Läsarfråga "hur man går från rött hår till blond"

"Hej jag har en fråga jag hoppas du vill hjälpa mig med 😊 har färgat håret rött och skulle vilja bli blond, har varit till alla frisörer på stället där jag bor och får till svar att det är omöjligt. Att jag måste spara ut håret och sen färga. Är det så?😞 Kram"
 
svar: Hejsan! Jag hjälper dig så gärna. Du kan absolut få blont hår igen, men efter lite längre tid och lite mer jobb. Tyvärr är röda tigment jättesvåra att få bort. Det går absolut att avfärga men kvalitén på håret kommer näst intill bli katastrof.
 
Det jag kan rekomendera är att ta det steg för steg. Att göra slingor är absolut det bästa alternativet. Att göra massa slingor. Ska du göra det hemma eller hos frisören? När du gör slingor kommer det komma fram varma toner- lite röd, orange, gula-toner och det kommer man aldrig ifrån med blekning. Det man kan göra för att inte riskera att få för mycket varma toner är att blanda väteparoxiden (blandingscreamen) med lite vatten innan man blandar ner blekningen- om du ska göra detta själv hemma. Du kommer då få varma toner och dom vill vi få bort så då rekomenderar jag att du lägger en kall toning på det. En bra toning är Wella color fresh 8/81 silver pearl. Den tvättas ut efter några tvättar och den rekomenderar jag att du lägger i håret efter varje slingning. En annan toning som är riktigt bra är Goldwell skumtoning 10V. Smidig att applicera i håret och är superbra! Efter några gånger kommer du vara blond. Annars finns vanliga butiksfärger och där finns det Loreal preference 8.1 eller 9.1 beroende på hur blond du vill bli. Dom tar bort dom guldiga tonerna men det finns en hel djungel med färger där ute. Hoppas jag hjälpt dig lite på traven och fy skäms på frisörerna där du bor!
2012-09-29 @ 20:05:00 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (51) Trackbacks ()


Lovley

2012-09-26 @ 12:11:41 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (5) Trackbacks ()


Omre tutorial - en variant

 
2012-09-21 @ 00:17:03 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (3) Trackbacks ()


Tandblekning

 
Nästa torsdag, klockan ett ska jag... äntligen- få bleka mina tänder! Så länge som jag velat göra det men känt att jag lagt pengar på annat nu får göra det till en billig peng. Jag varken röker, snusar, drivker kaffe och knappt dricker längre åså jag är så värd detta. Har vita tänder nu men dom kan absolut bli vitare så jag ska prova och se hur det blir. Nån som blekt på klinik och blivit nöjd? Vill ju ha det där riktigt vita känslan! Så läckert!
 
 
2012-09-18 @ 18:46:14 Permalink 5. Vardagsbetraktelser Kommentarer (7) Trackbacks ()


Recension Maria Nila Swedish theappy oil

Nu ska jag recensera en olja från Maria Nila som heter Swedish Theappy Oil som jag provat i några veckors tid nu. Vi börjat med att visa hur försäljarna förklarar oljan:
 
"En vårdande hårolja rik på omättade fettsyror som mjukgör, återfukter och stärker håret. Havtornoljan vårdar och ger ett naturligt UV-skydd som skyddar din hårfärg mot solens strålar. Absorberas snabbt och gör håret smidigt och glansigt utan att bli fett."
 
Tycker deras beskrivning är bra. Swedish theappy oil är verkligen en lätt olja- det känner man direkt. På konsistensen skulle jag jämnföra den med L'anzas silkesdroppar men ska jag beskriva den på kvalité så är den i klass med oljornas rolls royce! Den är dunderbra! Håret blir verkligen supermjukt, lent och inte ens tala om hur glansen blir! Det är en superbra produkt att använda innan föning och en ännu bättre finishprodukt när man är klar med frisyren. Håret blir mjukt och luftigt hela dagen!
 
