Wifi for the win!

Sitter och snyltar på samma gamla café wifit. Gubben måste ju tro jag är dum i huvudet som sitter på gatan och pratar för mig själv, Skype! Måste passa på att uppdatera på alla ställen. Jag kämpar på med brännan och jag blir bara blekare och blekare ju lägre solskydd ja använder- Åsa är liksom om mig och då är det jävligt illa då hon är solrädd. Borde kanske gå tillbaka och se om kariokekvällen kan leverera nått. Som sagt saknar jag er massor <3

2012-05-31 @ 20:06:16 Permalink 5. Vardagsbetraktelser Kommentarer (0) Trackbacks ()


Greece

Hej mina söta vänner!! Jag lever, men satan va svårt det ska vara att hitta ett wifi. Hotellet tar 100 spänn per dag och det känns ju lite pain in the as så nu sitter jag på nått hal och snyltar för fullt på nånstans medans det fortfarande funkar. Solbrännan går sakta som tusan så jag funderar verkligen på att ta fram babyoljan. Men jag ger det en dag till med solskyddsfaktor. Grekerna är söta och hotellet duger men störande på internet att det inte ska ingå när det står. Men, om vi skiter i det så har vi det superbra. Saknar dock alla hemma och fickpengen är snart slut men va gör det, jag är på semester :)

2012-05-30 @ 20:34:21 Permalink 5. Vardagsbetraktelser Kommentarer (1) Trackbacks ()


Greklaaaaand

Jag är trött, trött, trött... Sitter och här ett sista inlägg innan jag går på flyget. Ska försöka blogga så mycket jag kan medans jag bättrar på brännan. Kommer sakna er!!

2012-05-27 @ 05:33:40 Permalink 5. Vardagsbetraktelser Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bruduppsättning

Igår så hade jag en Bruduppsättning på Emelie. Vi gjorde en vattenfallsfläta, lockar och tupperad lugg. Vi ville ha det mer åt det rockiga hållet och båda böev supernöjda och hon va jättefin brud. På kvällen så nalkades det 60-årsfest men jag var mer eller mindre död än levande. Nu har ja snart dygnat och är som en vandrande zombie...

2012-05-27 @ 05:26:37 Permalink 5. Vardagsbetraktelser Kommentarer (1) Trackbacks ()


Tips till bal & bröllop


Jag älskar den här frisyren! Den tilltalar mig verkligen. Roligt att dom går steget längre med en fiskbensfläta än det vanliga. Jag älskar ju fiskbensflätor och nu fick jag ännu mer inspiriation. Fiskbensfläta är så 2012!
2012-05-24 @ 16:39:08 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sunshine star

Det har varit tyst här i nån dag. Anledningen är att jag ligger och pressar ute i solen varje dag och gör jag inte det så har jag kunder. Har jag berättat för er att jag åker till Grekland på söndag och helgen är proppfull med planer och kunder- dels ska vi se Norlie & Kkv på Harrys. På lördagen har jag en Bruduppsättning samt hennes tärna och på kvällen så är det 60-årsfest och eurovisionfinalen. Hur ska man hinna med allt. Sen åker vi till Arlanda 01.00 på lördagsnatten. Kommer troligtvis blogga från mobilen där nere. Stod att hotellet hade wifi, någon som vet om det kostar när man surfar på sin mobil? Och hur är det med apparna? Kan man använda dom utan att det drar pengar på mobilen?

2012-05-23 @ 22:46:42 Permalink 5. Vardagsbetraktelser Kommentarer (0) Trackbacks ()


Läsarfråga - pastellfärg

Natalie:
Helloo :)
Jag skulle vilja färga håret lite lätt, pastelligt lila. Tänk typ my little pony färg, haha. Men vill att det ska vara lätt att få ur också, hellre göra om flera gånger än att det blir helt permanent. Eftersom mitt hår är typ vitt nu, skulle det funka med typ revlons färgbomb purple?


Svar: Pastell är hett just nu, och det bästa är ju att man faktist inte behöver färga in det permanent. Nu finns det ju så många olika färgbomber och paintboxar man kan använda sig av. Tänkte ge dig tips om lite olika märken och alternativ. När man pratar om pastellfärger så pratar man om ljusa färger. Jätteljusa färger. Supersnyggt!

