Gästblogg: Den nya trenden - att hävda sig

Melinda, Melle, Melli, Mellebellen, Mille... Ja kärt barn har många namn. Detta är iallafall jag. En oftast glad och positiv tjej med grötig skånska. 21 gammal och tar examen i juni inom psykosocialt rehabiliteringsarbete. Ja vem fan bryr sig egentligen. Har iallafall fått äran att gästblogga på goa Emmas blogg. På tal om Emma, visst är hon en underbar tjej? Lätt att sakna henne. Men idag är det inte Emma vi ska prata om tyvärr.

Som jag sa, så är jag oftast glad. Vill bara ha det klart, för idag skall det gnällas lite, bli av med lite dålig energi. Bitterfittan skall tala, om ett ämne som ligger minst sagt i tiden! Glöm inte att ta det hela med en nypa salt och lite tequila. Here we go!

Varför hävdar vi människor oss så himla mycket? Hela tiden. Har vi börjat göra det mer senaste tiden eller SYNS det bara mer nu då vi använder oss utav sociala medier mer än förr?

Jag tänker på alla dessa jävla statusuppdateringar på facebook om träning, gymmet, alla jävla instagrambilder med nyttigheter #lchf #eatclean #fruits #cleaneating #fitspo, folk i träningskläder osv osv osv LALALA, ja you name it. Det enda man ser när man loggar in på instagram är fantamig folk som hela tiden måste berätta om hur duktiga de är.  Hävda sig. I början kunde jag följa sådana konto om ren inspiration, men sen blev det för mycket med varenda jävel. Det känns så påtvingat på något vis! Även på facebook, skall man dela alla sina instagram bilder om hur duktig man är, så att de som inte har instagram missar att man varit flitig eller ätit kesella till mellanmål. Träffar man vänner, fikar eller går i stan skall man gärna sätta ett "mys" efteråt så folk ser vilken livnjutare man är. Helst skall man puttinutta med vännerna man umgås med också, iallafall utåt. Till exempel:

"Fikamys med bästaste Linnea", "torsdagmys med älskade Mammi",  "Kaffemys med hjärtat mitt", ja allt skall vara så jävla mysigt och puttinuttigt. "Fint liv" "Love life" nanana..
VARFÖR?!!!! VI FATTAR!!

Känner mig som Frida i solsidan nu, MEN TAGGAAAA NER LITE SUPERMORSOR/KVINNOR/LADIES/BOYS. Vi förstår att ni tränar, att ni äter gott, är nyttiga, myseeeer med älskingar osv. Allt är perfeeeeeekt.  
 Det känns så jävla ytligt allt ihop. Inte fan är det någon som instagrammar hamburgaren från donken de sitter och äter i sin ensamhet. För det vore ju tragiskt. Det värsta är att man är en av alla dessa nollor också. Iallafall ibland. Har människan alltid varit så här, eller är det för att det syns mer utåt nu? Ja ni vet väl iallafall vad de säger om nätskryt och psykisk störning. HAHA! Givetvis skall man få dela med sig och sola lite i rampljuset ibland, men seriöst, HELA JÄVLA TIDEN?

Människor som vet vad de är, hur duktiga de är och som faktiskt trivs med livet behöver fan inte hävda sig 24/7 och berätta för andra om det. Stanna upp och njut av stunden istället.
WORD UP Joel Kinnaman:
 
 
Tror jag fått fram vad jag ville, med andra ord, håll käften. Så vida du faktiskt inte är Paris Hilton på riktigt.
Nu skall jag gå och kränga en negerboll i min ensamhet. Och det lär INTE hamna på instagram iallafall. Såvida jag inte taggar #mys framför. Eller helst #egentidsmys så folk faktiskt tror att jag njuter av det. Fast så är inte fallet.
Hoppas ni får en fortsatt trevlig lördag! Tack Emma för att jag fick gästblogga på din fina blogg!
CIAO CHICAS /Mellebellen


Kommentarer
Postat av: EttNamn

Haha!
Brukar inte kommentera på bloggar men detta var klockrent. Så jäklans pricksäkert! +1 som folk brukar säga.

Bra blogg i övrigt också!

2013-04-21 @ 18:30:34
Postat av: Camilla

Måste bara säga att detta var klockrent skrivet! Hoppas verkligen att det kommer bli en förändring så man slipper allt detta och att man faktiskt börjar använda dessa sociala medier till det som verkligen kan göra förändringar i samhället och för individen. Vilken makt det finns egentligen hos mig att förändra!

Tack!

2013-04-22 @ 08:59:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0