Kort, torrt och lite jobb på det!

Nu är det väck! Mitt hår är nu kort, tunnt, slitet och risigt! Har lim kvar i håret och hittar inte min luskam för att få bort det. Det är bara att gilla läget innan jag börjar riva lägenheten! Skulle behöva sätta i det till imorgon men det kan jag ju bara drömma om, och sedan kan jag inte ha detta hår på lördag, det går bara inte. Men jdet är bara att gilla läget I guess.

Imorgon har ja fått jobberbjudande om att jobba på Modenatt här i Malmö på Babel. Jag frågade om Fia ville med så vi två ska göra uppsättningar på modeller imorgon och kommer bli skitkul! Så vi ska dra direkt efter skolan och jobbar väl till 12 på natten tror jag.
Nu ska jag avsluta här och packa mina saker till imorrn.
natti

2011-11-30 @ 22:09:18 Permalink 5. Vardagsbetraktelser Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sen jag kom hem...

... har jag haft fullt upp att göra. Jag har haft 6 klippningar plus en imorgon, två brynfärg + plock, tre färgningar och en fransfärg. Är skitnöjd med allt så jag kan inte klaga. Extra klirr i kassan plus att jag fick betala av lite skulder till mamma och pappa. Nu har jag helt slut som människa men synd att klaga. Jag gillar att hålla igång för det blir ju mer övning och en lärdom rikare. Sara och Emelie kom förbi hos oss igår och jag bjöd på lite rostade mackor med marmelad och julskina samt lite kaffe. Sen var det bara att börja pyssla om dom små flickorna.

Dock har jag fortfarande problem med öronen som inte vill bli bättre- lika så min förkylning. Sedan imorgon ska jag iväg till läkaren och kolla öronen och ringa tandläkaren i hopp om en tid till mig redan samma dag. Tror jag har fått hål i en tand nämligen vilket suger stenhårt. Så jag vill kolla det innan jag åker ner till Malmö igen för sen kommer jag inte upp innan jul.

2011-11-27 @ 18:41:32 Permalink 5. Vardagsbetraktelser Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hjälpt syrran med sin blogg

Igår och idag har jag och Anna suttit med hennes blogg och gjort om den ganska mycke faktist. Efter många timmar och många ändringar så är ni nu nöjda! Vi ändrade hennes header som hon har haft i ett år och hennes bild på sidan av bloggen. Fick några vibes att jag med måste göra om min igen men det orkar jag inte.


(Klicka på bilden för att besöka hennes blogg)

Annars då, jo jag har funderat på hur jag ska göra med fotoprojektet. Hur jag ska skapa min frisyr jag vill göra och hur jag måste gå till väga. Jag får ta tag i dedär när jag åker tillbaka.
2011-11-27 @ 17:42:37 Permalink 5. Vardagsbetraktelser Kommentarer (2) Trackbacks ()


nu när vi endå är igång med bra/dåliga schampoon - Label

Jag har använt Label nu ett bra tag och jag kan inte hitta nackdelar med det- det skulle såfall vara priset. Jag va så himla nöjd! Mitt hår blev så himla lent och det räckte så länge! Nu har jag bytt ner mig till ett schampoo som "tydligen" skulle vara bra, vilket jag inte sett resultat på ännu. Mina extensions har blivit fruktansvärt fula efter jag bytte. Visst ska man ha löshårsprodukter det vet jag men jag va tvungen att prova Loréals Absolut Repair. Men ännu kan jag inte hylla det men ska ge det en chans till. Kanske ångrar jag mig! Återstår att se.

Men om ni saknar ett prisvärt och bra frisörschampoo så måste prova Label- ni måste verkligen klicka hem detta! Det är ett schampoo och balsam 300ml vardera för endast 229 kronor! Ett schampoo går på över 200 lappen så slå till!!! Ett av mina bästa schampoon jag haft, och då har jag provat massor! Det är återuppbyggande och fuktighetsgivande samt ger håret glans. Sen att det luktar helt underbart gör inte saken bättre. Folk fråga alltid vad jag hade för schampoo när jag hade det! Skulle kunna fortsätta hela natten med bra saker med detta märke!! Men prova du med!

2011-11-23 @ 22:30:11 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (3) Trackbacks ()


Schampoon som är skit!