Revlon → Du undrar om du kan använda dig av Revlon färgbomb "purple". Den enda purplefärgen jag får fram i den serien är Purple red (500) som är intensiv röd. Jätte, jätteröd med andra ord. Och om du använder dig av den på ditt ljusa hår kommer du bli tomat i håret, snarare kechupröd i håret. Menar du därimot nummer 200 så är jag med på noterna. Den är lila men den kommer också bli jätteintensiv i ditthår. Jag personlingen älskar Revlons färgbomber då dom kan ge håret extra lyster. Dock tycker väl jag att deras färgbomber inte är speciellt pastelliga, utan mer färgförhöjande och en boost på traven liksom.

Fudge Paintbox → Nu snackar vi en serie med pastell. Den här serien är en serie som har ganska många olika pastellfärger. Har inte provat den själv men har hört att den ska vara bra. Man kan exprimentera lite hur man vill med färgerna eller bara välja en som man tycker är fin. Det är inte en permanent färg så den tvättas alltså bort efter några tvättar. Ett alternativ som finns. Finns att köpa HÄR.

Kevin Murphy Color Bug
→ Detta är också pastell- men, det är i puderform! Skitcoolt tycker jag och jag har sett hur bra resultatet faktist blir! När man använder detta puder är det viktigt att håret är helt torrt. Sedan så "drar" du in det i håret. Börjar från hårbotten och jobba dig utåt, finns jättebra filmer på youtube om hur man gör. Jag personligen skulle rekomendera denna serie först och främst. Tror det blir snyggast resultat för att få fram pastell. Och ju mer du applicerar ju intensivare blir färgen. Det bästa av allt är att så fort du duschar försvinner all färg. Go crazy och lägg det som en utväxt, skitsnyggt! Så där kan man välja lite själv. Finns att köpa HÄR.

 
2012-05-22 @ 00:29:00 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (1) Trackbacks ()


Läsarfråga

Clara
Hej! Behöver akut hjälp.. Ska på balen nästa helg och vill få fram stora lockar som håller sig, på egen hand. Har hår ner till svanken och det är ganska tjockt, dock lyckas jag aldrig få stora lockar som håller sig en hel kväll. Har du några tips? Gärna med locktång. KramSvar:
Hej Clara. Baltiderna är i full gång och folk vill bli fina i håret. Du säger att du vill ha lockar, men det finns mängder med olika lockar. Vill du ha dom intensiva eller mer hollywoodsvallet? Du säger att du har hår ner till svanken och tjockt. Jo längre och tjockare hår du har desto svårare är det att få lockarna att hålla.

» Nått att tänka på när du lockar håret är att du inte ska röra lockarna för mycket när dom fortfarande är varma. Dom tappar sin form väldigt fort på det sättet om man pillar för mycket.

» Sedan kan jag rekomendera att du inte tar för stora slingor när du ska locka. Då kommer det inte att hålla. Börja i nacken för att göra det så lätt som möjligt. Innan du ska locka slingan så kan du spraya på den. På så sätt blir det betydligt stabilare. För ännu mer stabilisitet (stavning?) så kan du försiktigt när du drar bort locktången rulla in dom i håret mor hårbotten så dom är inrullade och sedan fästa med ett håt spänne tills dom svalnar. Detta för att inte göra dom slappa. Förstod du hur jag mena? Annars får jag visa på nån modell.

» Om du ska göra lockarna tidigt på dagen så måste du nästan rulla upp dom så det ser ut som spolar i håret. Annars kommer det aldrig att hålla en hel kväll med dans och roligheter.

Jag tror jag fått med det mesta, men säkert har jag glömt något. Och är det så att du inte förstod så visar jag på nån modell i veckan. Lägger upp en video som visar lite hur man kan göra fina lockar.

v
2012-05-21 @ 00:27:31 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (2) Trackbacks ()


Extensions - Tess

Keratinslingor
Antal → 120st
Fästen → Platta
Längd → 50cm
Önskemål av kundVille ha all längd kvar i princip både fram och bak. Att klippa så lite som möjligt.

