Hur Du får till dom perfekta lockarna!

Ingen tjej vill stå flera timmar och locka håret. Dels för att man får kramp i armarna och sen för att tiden oftast inte finns då det är så mycket annat som ska göras.
 
Oftast så har man inte jättemycket tid då man har tusen saker att fixa den dagen så det ska göra gå så snabbt som möjligt.Jag är världens tidsoptimist- skäms att säga det men jag vet att jag aldrig är i tid, speciellt inte när jag ska iväg på kalas. Idag ska jag visa mina knep och favoriter till det perfekta svallet- som verkligen håller!! Det krävs oftast inte jättemycke produkter och stylingverktyg, och heller inte jättemycket tid. 
 
 

Babyliss värmespolar - Detta är ett underverk! Man kan gå från att va en nybörjade till proffs på tre gånger. Man behöver inte kunna rulla upp spolar eller tänka på hur mycket hår man tar. Dela upp håret så som du känner funkar bäst för dig. Jag brukar dela upp det i två delar. Nacke och överhår. Sedan sätter jag spolarna nedifrån och upp. Blanda gärna stora och små spolar i nacken och sedan avsluta med antingen dom större eller mindre upptill. Ju mindre spolar- ju mindre lockar. Och ju storre spolar, ju större lockar, mer som ett svall. Det ingår 20 stycken spolar och räcker gott och väl till hela håret, långt som kort. Man värmer upp spolarna på cirka tre minuter sen är det bara att köra! Se till att dom hinner svalna innan du tar bort dom- du hinner oftast byta om under svalningstiden.
 
Detta är den dyra varianten av dessa stylingverktyg. I dessa värmespolar ingår klämmor, två olika klämmor om jag inte minns fel så du behöver inte köpa något extra. Jag verkligen älskar värmespolar, du kan få så otroligt olika resultat, bara du sätter gränserna!
 Tips: Slarva till det! Våga slarva och gör dom inte perfekta. På så sätt får man ett mer busigt resultat. Dessa lockar blir dom slappaste av dessa tre stylingverktyg men även den mer glammiga! Ur med spolarna, upp och ner med huvet, ruffsa med fingrarna and volía!
 
 
Locktång - Denna locktång säljer vi på mitt jobb. Men såklart finns det liknande på Åhlens och Kicks. Det som är så bra med denna är att man får med sig en handske så man inte bränner sig, Men, den här locktången är så otroligt bra för den värms upp jättefort och håller värmen hela tiden. En del locktäcker kan sjunka i värme när dom nått maxvärme och på så sätt får man olika hårda lockar. Men med denna får man jäma och fina lockar! Den är jättelätt att hantera och det går sjukt fort att göra ett helt hår. Ju mer hår du tar ju slappare blir lockarna. Även om du håller kortare så blir dom slappare. Ibland brukar jag bara rulle halva passén och sedan göra topparna- för jag gillar personligen inte när topparna blir för lockiga. Även här behöver det inte vara perfekt. Dessa lockar blir mer intensiva än med värmespolar. Den är jättebra för dig med långt hår som gärna blir volymlöst efter några timmar!
 Tips: Våga borsta i lockarna för snyggast resultat!
 
 
Skumgummispolar - Skumgummispolarna provade jag faktist igår för första gången och dom blev grymma!!! Här har du maximal variation, här sätter verkligen din fantasi gränserna. Du kan få afrokrull till mer svalliga lockar. Du kan ha dom när du precis gått ur duschen eller om du har 15 minuter på dig och bara vill ha lite svall. Gör du det i torrt hår som jag gjorde så fönar du lite då och då och låter det svalna. Sedan tar du bara ut dom en efter en. Dessa är dom billigast av alla tre stylingverktyg men så sjukt bra! Dock håller dom inte för alltid så köp gärna 2-3 paket då det kommer 6st spolar i varje paket. Perfekt present till den som inte får till lockarna på egen hand eller har tiden till att stå och locka håret. Även här här kan du ta mer hår och mindre hår. Samma princip på alla verktyg. Och med ett blött hår blir lockarna mer intensiva. Vill du maxa och verkligen veta att lockarna sitter ska du köpa en hög läggningsvätska innan så lockarna verkligen håller!
 Tips: Dessa tycker jag är perfekta att sova med under natten. Blött eller torrt hår- du får lockar!
 
Dessa tre verktyg är absolut mina favoriter när det kommer till lockar. Sen är det viktigast att du låter lockarna svalna innan du börjar fixa med dom!
 

Kommentarer
Postat av: Louise Pettersson

Hej. Gott nytt år!
Vill fråga om hårfärg (igen, har gjort de innan). Jag har kanelfärgad hårfärg i nu. Men är sugen på en mörkblond hårfärg, då detta är närmare min egna färg så jag slipper färga utväxt flera ggr om, då syns inte utväxtkanten så värst tänker jag.

Frågan är hur jag ska gå till väga för att få denna färgen. Kan jag lägga i en blond hårfärg, eller finns det avfärgning att köpa för hemmabruk? Vilken nyans ska jag isåfall ta. Verkningstid att rekommendera? Den på förpackningen eller annan?

