Grönt hår - missfärgningar

Nu i sommartider så finns det många blondiner där ute som int vågaar bada i klorvatten- för att undvika missfärgningar, speciellt gröna missfärginngar i håret! Det finns ju många tips och trix som man hört och jag tänkte dela med mig av några.
 
» Se till att kolla så vattnet där just du bor inte har för mycket kopparsalter för det kan orsaka gröna missfärgningar.
» Alltid innan du ska bada i kloerat vatten bör du duscha av håret med vanligt duschvatten. Då suger hårstråna upp det "friska" vattnet och inte alls lika mycket av det klorerade vattnet.
» När du blötigt håret kan du vrida ur vattnet och tillsätta balsam på längderna och topparna. Det behöver inte vara mängder utan lite. Skölj inte ur. Sedan sätter du upp håret i en liten bulle på huvudet och hoppar i poolen.
 
Har du nu mot förmodan fått grönt hår av anledningar förutom färgning så kan du få bort det (lättast) med en askobinsyratvätt som jag skivit om innan i ett annat inlägg. Genom att blötlägga håret med oklorerade vatten + balsam först, är ditt hår skyddat till viss del och kan undvikas en mycket hård borttagningsprocessen senare. Efter att du badad i klorerat vatten bör du tvätta håret två gånger med schampo och balsam. Klor påverkar minsta lilla kontakt med ditt hår. Glansen drabbas med tanke på att det är din ytttre yta på håret. Inpackning är också till god hjälp!
 
Har ni några heta tips och trix som ni vill dela med er av så skriv dom för all del så delar jag med mig av era godbitar vad det än gäller.

Kommentarer
Postat av: Alexandra Ekstrand

Jag har faktiskt inte testat att själv ha citron på flätan, men har hört från vänner osv att det funkat för dem :)

2012-07-30 @ 11:09:34
URL: http://alexandrasmode.com
Postat av: Jenni

Hej!Älskar din blogg!! Jag har en fråga ang mitt hår, har länge gjort ljusa slingor, och är brunhårig egentligen.. Men fick en kick att färga det lite mörkare.. Tomt i kassan så jag valde att färga håret hemma istället ( går annars alltid till frissan)Färgade först med en guldblond färg men var inte nöjd... Tog o färgade igen fast med en light Brown färg då blev det mörkbrunt men nu är det gröna nyanser och det ser inte fint ut alls..Och detta är en vecka sen... Men jag tror att en paket färg var inte tillräcklig , eftersom jag har mellanlångt hår typ till brösten.Men vågar jag färga igen , om jag köper 2 paket istället.. Eller kommer det fortfarande vara grönaktigt??Får panik, skulle aldrig färgat det från början, men nu e det försent... Snälla ge mig råd. Mvh Jenni Kram

Svar: De kommer bli grönt igen med en light Brown färg. Du måste ha en gullig eller koppling brun för att inte få det grönt :) guldiga färger kan tex vara 8.3 eller 7.3 (3an står för guld) står de däremot 8.4 eller 7.4 är de koppar. 4an koppar. Det brukar vara så iaf :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-08-07 @ 22:07:19
Postat av: Sandra Andersson

När jag var blond och mitt hår blev grönt av kloret lade jag i lite ketchup och lät det verka i 15 min sedan var det blont igen.
Det gröna och röda slår ut varandra.
Bara lite tips :)

2013-09-30 @ 20:42:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0