För det första. Varför använder man ett "mjällschampo" om man inte ens har mjäll? Många tror att det är mjäll dom har når man ser vita flagor i hårbotten - men oftast är det bara en torr hårbotten. Ett mjällschampoo då kan knappast användas i förebyggande syfte om någon trodde det. Om vi tar tex head & shoulders så är schampot så starkt att det försämrar både hårkvalitén och hårbottens kondition. Flera av dessa schampoon kan ge eksem i hårbotten. Head & shoulder är den största katastrofen och det brukar jag nämna för alla mina vänner när jag klipper dom- shampoot totalt torkar ut hårbotten vilken kan få den att flagna likt mjäll.

För det andra. Head & shoulder innehåller helt olösliga silikoner och som jag skrev redan igår så är silikoner inte bra för håret- anledningen är att detpåverkar erat hår. Alltså, har du mjäll ska du inte använda detta skit som bara påverkar ditt hår till det sämre utan satsa på ett riktigt mjällschampo.Grazette har ett speciellt schampoo som jag provat som heter Shampoo Dandruff Treatment som är specialiserad på hårbottensproblem. Hela den serien är speciellt för känslig hårbotten och jag kan starkt rekomendera den serien för det räddade min hårbotten. Dom har även serier för färgat hår, skadat hår och diverse annat. Kan köpas på skönhetssidor och speciellt på frisörsalonger. Ett billigare scahmpoo för dess kvalité!

Ser du någon som har Fructis, Head & Shoulders, Herbal essences, Barnängen eller V05 hemma eller hör nån som använder det så berätta vad du nu fick veta! Att deras är på väg ner till helvetet. För är en hårbotten i dåligt skick så kan du inte räkna med att ditt hår kan ha glans och stadga, det är totalt livlöst! Du gör personen verkligen en tjänst och denna borde vara dig evigt tacksam!

Hoppas ni fick lite svar på varför dessa schampoon inte är till er fördel!
2011-11-23 @ 22:17:16 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (2) Trackbacks ()


Sant eller falskt om hår

→ Genom att klippa håret växer det snabbare och blir tjockare - Falskt
Mitt svar: Klipper du inte håret så nöts kluvna hårtoppar högre upp på hårstrået vilket resulterar i att du måste klippa en kanske dubbel så lång bit som om du hade skött toppningar var 6-8 vecka.

→ Håret mår bra av att borstas - Sant
Mitt svar: Att borsta håret med en bra svinborste cirka 100 tag per dag gör absolut håret vackrare samt reducerar orenheter från hud & hår. Så jo, håret mår bra av att borstas!

→ Mjäll smittar - Falskt
Mitt svar: Mjäll smittar inte men för att slippa få andra obehagliga överraskningar så kanske man inte bör dela hårborste med en annan person ifråga.

→ Mjäll orsakas av torr hårbotten - Falskt

Mitt svar: Fel,fel,fel. Det finns både torr & fet mjäll. Men det är en helt annan sak än torr hårbotten. Schampo & balsam kan hjälpa massor om man har bekymmer med mjäll. INTE head&shoulders, fruktis och diverse ica schampon utan gå till din frisör och få ett schampo som faktiskt hjälper, och inte gör saken värre!

(head&shoulders är alltså bland det VÄRSTA du kan sätta i ditt hår. Speciellt om du har mjäll!)


→ Kluvna hårtoppar kan lagas - Falskt
Mitt svar: Man kan inte laga kluvna toppar- förutom med hjälp av saxen. Visserligen kan man tillfälligt göra trasiga toppar finare med tex silkesdroppardroppar (använd aldrig silikonprodukter, det torkar ut håret).

→ Balsam och inpackning är samma sak och används i hela håret - Falskt
Mitt svar: Vi kan börja med att berätta att man alltid ska använda inpackning i hela håret, och sedan avsluta med balsam i längderna av ditt hår. Inpackningen återfuktar och ger fuktighet. Men att man skulle skippa balsam efter? Balsam är mjukgörande och utredande och innehåller mer tex volym,färgbehvarande & vårdande ämnen än ett schampo gör. Det vikitigaste ett balsam gör är att det stänger hårstrået efter att ett schampo har öppnat det.


→ Håret kan bli vitt eller grått över en natt - Falskt
Mitt svar: Hårfärgen bestäms genom arv, vitt eller grått blir det endast mycket långsamt. Inte ens världens mest irriterande släkting kan snabba på processen. För vissa går det snabbare och för vissa tar det längre tid.


→ Flint ärver man från mammans sida - Falskt

Mtt svar: Det är endast ett halvt dussin saker man bara kan ärva från en av föräldrarna och flintskallighet är inte en av den men har man mycket tunnhåriga föräldrar så är det väldigt stor risk att man själv får det.