Det finns 2 olika oljor från Maria Nila- den jag provade som är färgbevarande (gul förpackning) och sen finns det en som är återbyggande (röd förpackning). Jag använder oljan lika mycket i vått som i torrt hår, funkar utmärkt på både och. Om jag ska säga en nackdel med oljan så är det mängden. Förpackningen är ganska liten, dock är den väldigt dryg men hade lätt kunnat ha en större i badrummet.

Känner ni att en summa på 300kr för en olja är ovärd... prova då denna från Maria Nila som är minst lika bra för endast 149kronor!
2012-09-16 @ 23:26:00 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ljusarefärg på Johanna

I fredags åkte jag hem till Sara för att hjälpa hennes syster Johanna med håret. Hennes önskemål var att ljusa upp hennes utväxt till blond och dämpa hennes längder. Utgångsläget på längderna på mer eller mindre slingad platina och sen med mörk utväxt. Vi färgade in henne med en 931 (x-ljusblond, guld/ask) sedan drog vi ut det på längderna. Dels ville vi få bort den där kalla tonen så vi fick en varmare känsla. Att ljusarefärga ett hår är alltid lättare på någon som önskar varmare toner och färger än kalla. Men det är inte omöjligt med kall ton. Slutresultatet kunde iallafall inte bli bättre. Det blev gyllenblond, mer sandblod, mer höst! I love it! Bilderna är inte alls rättvisa på slutresultatet då vi fotade i mörka rum...
 
2012-09-16 @ 00:23:00 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (3) Trackbacks ()


Några av mina extensionskunder


2012-09-14 @ 00:19:51 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (2) Trackbacks ()


Extensions på Matilda

För en vecka sen så kom lilla Matilda och ville förlänga sitt hår. Hon hade tappat ganska mycket hår efter endel blonderingar. Nu ville vi få fram en hel del längd på henne. Önskemålet var att få det långt, långt, lågt. Vi använde oss av färgen #33, 60 cm långt och 100 slingor. Resultatet blev skitfint! Både blev jättenöjda och om 5-8 veckor kommer hon på ett åter besök. (bilderna är inte riktigt rättvisa, finare i verkligheten)
 
 
 
2012-09-13 @ 22:36:58 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ljusare tider

 
Hur snygg hårfärg har jag inte här? Förra sommaren hade jag ljustbrunt, mittbena och lååångt hår. Brun va jag också måste jag säga. Nu är mitt hår på tok för mörkt- det finns inget liv i det. Så i veckan vet jag va jag ska göra! Ljusa upp mitt hår, beställa hem nytt löshår och bli höstfin.
 
På tal om löshår. Har fixat et ny leverantör- billig like hell! Mer om det i ett annat inlägg om nån är intresserad av att köpa.
2012-09-11 @ 01:17:00 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (0) Trackbacks ()


Silverschampo

Ska ge er en inblick på silverschampots värld. Först kan jag berätta att man inte ska ersätta sitt vanliga schampo med ett silverschampo. Ett silverschampo bör användas 1-2 gånger i veckan bara. Och ett silverschampo är till för att få bort gulaktiga toner. Så har du ett mer gul/orange hår så kommer inte silverschampo att kunna neutraulisera dom gula tonerna utan då krävs en toning. Så- silverschampo är enbart till för att få bort gulaktiga toner i håret. Sedan kan jag tillägga att den askiga tonen inte är permanent så man måste upprepa det om man känner att man vill ha en kallare ton.
 
 
For Reasons
Har faktist inte provat den eller hört så mycket om den. Därimot har jag sett en del före och efterbilder och det blir stor skillnad redan efter första tvätten. Dock vet jag inte riktigt vart man kan köpa den. Googla så kommer det troligtvis fram något.
 
Maria Nila
Har inte heller provat denna. Men jag har inte varit missnöjd över några Maria Nila produkter innan så jag tror att denna håller va den lovar. Någon som provat den?
 
Grazette
Ett märke vi hade i skolan. Använde den dock ett fåtal gånger och har inget ont att säga om den. Det tar bort gula toner så jag kan inte säga mer än att den är bra.
 