Sedan undrar jag om jag därefter kan lägga i en mörkblond hårfärg i hela håret efter för att få bra resultat.

Svar: Du måste börja med att ljusa upp dina längder och låta din utväxt vara. Detta e svårt om du ska göra detta hemma. Alla avfärgningar ger samma effekt så det spelar ingen roll vilken du köper. Sen måste du lägga en kall toning för att få bort det noppriga som kommer fram
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-12-30 @ 17:28:20
Postat av: Mia

God fortsättning på det nya året! Och tack för en mycket bra blogg.

2014-01-01 @ 19:32:50
Postat av: Fanny

Hej!
Älskar din blogg, superbra tips!
Men jag har en fråga som jag hoppas du kan svara på.
Jag har spikrakt typiskt nordiskt hår. Noll volym och ser allmänt trist ut.
Jag har testat alla produkter i princip men ingenting ger volym eller gynnar mitt hår. Så jag är helt enkelt trött på att lägga ner tid och pengar på något som inte ens ger ett bra resultat.
Jag har därför funderat på att permanenta mitt hår lockigt. Mitt hår är superfriskt och kvalitén är på topp. Har tunna hårstrån men väldigt mycket hår. Har aldrig färgat håret och använder nästan aldrig hårtork eller locktång.
Jag har lite längre än axellångt hår och skulle inte vilja ha allt för lockigt hår, jag vill inte att det ska se "krusigt" ut eller vad man ska säga.
Som jag har förstått det måste man göra lockar med mindre spolar på spikrakt hår för att det ska hålla, och att de med tiden blir lite mer vågiga. Eller har jag fått det om bakfoten?
Jag skulle vilja få så mycket tips och råd det går innan jag genomför detta! Har som jag skrev aldrig gjort något med mitt hår så jag är lite rädd att det ska bli fail...
Så tacksam för svar!
Kramar <3

Svar: Hej!!

Va kul att du gillar bloggen <3 va för typ av produkter har du haft? Det låter som att du kan ha ett glashår men de e svårt att säga då du aldrig färgat håret. Ett sånt hår kräver massa- och ofta håller de endå inte. Man behöver tipsen för att de ska hålla. När de kommer till permanent så ska du va bombsäker!!!

En permanent kan skada ditt hår otroligt mycke o även där kan lockarna som du säger släppa lite och ibland mycke så man får göra om. Men de e en bra lösning :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-01-01 @ 22:00:43
Postat av: Ina

Tack för den tiden du lägger ner på dina välformulerade inlägg! Du är bäst :D Ha en fin fortsättning på det nya året :)

Svar: Tack fina du <3
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-01-02 @ 16:27:04
URL: http://inas.se
Postat av: susanna

Hej jag har skrivit här innan som frågade hur jag skulle få mitt hår från vinrött till blond. Nu har jag avfärgat/blekt mitt hår pch resultatet är knallorange med lite rosa skiftningar i. Hur ska jag nu göra på skonsammaste och bästa sätt mitt hår till en kallare färg? Ska ja slinga det pånytt eller räcker de endast med en kall färg i håret så att de orange ska försvinna? Tacksam för svar!

2014-01-03 @ 21:47:19
Postat av: Susanna

Eller det är i princip grannröd-orange.. :S

Svar: Hej Susanna

Det jag skulle göra är att färga en kall ton på hela håret- sedan skulle jag vänta en till 2 veckor så håret återhämtat sig. Sedan skulle jag slinga det på nytt och sedan lägga en kall toning igen :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-01-03 @ 22:01:40
Postat av: Lisa

Hej!

Jag har förstått att du kan väldigt mycket om färgning osv? (hoppas jag,haha)
Jag är från början blond men har förtillfället mörkrött/vinrött hår och nu skulle jag vilja gå tillbaka till en mer aksblond nyans. Vet du hur jag ska göra? Mitt hår är också ganska slitet tyvärr.
Skulle vara jättebra om du kunde maila mig?
Kram

Svar: Börja med slingor och se hur mycke av det röda som försvinner. Det kan va så att det går lätt o då kan du slinga och sedan lägga på en kall toning. Och detta med jämna mellanrum :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-01-05 @ 13:03:52
URL: http://nattstad.se/llisalindstrom
Postat av: Missie ❤

Hejsan! Jag har ett litet problem och vet inte hur jag ska göra. Det är så att jag har använt min plattång med hårspray förut, och nu är det inbränt på tången. Hur ska jag få bort det? Utan att ta till en kniv och repa det. Jättetacksam för ditt svar!! :)

Svar: Hej :)
Det du ska göra då är att ta fönsterputs på en trasa och försöka torka bort det när plattången är avstängd. Det brukar oftast funka jättebra :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-01-22 @ 22:25:17
URL: http://dianagustavsson.blogg.se/
Postat av: Anna

Hej!
Superbra blogg, verkligen!
Jag undrar om du kan svara på en sak..
Jag är mörkbrun i min egen hårfärg, har skiftat mellan svart/brun och blont hår många gånger och till sist fick jag klippa av mycket och mitt hår har blivit tunt och det blev tuggummi sist...
Jag har nu låtit mitt hår vila i ca ett halvår.
Tror du att jag kan bli blond typ platina utan att jag tappar allt mitt hår?
Vågar man gå till lärlingar och få slingor i ljust, det är så himla dyrt.
Kram