I förrgår kom Tess förbi och skulle förlänga sitt hår. vi blandade färgerna #613 & #60. Det tog cirka två timmar att få i alla slingor och att klippa in 30 minuter cirka. Klippte så lite på längden som möjligt då hon inte ville ha det så kort fram eller bak. Dock fick vi kapa en bit bak och klippa in det lite snyggt fram och resultatet blev superbra. Bilderna är verkligen inte rättvisa, mobilkameran suger! Blev så mycket bättre i verkligheten asså. Men jag är supernöjd över resultatet faktist.


Bilderna är allt annat än rättvisa ♥
2012-05-18 @ 00:14:15 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (3) Trackbacks ()


PSL Session - Newkid

2012-05-17 @ 13:41:36 Permalink 8. Estetik Kommentarer (0) Trackbacks ()


Extensionskund Emelie

Keratinslingor
Antal → 100st
Fästen → Platta
Längd → 50cm
Önskemål av kundVill behålla så mycket på längden som möjligt men du får fri inklippning. Vill kunna  dölja mina sidecuts men även ha dom synliga.

Idag hade jag Emelie på besök som ville sätta extensions. Vi satte färgen #1 vilket är ren svart färg. örst va det tänkt att inte sätta några slingor över hennes sidecuts men vi ändrade oss ganska snabbt och satte där med. Trodde först att 100 slingor inte skulle räcka till hennes tjocka hår men inklippningen blev suverän så det blev jättesnyggt! Klippte in det ganska så kort framtill för att passa in med luggen men att även behålla mycket längd bak- blev ett naturligt resultat. På lördag ska vi prova göra hennes bruduppsättning så det kommer bli superbra! Hon va nöjd, och jag va nöjd!

2012-05-16 @ 01:09:15 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (1) Trackbacks ()


Läsarfråga

Elin:
Kan du inte tipsa om ett jätte bra schampo och balsam för dem som har väldigt torrt och lite skadat hår. Oavsett märke och pris :)


Hej Elin.
Jag har flera bra schampon men ett som jag verkligen kan rekomendera som har räddat mitt hår, tusen gånger om! Kolla in detta inlägg som jag skrev om tidigare förra veckan. Det kan användas till alla hårtyper men är väl mest sedd för riktigt skadat hår. Så Elin- svaaret på din fråga är Schwarzkopf.
2012-05-15 @ 00:35:05 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (0) Trackbacks ()


Klippt in extensions, clips

Idag har jag spenderat lite klippning med syster Anna. Hon kom hit med barnen och då passade vi på att toppa henne efter ett långt uppehåll. När jag började ta mig an hennes barr var det mer eller mindre tunna stripor av hår- men nu månader efter så är det jättetjockt! Tjockt och långt! Känner att jag ligger lite i lä efter jag slutat min examen och mer eller mindre torterat mitt hår med att inte klippa. Nog om det. Toppade till hennes hår men innan vi gjorde det så ville hon att jag skulle klippa in hennes extensions i hennes eget hår så hon kunde använda det när hon kände för att ha lite längre och framför allt tjockare hår. När jag satte i hennes löshår såg det.. sorry men det såg förjävligt ut! Hur kunde man en gång i tiden gå med löshår utan att klippa in det? haha! Slutresultatet blev iallafall skitbra! Är så himla nöjd verkligen.


Tips!
Är ni blonda och vill ha löshår och ni känner att nyansen på löshåret är lite för gult för erat hår. Kör i en eller två vänder med ett bra silverschampo så ska det bli så bra, så bra!
2012-05-12 @ 00:29:56 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (2) Trackbacks ()


Extensionskunder i veckan

Jag är ganska dålig på att ta bilder på mina jobb- jag vet! Ska försöka bättra mig på det. Hela veckan har varit fullbokad med kunder så idag tar jag en välbehövlig sovmorogon för att vänta in nästa. Igår va jag på intervju för Salong Baresso där jag ska visa mina skills nästa vecka ville dom. Återstår och se va dom tycker.