L'oreal
Jag har blandade tankar om den här. Jag personligen gillar den inte. Men har hört som tycker om den så det är verkligen från person till person här. Jag tycker det krävs på tok för många gånger innan det får bort allt men då har jag inte haft den regelbundet när jag provat den. Va bara ljus en kortare period. Men jag har som sagt hört att folk är nöjda så det är att prova sig fram.
 
Matrix
Har inte provat denna men vet många av mina vänner som använder den här och den är grym! Syrran körde den på sitt löshår och blev betydligt kallare på bara en gång. Sen vet jag att den är bra. Redan efter två gånger så ser man stor, stor skillnad. Så summan av kademumman så vinner Matrix!
2012-09-10 @ 19:07:00 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (2) Trackbacks ()


Extensions på Michelle

För en vecka sen satte jag extensions på Michelle. Hennes önskemål var att få en förtjockning med en liten förlängning. Vi använde oss av färgen #4 i löshåret fast hon va steget mörkare. Med tanke på att vi bara ville ha mestadels förtjockning blev resultatet så himla bra! En av mina bästa förlängningar hittills. Vi använde oss utav 100 slingor så om några veckor kommer hon på återbesök.
 


2012-09-09 @ 18:56:00 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (4) Trackbacks ()


kvällens tips!

2012-09-06 @ 20:29:00 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (1) Trackbacks ()


En vanlig återkommande fråga....

» "Skadar och sliter inte löshår skitmycke på mitt egna hår?! Folk säger att det sliter jättemycket..."
 
Den frågar jag har fått ett x antal gånger av massor personer. Det är klart en förlängning kan skada ditt hår- om du inte sköter den! Där har ni svaret om ni har förstört erat hår. Det kan vara en stor faktor till att ett hår tar skada av en förlängning. Sen måste ni veta att frisören som gör det på er kan sin sak! Lika så där kan det göra så att en förlängning inte blir bra.
 
Det jag brukar säga till mina kunder är att en förlängning skadar inte ditt hår- om du är redo att vårda och ta hand om förlängningen! Det är a och o. Det är hår som inte får någon näring längre så det kräver en del jobb. Först och främst är en bra borste (tangle teezer) nått man borde införskaffa sig och bra produkter. Är man inte villig att lägga mer tid åt det så bör man kanske inte ha annat än clips. Om du däremot verkligen känner att fan detta fixar jag ju- ja då är det bara att köra!
 
 
 
 
 
 
 
2012-09-06 @ 12:48:00 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (1) Trackbacks ()


MOODBOARD #2
2012-09-05 @ 22:59:57 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (2) Trackbacks ()


Ombre på Natalie

Förra veckan tog jag mig an Natalies hår. Hon hade gjort slingor hemma och med en liten utväxt. Hon ville ha en förändring så vi sa att vi kör en ombre. Hon ville ha en harmonisk ombre så vi använde oss av färgen 5.3 vilket är en guldig ljusbrun. Blev sjukt snyggt resultat. Det kändes som att hela frisyren fick en bättre helhet och slingorna i längderna kom fram mer.

2012-09-04 @ 15:55:00 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (3) Trackbacks ()


A topnotch classic one

 
2012-09-02 @ 18:52:00 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (0) Trackbacks ()


Färgat håret på Sara

För ett tag sen så ville Sara ha en stor förändring. Då klippte vi bort hennes långa fina svall upp till axlarna och färgade en ombre. För två veckor sen var det dags igen. Då ville hon göra ännu en ny förändring till hennes resa till USA. Vi färgade då in henne i en Mohogny/guld färg som blev skitsnygg! (färg 453). Klippte det ännu kortare och bruden blev sjukt snygg i det!!! Hon klär så sjukt bra i den längden och färgen va verkligen pricken över i:et.
2012-09-02 @ 15:49:00 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (3) Trackbacks ()


FRÅGESTUND

Jag tänkte ha en liten frågestund om ni vill? Fråga vad ni vill, när det kommit in ett par frågor så sätter jag ihop ett inlägg med frågor & svar. Självklart får ni vara anonyma. Och självklart får ni skicka frågorna till min e-mail istället! Emmaanderss0n@hotmail.com
 
2012-09-02 @ 15:45:32 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (4) Trackbacks ()


RSS 2.0