Hur Du får till dom perfekta lockarna!

Ingen tjej vill stå flera timmar och locka håret. Dels för att man får kramp i armarna och sen för att tiden oftast inte finns då det är så mycket annat som ska göras.
 
Oftast så har man inte jättemycket tid då man har tusen saker att fixa den dagen så det ska göra gå så snabbt som möjligt.Jag är världens tidsoptimist- skäms att säga det men jag vet att jag aldrig är i tid, speciellt inte när jag ska iväg på kalas. Idag ska jag visa mina knep och favoriter till det perfekta svallet- som verkligen håller!! Det krävs oftast inte jättemycke produkter och stylingverktyg, och heller inte jättemycket tid. 
 
 

Babyliss värmespolar - Detta är ett underverk! Man kan gå från att va en nybörjade till proffs på tre gånger. Man behöver inte kunna rulla upp spolar eller tänka på hur mycket hår man tar. Dela upp håret så som du känner funkar bäst för dig. Jag brukar dela upp det i två delar. Nacke och överhår. Sedan sätter jag spolarna nedifrån och upp. Blanda gärna stora och små spolar i nacken och sedan avsluta med antingen dom större eller mindre upptill. Ju mindre spolar- ju mindre lockar. Och ju storre spolar, ju större lockar, mer som ett svall. Det ingår 20 stycken spolar och räcker gott och väl till hela håret, långt som kort. Man värmer upp spolarna på cirka tre minuter sen är det bara att köra! Se till att dom hinner svalna innan du tar bort dom- du hinner oftast byta om under svalningstiden.
 
Detta är den dyra varianten av dessa stylingverktyg. I dessa värmespolar ingår klämmor, två olika klämmor om jag inte minns fel så du behöver inte köpa något extra. Jag verkligen älskar värmespolar, du kan få så otroligt olika resultat, bara du sätter gränserna!
 Tips: Slarva till det! Våga slarva och gör dom inte perfekta. På så sätt får man ett mer busigt resultat. Dessa lockar blir dom slappaste av dessa tre stylingverktyg men även den mer glammiga! Ur med spolarna, upp och ner med huvet, ruffsa med fingrarna and volía!
 
 
Locktång - Denna locktång säljer vi på mitt jobb. Men såklart finns det liknande på Åhlens och Kicks. Det som är så bra med denna är att man får med sig en handske så man inte bränner sig, Men, den här locktången är så otroligt bra för den värms upp jättefort och håller värmen hela tiden. En del locktäcker kan sjunka i värme när dom nått maxvärme och på så sätt får man olika hårda lockar. Men med denna får man jäma och fina lockar! Den är jättelätt att hantera och det går sjukt fort att göra ett helt hår. Ju mer hår du tar ju slappare blir lockarna. Även om du håller kortare så blir dom slappare. Ibland brukar jag bara rulle halva passén och sedan göra topparna- för jag gillar personligen inte när topparna blir för lockiga. Även här behöver det inte vara perfekt. Dessa lockar blir mer intensiva än med värmespolar. Den är jättebra för dig med långt hår som gärna blir volymlöst efter några timmar!
 Tips: Våga borsta i lockarna för snyggast resultat!
 
 
Skumgummispolar - Skumgummispolarna provade jag faktist igår för första gången och dom blev grymma!!! Här har du maximal variation, här sätter verkligen din fantasi gränserna. Du kan få afrokrull till mer svalliga lockar. Du kan ha dom när du precis gått ur duschen eller om du har 15 minuter på dig och bara vill ha lite svall. Gör du det i torrt hår som jag gjorde så fönar du lite då och då och låter det svalna. Sedan tar du bara ut dom en efter en. Dessa är dom billigast av alla tre stylingverktyg men så sjukt bra! Dock håller dom inte för alltid så köp gärna 2-3 paket då det kommer 6st spolar i varje paket. Perfekt present till den som inte får till lockarna på egen hand eller har tiden till att stå och locka håret. Även här här kan du ta mer hår och mindre hår. Samma princip på alla verktyg. Och med ett blött hår blir lockarna mer intensiva. Vill du maxa och verkligen veta att lockarna sitter ska du köpa en hög läggningsvätska innan så lockarna verkligen håller!
 Tips: Dessa tycker jag är perfekta att sova med under natten. Blött eller torrt hår- du får lockar!
 
Dessa tre verktyg är absolut mina favoriter när det kommer till lockar. Sen är det viktigast att du låter lockarna svalna innan du börjar fixa med dom!
 
2013-12-29 @ 18:27:00 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (13) Trackbacks ()


God fortsättning på er!

God jul och god fortsättning fina ni! Hur har eran jul varit? Fått mycket klappar? Ätit för mycket gröt? 

Här hemma har jag tre dagar ledigt och dom spenderas självklart hos mamma och pappa. Alla mina syskon plus respektive firar varannan jul här så detta året va det kaos men mycket folk- men otroligt roligt. 

I skrivandets stund har jag precis kommit hem från en krogrunda i Katrineholm som kanske inte va som jag hade hoppats men jag hade kul. Träffa alla Goa människor. Imorgon bär de upp till Sthlm igen för jobb. 

Kan ni inte dela med er av hur eran jul har varit? 2013-12-26 @ 00:30:54 Permalink 5. Vardagsbetraktelser Kommentarer (2) Trackbacks ()


Behöver nu eran hjälp

Ni är ju en del som läser min blogg varje dag- vilket jag älskar. Så hinna roligt! Nu är det så att jag skulle behöva eran hjälp lite grann. 

Igår när jag skulle färga mitt hår på jobbet så tyckte jag att det gjorde så fruktansvärt ont. Och då ska jag tillägga att jag bara använde 3% (steget "starkare" än toningsväte). Ondare än vad det innan gjort. Det brände i hela hårbotten som om det var brännskadat. Stod ut i dom 30 minuterna som man ska göra. Efter föningen så skulle vi kolla hur det såg ut då det va väldigt rött och irriterat. 

Bak i nacken så har hela hårbotten frätit upp och blivit öppna sår som började vara. Efter en väldigt mild färgning! Såg ut som leopardliknande sår som mestadels kom i bakhuvudet och på ett ställe blev det värre och var sårigt på en större yta. Efter färgningen fick jag frossa och frös konstant och jag fryser aldrig! Idag dagen efter har det torkar ut men är fortfarande irriterat. 

Nu vill jag ha eran hjälp om det är några frisörer där ute som har erfarenhet om detta. Allergisk reaktion? Allergisk mot färg? Min kollega fick samma symptom och är idag allergisk mot hårfärg men blekning kan hon använda. Vill inte lägga ut bilderna för det är aj aj :(

Hjälp snälla...2013-12-05 @ 21:12:56 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (14) Trackbacks ()


RSS 2.0