Tydligen bra inspiration för andra bloggare

Roligt när man ser att ni uppskattar min blogg era sötnosar! Nu fick jag helt plötsligt mer energi för nya tips till er. En läsare skrev en kommentar och frågade vad jag tyckte om att en brud kopierat två av mina inlägg. Det ena om hur man ska locka med plattången som jag skrev förra veckan. Och det andra om hur jag kände med nya jobbet. Och det inlägget när jag skrev om jobbet var ju faktiskt från mina tankar och min känsla om mitt jobb och inte hennes så jag hoppas inte hon tar all cred för det- det var ju trots allt mitt inlägg.

Men detta gör mig inte sur eller arg- mer smickrad. Men samtidigt så vill jag ju inte ge nån annan cred med mina tips. Dom är ju trots allt till er mina läsare.

Ni är underbara! Glöm inte det! Och är det nått ni behöver hjälp med- hår eller annat så skriv bara :)

2013-02-25 @ 12:24:27 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (6) Trackbacks ()


Läsarfråga "stripigt löshår"

 
Hej! Måsta säga att du verkar grymt duktig med det du gör, ändå så ung! Jag tänkta fråga dej om löshår! Jag vill ha långt hår, men jag ogillar när man ser varje slinga löshår om du förstår vad jag menar? Det blir liksom stripigt på något vis, det vill inte hänga ihop. Vad beror det på? Dålig skötsel eller bara är det så? Jag provade att ha löshår en gång för typ ett år sen då jag gjorde det hos en som gör själv hemma. Men jag blev inte alls nöjd, slingorna lossnade och det va förjävligt med alla nailslingor man kände i hårbotten så fort man tog sig i håret! På vissa ser det så himla naturligt och vackert ut:) Måste jag gå på salong å kosta på flera tusenlappar för att få mitt hår sådär fint å bra ? Ha en bra dag:)
 
Svar; Hej och tusen, tusen tack!! Blir superglad när ni kommenterar så fint. Anledningen till att ett löshår är eller blir stripigt kan bero på flera olika anledningar. Nu vet ju inte jag om du fick det direkt när du satte i dittlöser eller om det blev senare. Vet du hur många slingor dom satte på dig? En av dom vanligaste anledningarna är att man satt för  lite hår så att löshåret inte smälter in i ditt egna. Det lever liksom sitt egna lilla liv. Sen kan det vara till stor del dålig skötsel men då skulle det snarare bli mer tovigt än stripigt. Sen kan det spela stor roll på vem som gör det. Man ska alltid gå till någon som kan och är utbildad med löshår. Jag tycker du ska unna dig hos en riktig salong och få det professionellt isatt. Plupparna i botten kommer man tyvärr inte ifrån när man har nailhair :)
2013-02-24 @ 15:44:32 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (1) Trackbacks ()


A good hairday

Jobbat och stått i i två dagar nu. Nu tar jag ledigt i två dagar. Åker hem för imorgon ska jag äntligen få göra mina fransar!! Hade en kund idag som hade fransförlängning och hon sa att det blev som en drog. Längtat i en vecka!

Idag har det faktiskt varit väldigt lugnt på salongen så Nathalie fick äran att göra nått med mitt tråkiga hår. Hon tog till stora locktången och se så fint det blev! Älskar den stora locktången. Lockarna blir stora och sådär naturligt lockiga! Mycket nöjd!!

Sen måste ni ju erkänns att min förlängning är ruggigt läcker?! Jag har aldrig varit mer nöjd och jag vill aldrig ta ut mitt hår. Har fått flera tappade hakor på kunder när jag säger att det är löshår

https://cdn3.cdnme.se/531346/6-3/pic_512558d59606ee7d9e7f3632.jpg" class="image">

2013-02-21 @ 00:23:54 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (4) Trackbacks ()


My work, my life.

Jag har aldrig riktigt trott på att man kan stormtrivas på ett jobb- utan mer att arbetskamraterna kommer göra så att man trivs mer eller mindre. Efter att jag fick jobbet på Rapunzel of Sweden så känner jag bara att jag har hittat mitt rätta element. Jag hade kunnat tagit jobb på andra salonger och kanske inte alls gillat det (men så behöver ju inte fallet vara). Nu fick jag extrajobb på Rapunzel i sthlm oc har nog aldrig trivts så bra någon gång. Dels för att jag får jobba med något jag älskar- att hålla på med löshår, och att bara ett stort plus är mina fantastiska arbetskamrater som är så guld värda. Vi är fyra tjejer som är mellan 22-24 år och vi klickar så sjukt bra.
 
Många frågar mig- kunder som vänner om jag trivs på jobbet och om jag trivs med att bo i sthlm. Varje gång svarar jag samma sak som om det vore en bandspelare på repeat. Att när klockan ringer är det inte jobbigt att kliva upp, har ingen klump i magen om att jobbet ska bli jobbigt. Jag trivs, och det smittar av sig från mig till kunder. Sen att man får så mycket tillbaka från både kunder och kollegorna är så himla viktigt. På mitt förra jobb var det väldigt mycket tissel och tassel- inte alla gånger men det låg i luften. Folk vågade inte prata face to face om dom störde sig på något så man hörde det på villovägar. Nu finns inte ens det i tanken. Det är ren och skär kärlek från det man öppnat dörren till jobbet, till man går hem.
 