Svar: Jag skulle vara försiktig. Dom 6-10cm längst ner e det som tagit stryk förra ggn så dom kan bli tuggummi igen. Svårt utan bild o sådär att avgöra men jag skulle avråda dig att ljusa upp det för mycket :(
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-01-24 @ 14:24:48
Postat av: Ina

Jahapp, här kommer jag igen med mina korkade frågor :) Fick en fråga av min sambos lillasyster igår om jag ville fixa hennes hår till balen, vilket jag blev göörsketaglad över och tackade ja :P
Fixade chefens dotters hår för några år sedan (mitt livs enda och sista mästerverk typ ;) ) men kommer inte riktigt ihåg vad jag hade i för produkter innan till hennes lockar + att det som sagt är några år sedan så det har la kommit ut en del roligt och bra på marknaden sedan dess. Gud vad jag svamlar.. Till mina frågor nurå, en kvart senare..

1. Hennes hår är tjockt, långt (ner till mitten av ryggen) och glansigt/glatt + platt. Vad skall jag ha i för volym till sådant hår? Kan det bli för "äcklig" känsla i hårbotten om man använder sig av osis dust it för volym? Och vad skall man ha till längderna? Kollade lite på Lanza curl definer men vet inte om den är för mesig (2 av 10 i styrka).

2. Hennes långa hår är "rak-rakt", inga uppklippningar. Skall hon klippa sig ett tag innan balen, oavsett om hon väljer uppklippning eller bara toppning?

3. Har du något förslag på vad för slags frisyr som passar bäst till ett "fyrkantigt" ansikte? Passar uppsatt/utsläppt/allt-hår-på-ena-sidan bäst? Om det även spelar roll vad det är för klänning så blir det en med knälång klänning m. axelband. Enkel men stilren.

4. Tänkte fråga om vart man kan få tag i en sån locktång du skrev här i inlägget men behövs ju inte nu när jag hittade den här :D Lånade en bekant (som är frisör) superlocktång (som påminner om den på bilden) för några år sedan. Antar att detta är en "standardstorlek" på dessa locktänger? :)

Ja herregud vad många frågor, men jag kan inget om detta och jag blir banne mig inte klokare av att googla!! Därför kom jag att tänka på dig, min frisörGud! :)

Hoppas du har en fin dag :)

Kram

Svar: Hej fina du :) nu ska vi se om jag kan svara på dina frågor.

1. Dust-it kommer troligtvis inte funka för volym då hennes hår e väldigt tungt. Använd ist volym sprayen jag tipsa om frän Apoteket- en klar favorit. Tupera gärna efter du sprayat den. Och för ännu mer styrka- hårspray!

När du lockar längderna ska du tänka på att inte ta för mycket hår för då blir dom bara slappa. Vanlig hårspray innan du lockar. Sedan inte för mycke hår åt gången.

2. Uppklippnong e inget måste. Men de ger bättre volym o lättare hår. Men vill hon inte klippa sig tycker jag inte att hon ska det heller.

3. Inte för mycket volym upptill bara utan mer volym upp och på sidorna. Less is more. Men med en enklare klänning skulle jag lägga massa fokus på hår och smink. Massa volym o lockar. Baaaam. Bara de vinner man massor på :)

4 locktången e köpt på mitt jobb - rapunzelofsweden.se kostar bara 299kr o e svinbra!!!! Endel locktänger sjunker i värme när dom nått naxvärme men denna håller sig varm!

Min instagram är: frisor följ mig gärna :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-01-26 @ 11:51:28
URL: http://inas.se
Postat av: Ina

Ps. Om inte osis funkar till hennes hårtyp så kanske den du tipsade om i inlägget gör det? :)

Ps.2 . Har du instagram? Får man följa isåfall tro? :) Vill du inte så respekterar jag ett nej :)

2014-01-26 @ 11:55:46
URL: http://inas.se
Postat av: Ina

Jag är helt jäkla såld på locktången från ditt jobb. HerreGUUD vilken underbar locktång. Miljoner tack för tipset! Kommer att testsminka och testfixa håret på sambons lillasyster nu i helgen.. var tvungen att läsa igenom dina svar för att se om jag kom ihåg allt :P
Visst tuperar man håret vid huvudet INNAN man kör igång lockeriet? :)

Svar: Men va roligt :) visst e den svinbra!!!!! Man kan göra som man vill. Om håret e jättemycket o svårlockat gör du det innan :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-05-30 @ 19:35:21
URL: http://inas.se
Postat av: Anonym

Hej!
Vilken metod för att local håret om man har kort hår förespråkar du?
Jag har lite längre längder I luggen. Har tunt, skandinaviskt hår.
Linda.

Svar: Det varierar lite beroende på längd tycker jag. Använder mycke plattång men lättast om man ska göra själv är med en mindre locktång
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-11-01 @ 19:40:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0