Hur man gör afrohår?

En läsare ville att jag skulle förklara hur man gör sitt raka hår till afro. Det går att göra på olika sätt beroende helt på tid och storlek på sitt afro. Jag tänkte ge er tre olika tips på hur ni kan göra. Jag kan säga att ni bör ha gott om tid när ni försöker göra afro, eller en natt att få erat blöta hår att torka. Men nu ska jag ge er lite olika alternativ. Dom två första metoderna ska håret gärna inte vara nytvättat utan mer dagstvättat, att det är en dag efter tvätt om ni förstår. Då blir det mer hanterbart. 
 
Det första sättet att göra det på så behöver du en plattång! Det är det viktigaste i detta moment. Sen om du väljer större hårnålar eller en penna är helt upp till dig beroende på storlek på lockarna.
 
Med större hårnålar kan lockarna bli pyttesmå och as läckra! När du ska göra lockar med hårnål och plattång krävs massor med tid och tålamod! Gärna en kompis som hjälper dig för det kommer ta tid. För snyggast lockar så tar du tunna delar hår och lägger håret som i en åtta i nålen om ni förstår- eller så snurrar ni runt den. Men om ni lägger håret som en åtta runt nålen blir det enklare och snyggare. Sedan plattar ni på håret som ligger på nålen och ser till så allt hår blir varmt. Var sedan försiktig med att röra allt för mycket i håret medans det är varmt. Lättast är att börja i nacken och jobba sig uppåt.
 
Ska ni göra med en penna tar det kortare tid och är lite lättare. Då snurrar du bara håret runt pennan, plattar tills det är varmt och släpper sakta bort håret rån pennan när det svalnat. Det blir mer krorkskruvar men med lite hår blir det superfint! Samma där- börja i nacken. Detta tar inte alls lika lång tid som ovanstående.
 
NOTIS!
Tänkt på- ju mindre hår ni tar desto mindre lockar. Ju mer hår- ju större lockar. Prova er fram. Anvönd mousse, leave-in produkt och sedan spray! Dock inte för hård, då blir det inte bra!
Om ni ska göra afro med toapapper krävs det att ni har blött hår. Gärna nytvättat. Sedan tar ni en bit papper och viker ihop det så det blir en tun bit med längd som en "spole". Sedan tar ni lite hår på den och snurrar in mot huvudet. När ni har kommit in mot huvudet så vikter ni pappret och knuter om så håret håller sig på plats. Sedan gör ni så i hela håret, sprayar och sover. Gärna med hårnät så det ligger på plats. Sedan på morgonen så tar ni bort allt papper och så har ni lockigt.
 
NOTIS!
Använd leave-in produkt och mousse innan ni sätter upp lockarna och använd spray. Inte för hår spray då kommer frisyren att bli tung!
 
(Lägger upp en video på hur du gör med toapapper)
 

Kommentarer
Postat av: Linda

Gud vad snyggt! Jag hade ingen aning om att man kunde göra så.. jättenice var det! =)

Tänkte fråga, skulle man också kunna välja att göra lockarna lite större och använda samma metod? Alltså att man tar lite större delar av håret per varje toalettpappers bit dvs? (Hoppas att du förstår vad jag menar)... =)

Svar: Ja visst e de smidigt :)
Yes de funkar. Ju mer hår du tar ju större lockar. Samtidigt som det kan krävas hårdare produkter men det är en smaksak :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-01-03 @ 22:57:52
URL: http://blackhaircare.blogg.se
Postat av: Linda

Okej, tack då vet jag! Ska testa det när jag rakpermanentar mitt afrohår i nästa år =P

2013-01-11 @ 19:56:28
URL: http://blackhaircare.blogg.se
Postat av: Linda

Har du hört något om E.F.A oljan? Tror du att den bidrar till ökad hårväxt?

Svar: Det jag vet om den är att det är en behandlande olja om man har torr hårbotten eller är initierad i hårbotten. Tror dock inte den funkar till ökad tillväxt då håret växer i en "växtcykel" i olika perioder. :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-01-14 @ 20:30:13
URL: http://blackhaircare.blogg.se
Postat av: Linda

Okej då vet jag! Jag misstänkte också det! Tack för ditt svar! =)

2013-01-14 @ 21:27:46
URL: http://blackhaircare.blogg.se
Postat av: Melli

Hur länge håller det?

Svar: Till man tvättar håret nästa gång. Oftast håller det så länge :)
emma andersson - Frisörblogg & Hårblogg

2013-06-24 @ 16:31:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0