Tycks ditt hår bli flottigt fort?

En del frågar mig varför deras hår blir flottigt efter bara två dagar utan att tvättat det. Såklart finns det olika anledningar från person till person. Jag tänkte att jag kan ge lite tips på traven som du kan testa om du känner att du ofta uppfattar samma problem...

» Att duscha håret allt för ofta kan vara en stor bov i dramat! Genom att duscha för ofta så blir håret torrt och livlöst, i längderna.. Att duscha varje dag och att tvätta håret varje dag är inte alls bra. All fett i hårbotten tvättas då bort och det skapas nytt och det är då det uppfattas som flottigt. Duscha gärna var 3-4 dag så kommer håret vara i det skick det borde vara.

» När du går från att ha tvättat håret från varje dag till var 4 dag så kommer håret att (till en början) bli lite flottigt. Se då till att ha ett bra torrschampoo (rekomenderar KMS torrschampoo) att använda mellan gångerna. Även dust-it är bra (rekomenderar Osis dust-it & Maria Nila Power Powder) för att få mera volym. Ett torrschampo suger upp fettet och därför behövs det bara sprayas där du uppfattar det "flottiga".

» Att schamponera ditt hår två gånger säger jag till alla- det är en grundregel! Det tar inte alls extra lång tid att schamponera två gånger utan får bara ditt hår att bli rent! Första gången du schamponerar kommer det inte löddra speciellt mycket då det första schamponeringen bara tar bort att ytligt smuts. Andra schamponeringen behöver man ta en mindre mängd schampo. Tvätta lite längre eller låt det verka en stund. Ett bra schampo behöver verka en liten stund för att  dem vårdande ämnen kan göra nytta och gå in i hårstrået.

» Du ska alltid avsluta med ett balsam, inte hårinpackningen (kommer i ett annat inlägg). Ett balsam sluter hårstrået och går det lätt att reda ut men även att håret inte tycks bli elektriskt. Många gör fel när dom applicerar balsam. Ett balsam ska bara vara i hårets längder! Kommer balsamet i hårbotten kommer håret bli flottigt! Balsam ska helst användas på handdukstorkat hår. (Lite opraktiskt när man står i duschen dock). Men krama bort det överflödiga vattnet och fördela balsamet i hela längderna. Kamma igenom håret med fingrarna och sedan skölj.


Hoppas att detta har hjälpt dig lite nu på traven. Nu har ni fått lite snabb info om vad som kan underlätta för just er. Men tänk på på att det är olika från person till person så prova er fram! Lycka till.  ♥
Trackback
RSS 2.0