Annars då. I veckan som kommer har jag två nya extensionskunder. Ska verkligen ta kort och visa er hur det kommer bli så ni får se. Det ska bli skitkul att sätta på dom. Den ena som ska få extensions är en brud som senare ska ha en bruduppsättning som vi ska knåpa lite på. Vet på ett ungefär hur jag ska göra och hur hon själv vill ha. Igår hade jag mammas vännina på besök där vi klippte, slingade och plockade bryn vilket blev superbra och hon blev nöjd. Så nästa vecka som kommer tar jag mig an hennes dotter med färgning och hennes gubbe med klippning. Så det rullar på ganska bra. Antar att jag snart kanske borde öppna mitt eget, skämt och sido...

2012-05-11 @ 10:52:52 Permalink 5. Vardagsbetraktelser Kommentarer (0) Trackbacks ()


Skriverier om hår & skönhet

Fick en kommentar om att det var svårt att hitta på min blogg. Om så är fallet så ska jag fixa det. Ska ta bort länkarna under mmin header, prio ett! Ser fruktansvärt ut. Men allt som jag skriver om hår, tips, skönhet- rubbet av det, ligger under fliken "Hår & skönhet". Det är väl den kategorin som går hetast just nu på bloggen och kommer gära framöver också. Är det något ni inte hittar är det bara att säga till så bubblar jag fram det.

Senaste ska jag skriva ett resultat om maroccan oil vs nashi oil, vilket jag tyckte va bäst.


2012-05-09 @ 21:52:22 Permalink 4. My point of view Kommentarer (2) Trackbacks ()


Schwarzkopf Gliss - Daily oil elixir

(lånad bild av puritybeauty)


Vill bara tipsa om ett jättebra budget alternativ när det kommer till håroljor. Håroljor har ju blivit jättepopulärt på senaste tiden och är en undebrar grund till ett snyggt stylat hår. Det är lika underbart till en snygg finish!

Nu har Schwarzkopf Gliss sin hårolja Daily oil elixir som säljs i varje matbutik i princip och kostar 53 kronor. Jag har den hemma och jag måste säga att jag är nöjd med den! Verkligen en prisvärd produkt! För er som inte vill eller kan köpa en lite dyrare olja rekomenderar jag verkligen denna. ger glans och ett följsamt hår. Perfekt till torrt hår och torra toppar. ♥
2012-05-08 @ 20:00:17 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (1) Trackbacks ()


Få bort virvlarna i håret

Alla lider vi av virvlar, och oftast är dom inte roliga att brottas med! Oftast har vi en  virvel i luggen och en på hjässan, men dom små rackarna kan ju sitta lite varstans. Men hur får man bort dom då? Jag kan ju säga redan direkt att enbart spraya på partiet går oftast inte. Håret kommer till slut dela sig. Sprayen gör bara håret tungt.


Om vi börjar från början då. Det lättaste sättet jag kan tipsa om är att föna bort den! Då håller den sig borta tills nästa dusch, garanterat! För att föna bort en virven måste du föna åt motsatta hållet som den vill lägga sig. Förstår ni? Lägger sig håret till vänster så fönar ni håret till höger och på så sätt får ni bort den. Ni kan också föna åt alla möjliga håll förutom det hållet virveln vill lägga sig åt. Är det så att ni inte är typen som fönar håret så går det att tuppera bort den. Det är precis samma tänk där. Ligger den horisontellt så tupperar ni vertikalt- ligger den åt höger så tupperar ni till vänster. Dock har många svårt med att få sin tuppering att hålla, och då tupperar ni fel! Ska visa och berätta hur en korrekt tuppering ska vara som håller dag och natt.
2012-05-05 @ 00:38:00 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (1) Trackbacks ()


Home sweet home

Nu är jag hemma mina kära vänner med både ny energi och ny insperation å här ska bloggas! Ge mig mer tips och kryddpepp som jag kan skriva ner åt er.

2012-05-04 @ 15:07:44 Permalink 4. My point of view Kommentarer (1) Trackbacks ()


Valborg i Lund

Tänkte bara göra ett avtryck här så ni vet att jag lever. Igår firades Valborg i Lund med mina fina vänner. Vi dansade, träffade folk och bars njöt i solen. Fick en taskig bränna men va gör det... På kvällen drog vi ut och festade loss och nu kommer ångesten fram då kortet dragits en och två gånger för mycket...

2012-05-01 @ 12:04:20 Permalink 5. Vardagsbetraktelser Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0