Behöver nu eran hjälp

Ni är ju en del som läser min blogg varje dag- vilket jag älskar. Så hinna roligt! Nu är det så att jag skulle behöva eran hjälp lite grann. 

Igår när jag skulle färga mitt hår på jobbet så tyckte jag att det gjorde så fruktansvärt ont. Och då ska jag tillägga att jag bara använde 3% (steget "starkare" än toningsväte). Ondare än vad det innan gjort. Det brände i hela hårbotten som om det var brännskadat. Stod ut i dom 30 minuterna som man ska göra. Efter föningen så skulle vi kolla hur det såg ut då det va väldigt rött och irriterat. 

Bak i nacken så har hela hårbotten frätit upp och blivit öppna sår som började vara. Efter en väldigt mild färgning! Såg ut som leopardliknande sår som mestadels kom i bakhuvudet och på ett ställe blev det värre och var sårigt på en större yta. Efter färgningen fick jag frossa och frös konstant och jag fryser aldrig! Idag dagen efter har det torkar ut men är fortfarande irriterat. 

Nu vill jag ha eran hjälp om det är några frisörer där ute som har erfarenhet om detta. Allergisk reaktion? Allergisk mot färg? Min kollega fick samma symptom och är idag allergisk mot hårfärg men blekning kan hon använda. Vill inte lägga ut bilderna för det är aj aj :(

Hjälp snälla...
Kommentarer
Postat av: Sarah

Har du någon förkylning i kroppen? Märker på mej själv iaf att när jag har någon infektion i kroppen så är jag känsligare, får röd hårbotten och det är alltid värst ner mot nacken. Har aldrig fått några sår men brukar skölja bort när det blir outhärdligt! :) Har aldrig varit med om det med någon kund. Några har jag haft som reagerat så på blondering, oftast med 9 eller 12 % så det är ju inte så konstigt. En fick faktist som du beskriver frossa efter en blondering som gjorde sår i hårbotten. Hoppas det var en tillfällighet, vore ju hemskt att som frisör bli allergisk mot färger. Sen kan man ju också vara allergisk mot endast t.ex svarta pigment. Var det nån ny färg du använde kanske? Hoppas du listar ut vad det är! :) mvh, Sarah

Svar: Ja vet att man kan få det av Blondering men blonderar aldrig mitt hår. Har heller inte en infektion som ja vet. Jag har aldrig använt just den blandningen men de e matrixfärgerna. Brukar bränna men inte som sist :(

Tusen tusen tack för din hjälp!!!
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-12-06 @ 20:40:55
URL: http://saaraahblog.wordpress.com
Postat av: Mia

Jag är inte frisör. Men en bekant råkade ut för något liknande. Hon fick äta pencilin och kan inte färga håret svart mer. För det är något i det som hon inte tål. Hoppas det kommer gå bra för dig.

Svar: Shit!!! Är det sant :( kanske ska man kolla upp det? Tusen tusen tack för svaret <3
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-12-07 @ 13:53:59
Postat av: Rebecca

Hej, jag är frisör och jag tycker det låter som en allergisk reaktion.. tycker du ska uppsöka läkare och se, det kan ju även vara mot just den färgen ni använder också om du aldrig har fått så tidigare ? :(

Svar: Okej. Som jag nästan trodde. :( usch. Ja har faktist inte provat den färgen men liknande har ja provat. Men efter 3 dagar blev det bättre med milt schampoo. Tusen tack för di hjälp!!
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-12-10 @ 13:50:52
Postat av: Pernilla

Hej! Vilken bra blogg! Inspirerande!!!
Du gör möjligtvis inte hembesök för isättning?
Bor i katrineholm :-)

Svar: Hej! Gud va kul o höra tack så jättemycket :) nej tyvärr gör jag inte det. Jobbar bara på salongen :) kram
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-12-10 @ 22:08:36
Postat av: Jenny Hansson

Hej! Jag arbetar som frisör och är specialiserad på just färg. Det låter som om du har fått en ordentlig allergisk reaktion. Den typen av reaktion får man oftast av själva pigmenten. Då spelar det ingen roll om du har en svag väte som du blandar ut med.
Tyvärr så är det nog så att du är överkänslig mot pigmenten i hårfärgen och de finns i de flesta färger. Jag arbetar med en ny färg som heter Nyce som är väldigt snäll och hyfsat ellergivänlig. Jag har vissa känsliga kunder som kan använda den men tyvärr inte alla då vissa ämnen som finns i de flesta färger inte går att ta bort. Det du bör göra innan du färgar håret igen är att göra ett allergitest. Då sätter du en liten klick färg bakom örat och låter den sitta där i minst tolv timmar för att se vilken reaktion du får. Om du får en kraftig reaktion så bör du söka läkare för att få antihistamin som motar tillbaka allergin!
Var försiktig! Man kan få hemska konsekvenser!
Se gärna min blogg... www.colorist.nu
//Jenny :-)

Svar: Heeej!!! Ja dessvärre tror jag att jag börjar bli känslig mot det.