Jag älskar Rapunzel of Sweden och jag älskar mina töser på jobbet! Dom är guld värda! Världens bästa gäng! Sen får jag inte glömma! Världens bästa kunder ♥
 
2013-02-19 @ 13:28:00 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (3) Trackbacks ()


Läsarfråga "Hur man klipper in löshår"

Hej! En fråga. När man sätter i löshår och klipper ihop det med sitt egna hår, ser det då konstigt ut när man tar ut löshåret igen? Alltså ser ens egna hår konstigt klippt ut ? :)
 
 
 
svar: Hej.När man sätter löshår är det viktigt att man klipper in det, just som du säger. Men tanken är att när man klipper in det är det meningen att man ska klippa i löshåret så det flyter in i det egna håret. Sen kan det vara undantag då man kanske behöver toppa eller tunna ur lite på det vanliga håret men det är inget som drabbar längd eller sådär. Så när man tar ut ett löshår ska det inte bli skillnad från innan om man gör rätt. Så svaret är nej. Håret ska se lika dant ut som innan löshåret sattes i.
 
 
 
 
2013-02-18 @ 20:16:00 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vilktigt att tänka på vid styling med plattång

 
Att styla med plattång har varit populärt i många år. Och på senre år så har det blivit inne med att gåra sina lockar eller vågor med plattången. Jag älskar dom slappa lätta lockarna men även det spikraka ofrissiga håret,
Jag tänkte ge en och annan tumregel för att få håret bra när du ska styla med plattång. Det är småsaker som gör att det håller och att lockarna blir bra tex. Man får aldrig för mycket tips när det kommer till hår.
Det finns klassiker man får höra varje gång. Alltid detta med värmeskydd osv- och det vet nästan alla. Så där sätter vi punkt för den storyn och tipset.
 
Alltid när man dragit en värmetång genom håret så är håret alltid känsligast när det är varmt, dvs att det är då håret formar sig. Så när håret är varmt efter att du gjort en lock är det viktigt att du inte rör i locken och håller på att drar i den för mycket för då kommer den att tappa form. När håret väl blivit kallt så går det jättebra att hålla på med det då håret har fixerat lockarna. Dock är det svårare att platta det därefter.
 
Om ni känner att- "fan, lockarna blev skitfula, jasg måste göra om", så går det att göra om men inte hur många gånger som helst. Sen kan det vara svårt att gå från lockigt till platt om det är nygjort. Har ni tänkt på att lockar man om samma lock flera gånger så blir den tillslut rak? Det har väl hänt alla. Det är då det säger stopp, Du kommer inte lyckas få den lockig om du inte blötlägger håret igen och fönar torrt. För lockar man samma lock för många gånger så försvinner all fukt i håret och det går inte längre att forma om det. Händer det så måste man återfukta med vatten och börja om. Så tänk på att inte jobba på samma lock och samma ställe mer än två, tre gånger.
2013-02-17 @ 13:58:03 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (6) Trackbacks ()


Hur man håller håret fräscht under vinterhalvåret

Under vinterhalvåret så är luften ute torr och ditt hår kan ta betydligt mer skada. Med tanke på att det är kyligt ute och varmt inne så måste vi förebygga att håret tar med skada än nädvändligt.

♦ En mössa som inte sitter för tajt på huvudet är alltid ett plus. Sitter en mössa för hårt så blir det ingen cirkulation i hårbotten vilket håret behöver.

♦ Balsam ska man använda efter varje schamponering men nu är det viktigare än alltid. Det stänger hårstrået så det blir som ett "skydd".

♦ När du har fuktit hår (kan du) "låsa in fukten" genom att avsluta med att skölja ditt hår med kallt vatten för att sluta till hårstrået lite extra och även få lite extra glans. (Mer en smaksak...)

♦ Gå aldrig ut med blött hår. Du kan få brott på ditt hår vilket betyder att- är det tillräckligt kallt ute så fryser ditt hår och kan gå av!

♦ Undvik för mycke värmetänger, men om du måste ha det så ha för guds skull värmeskydd! Speciellt nu när det är vinter.


♦ Undvik jättevarmt vatten när du duschar. Ha hellre ljummet. Kanske inte det skönaste. Med för varmt vatten kan håret torkas ut och hårbotten bli känsligare.

♦ Duscha inte i onödan och inte heller för ofta. Inte när det kommer till ditt hår. Använd gärna torrshchampo istället. Har du inte torrschampo kan du använda babypuder. pudra i håret och kamma ut det därefter.

2013-02-09 @ 18:20:00 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vem sa det först?

Idag när jag satt på pendeltåget sneglade jag på personen bredvid som läste Metro. Jag är sådär anti Metro på morgonen då alla stockholmare gömmer sig bakom tidningen och tror att dom kommer dö om någon så mycket som nuddar dom. Iallafall- sneglade och såg att det stod att snedbenan va vårhet.

Va bara tvungen att ta en Metro till tunnelbanan och läsa och precis va jag trodde så hyllades snedbenan.

Men kom ihåg en sak... Ni vet vart ni läste det först :)

2013-02-04 @ 21:02:54 Permalink 5. Vardagsbetraktelser Kommentarer (0) Trackbacks ()


Min soulie är på besök

Sitter på chokladkoppen i Gamla stan med Maria som är på besök. Shoppat och nu sitter vi bara och tar det lugnt. Visar henne stan och bara myser runt. Imorgon blir det jobb och troligtvis utgång på det.

Och jag ska svara på era kommentarer så håll utkik. Har bara inte riktigt hunnit kollar igenom alla än <3

2013-02-01 @ 18:35:56 Permalink 5. Vardagsbetraktelser Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0