ljusare färg så det inte blir för mörkt.
Lägg först i bara utväxten och bär det är 10 min kvar så tar du resten av färgen och lägger i eööer om du tar och sköljer med lite vatten och masserar ut i längderna och låt verka en liten stund :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-02-26 @ 20:47:15
Postat av: Hanna

Halloj!
Efter ett väldigt misslyckat besök hos frisören strax innan jul där jag skulle klippa mig och bli lite ljusare men ändå behålla så mkt längd o hår som möjligt så blev det pannkaka och från att ha haft håret ner till bröstet blev det axellångt och väldigt väldigt tunt, så för att få mig nöjd så satte dom i löshår med tejp, har funkat jättebra, men igår när jag tog ut det så känns det som jag har ännu mindre hår, innan förlängningen så kunde jag iaf ha utsläppt, de går inte nu och det känns som att jag skulle behöva klippa typ page för att få bort de tunna tofsarna nertill. Upptill så känns håret finare än på länge, glansigt och mjukt.

Så efter en lång utläggning så undrar jag hur mkt tejplöshår eg sliter och om det går att ha löshår medans sitt egna växer ut?
Är rädd för att jag bara gräver en djupare grop ifall jag sätter i löshåret igen... :-S

Svar: Hej Hanna. Gud va tråkigt att det blivit som det blivit. När jag hade tejp så blev mitt hår helt förstört och jätte jätte jätte jäääääätte tunnt!! Tejp kan jag rekomendera för dom som bara vill ha det en stund. Jag tycker inte du ska välja tejp utan isåfall med vax då det inte sliter om man sköter det. Men löshår kan du ha- om du gör det hos en som kan och vad han gör!! Jag har haft löshår sen flera år och tejp va inte min grej..
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-02-28 @ 08:04:40
URL: http://www.hannaforsberg.blogspot.com
Postat av: Hanna

Läste lite äldre inlägg och där skriver du att a och o är att vårda håret, vad är då bästa produkterna?

Jag använder rostedts schampo och balsam (just a moment heter balsamet ) samt en glans olja från samma märke och det tycker jag funkat bra men finns det nåt supermedel?

Svar: Hej :) jag har faktiskt aldrig hört talas om dom produkterna. Vill du berätta om dom? :) produkter är bara en liten del av skötsel när det kommer till hår. De gäller ju att ha rätt produkter. Va har du för hår? Slitet, tunnt, färgat, skadat? Allt sånt har betydelse pch sedan att man klipper inte inte har fel snoddar osv
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-02-28 @ 09:41:25
Postat av: Emma

Hej! :) jag har en fråga.. har själv gått frisör men skönt att prata och höra idéer från en annan frisör med. jag är nu rödlila hårig och tyvärr vill jag bli sandblond.. jag tänkte att jag lägger på en brun färg som basfärg på hela håret. Sen göra många slingor i hetta, blekta slingor då. Sen att jag gör slingor på slingor kanske tre till fyra gånger med mellanrum efter varje slingning så håret får vila. Sen lägga på en sand blond färg på de? Vill att de ska se slingat ut.. så jag kanske kan göra som jag tänkt men direkt efter jag blekt föna håret med hetta på och lägga på sand blond på slingorna och sedan upprepade detta tills jag är nöjd? Tacksam för svar! :) svara genom att kommentera på min blogg så jag märker svaret ^^ kramar!

Svar: Hej Emma :) va roligt att du gått frisör :) jobbar du som det nu? :)
Det går att göra som du säger när du förklarar men jag tycker inte du ska lägga en brun färg som basfärg. Utgå från den röda färg du har.

Det jag skulle göra är att göra tunna och massor med slingor. Inte med för stark väte just för att håret ska klara av samma sak ännu en gång. Låt det sitta ett bra tag och sedan lägger du en toning som neutraliserar det gula/orangea. Upprepa detta till du känner dig tillräckligt blond och den gången lägger du en sandblond toning om det inte är allt för gulaktigt på dom nya slingorna.. Inte för mörk så att slingorna försvinner utan bara för att få fram det guldiga.

har skrivit ett inlägg om just detta en gång och skickar länken till inlägget.. Lycka till :)
http://frisorbloggen.se/2012/november/fran-rott-till-blont-har-det-gar-2.html
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-03-02 @ 18:33:11
URL: http://nattstad.se/emmakarlzzon
Postat av: Emma

Tackar för snabbt och bra svar!! :) just nu jobbar jag extra på McDonalds och snart extra på bikbok! Tog studenten 2012 men hittade aldrig jobb inom frisör utan håller mest på med de på fritiden :)

2013-03-03 @ 13:03:50
URL: http://nattstad.se/emmakarlzzon
Postat av: Maddiie

Hej tänkte be om lite bra råd från dig :)
Jag har svart hår som är färga men vill nu färga det rött. Hade tänkte göra det hemma men ska jag köpa avfärgning eller blondering och vilket märke? Vill göra det så skonsamt som möjligt då mitt hår är lite slitet. Har du några bra förslag? Behöver ju inte få håret jätte blondt då jag hade tänkt färga i en mörkröd färg som jag har haft tidigare.

Svar: avfärgning och blekning är samma sak. prova color b4 som finns på åhlens först o se hur mycke som släpper. Kan krävas två kanske. tycker dom e skonsammare än vanlig blekning :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-03-03 @ 13:19:05
URL: http://maddiie.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0