Hur man håller håret fräscht under vinterhalvåret

Under vinterhalvåret så är luften ute torr och ditt hår kan ta betydligt mer skada. Med tanke på att det är kyligt ute och varmt inne så måste vi förebygga att håret tar med skada än nädvändligt.

♦ En mössa som inte sitter för tajt på huvudet är alltid ett plus. Sitter en mössa för hårt så blir det ingen cirkulation i hårbotten vilket håret behöver.

♦ Balsam ska man använda efter varje schamponering men nu är det viktigare än alltid. Det stänger hårstrået så det blir som ett "skydd".

♦ När du har fuktit hår (kan du) "låsa in fukten" genom att avsluta med att skölja ditt hår med kallt vatten för att sluta till hårstrået lite extra och även få lite extra glans. (Mer en smaksak...)

♦ Gå aldrig ut med blött hår. Du kan få brott på ditt hår vilket betyder att- är det tillräckligt kallt ute så fryser ditt hår och kan gå av!

♦ Undvik för mycke värmetänger, men om du måste ha det så ha för guds skull värmeskydd! Speciellt nu när det är vinter.


♦ Undvik jättevarmt vatten när du duschar. Ha hellre ljummet. Kanske inte det skönaste. Med för varmt vatten kan håret torkas ut och hårbotten bli känsligare.

♦ Duscha inte i onödan och inte heller för ofta. Inte när det kommer till ditt hår. Använd gärna torrshchampo istället. Har du inte torrschampo kan du använda babypuder. pudra i håret och kamma ut det därefter.

Trackback
RSS 2.0