Jag klickade pålitlig färg i armvecket men lät det sitta i bara 30min. Vad är antihistamin? Nått man kan få om man får sånt igen??

Läste igenom din blogg nyss. Fysatan!! Fått en ny favoritblogg och den enda frisorblogg ja nu läser! :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-12-13 @ 22:29:30
URL: http://www.colorist.nu
Postat av: Anonym

låter tyvärr som om du blivit allergisk mot PPD, eff ämne som finns i de flesta hårfärger. Man kan bli överkänslig mot det närsomhelst.

2013-12-14 @ 18:02:06
Postat av: Jonna

låter tyvärr som du blivit allrgisk mot PPD, ett ämne som finns i de flesta hårfärger:(

Svar: Åh shit. Det jag kunde räkna ut. Ska försöka en gång till och se om det blir samma reaktion fast med annan färg :( är skitnojig :(
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-12-14 @ 18:03:54
Postat av: Caroline

Har du gjort hårförlängning på rapunzel? Vad kostade de? :)

Svar: Jag jobbar på Rapunzel så yes :) el hel förlängning med hår ligger på ca 3500-4200kr :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-12-15 @ 17:32:53
Postat av: Maja

Hej!
Jag undrade en sak om clip-on extencions som jag tror att du kan svara på. Nämligen: Kan man blanda äkta löshår med syntetlöshår eller måste man välja det ena eller det andra? Jag har beställt ett äkta löshår men befarar att det inte kommer se så bra ut och vill då köpa lite påfyllning så att mitt hår ser realistiskt och äkta ut. Det är ganska dyrt att köpa ett set till med äkta löshår så jag undrade om det kunde funka med lite av varje?
Fin blogg och tacksam för svar!

Svar: Hej :)
Det blir inte bra och blanda. Det kommer bli jättetrassligt. Om det är till en fest eller liknande går det men inte flera gånger. Då kommer det syntetiska förstöra :(
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-12-15 @ 20:38:30
Postat av: Jenny Hansson

Vad roligt att du gillade min blogg! :-)
Antihistamin finns i allergimediciner som tex Clarityn. Men de är nog lite olika verksamma ämnen beroende på vilken reaktion man fått. Och i vilken grad. Stark reaktion kräver ju starkare mediciner och de är ju inte receptfria.
Om du ska testa en färg så bör du testa en mörk nyans och helst bakom örat...och längre tid än 30 min.
// Jenny :-)

Svar: Okej. Shit va bra info. :) jag ska prova med en till mörkfärg bakom örat och se vad som händer :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-12-15 @ 21:31:05
URL: http://www.colorist.nu
Postat av: Adlen

Hur har det gått? Har det löst sig nu? :)
PS. När man bokar tid hos er, får man önska sig dig då? :)
Kram!

Svar: Hej gullunge!!!
Det gick bättre gången efter så håller tummarna :)
Självklart kan du önska mig fina du :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-01-02 @ 18:37:38
URL: http://Adlen.blogg.se
Postat av: Elsa

Jag använder äktalöshår, men jag brukar få en rand.. Den är inte så stor men man lägger märke till den. Är det för att jag har helt jämn långt hår? Han tänkt lite och man kanske måste klippa upphåret och då ser det naturligare ut? Tror du att det hade varit till en hjälp?
Tack i förhand

2014-01-23 @ 23:13:58
Postat av: Elsa

Jag använder äktalöshår, men jag brukar få en rand.. Den är inte så stor men man lägger märke till den. Är det för att jag har helt jämn långt hår? Han tänkt lite och man kanske måste klippa upphåret och då ser det naturligare ut? Tror du att det hade varit till en hjälp?
Tack i förhand

Svar: De känns som att du har för lite hår :( försök o sätta dom högre upp. Uppklippnibg hjälper ansolut
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-01-23 @ 23:14:20
Postat av: Rebecca

Kan vara kobolt ämnet i vårfärger du är allergisk/ känslig emot. 2 kollegor är också allergiska. Går bra att jobba med färgen men ej färga sig själva. Kram/Rebecca

Svar: Hej!! Ja jag har fått höra att de kan vara det. Det suger ju stenhårt om det nu är det :( btw hade du jättebra blogg :) kram
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2014-12-29 @ 23:19:16
URL: http://rchristina.webblogg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0