→ Rödhåriga har ett hett temperament - Falskt
Mitt svar: Ungefär lika absurt som att blondiner är korkade.


→ Man bör tvätta håret varje dag - Falskt/Sant

Mitt svar: Alla borde tvätta håret så ofta som just deras hårkvalitet kräver. En del hår mår bra av att tvättas varje dag, andra mår bäst med helt andra rutiner. Det är också en myt att ditt hår skulle torka ut genom daglig tvätt. Vägen till välmående hår är olika för varje person.


→ Att ha hårt åtdragna tofsar kan orsaka skallighet - Sant

Mitt svar: Håravfall är en bister verklighet för många och framkallas genom att håret utsätts för upprepade påfrestningar i form av hårt åtdragna tofsar och dåliga resårband speciellt om toffsen har metallspänne. Långsiktigt slitage kan orsaka permanenta skador. Undvik problemet genom att ha löst sittande håruppsättningar som minimerar påfrestningarna på hårbotten.

2011-11-21 @ 21:14:09 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (5) Trackbacks ()


Kan man inte bara få va frisk

Jag orkar inte mer. Jag har varit sjuk i tre veckors tid och det går inte åt det rätta hållet. Hosta, snuvig och önt i öronen. Hör knappt inget på vänstra örat heller. Känns jobbigt att inte kunna pristera fullt ut i skolan och allmänt. Vem vill ha en hostande frisör som fixar håret? Åh. När man inte ser förbättring på förkylningen så blir inget annat bättre heller. Känns skönt att snart komma hem en sväng och träffa alla söta vänner och umgås lite med familjen.

Imorgon har jag kreativ modell och det är Josse som ska få äran att få nån fin färg i håret. Kommer säkert bli superbra. Känns som att jag har koll på läget så jag är inte speciellt orolig. Ska kanske få fransförlängning imorgon om allt går vägen, det återstår ju att se. Men man ska inte va bitter, det löser inga problem.

2011-11-21 @ 19:05:35 Permalink 5. Vardagsbetraktelser Kommentarer (0) Trackbacks ()


Man skulle fotat mera...

Våra lärare sa alltid till oss att vi skulle dokumentera våra jobb. Klippningar, färgningar, uppsättningar- allt dedär vi bara övade på i början av utbildningen för att kunna blicka tillbaka på det nu i senare dagar. Jag va kass på att fota mia jobb och när jag väl hade några fotade bilder så kraschade min dator så det va ju ganska meningslöst då.

Men nu har jag börjat fota mera och känner att jag får insperation från det vilket är skitbra! Så jag kanske ska dela med mig lite frå början och tills nu? Har bara en bråkdel så det går ju inte att "visa" sin kunskap i det gamla jämnfört med idag. Men jag kan visa litegrann om ni vill?


Nu så är det lite blandat men har försökt att lägga dom i ordning från där vi började och så. Men har tyvärr inga nyare- får se till att ta lite ute i salongen..
2011-11-20 @ 22:41:58 Permalink 5. Vardagsbetraktelser Kommentarer (1) Trackbacks ()


The Next Episode


Jag vet att den här låten är gammal. Men remixen är helt sick!!!!! Jag skojar inte. Glöm alla tunga basdunk och tråkiga sönderbaserade låtar. Den här låten har en tung jävla bas som inte spelar sönder hela låten! Dra upp ljudet och bara dunka denna på förfesten och jag garanterar er att folk kommer få rätt känsla i blodet!!!! Tung!!!
2011-11-20 @ 22:10:16 Permalink 8. Estetik Kommentarer (0) Trackbacks ()


En slapp helgEn slapp lördag där det inte har hänt så mycket. Ska ta och städa lägenheten imorgon och färga lite fransar och bryn hade jag tänkt. Ikväll består kvällen av att möta Bella i stan för att kolla läget och umgås lite.

På torsdag åker jag hem några dagar så är det så att nån vill ha sina extensions i måste ni säga till innan torsdag så jag hinner ta med mig en värmetång upp. Nu ska jag ställa mig och laga lite mat och locka håret.
2011-11-19 @ 17:34:18 Permalink 5. Vardagsbetraktelser Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fotoprojekt fantasi

Innan jag börjar detta inlägg vill jag bara berätta en nyhet! Minns ni vårat salongsprojekt? Vi behöver inte komplitera en enda fråga!!!! Med andra ord är vi godkända- i hopp om ett högre betyg. Vi satsar alltså på mvg. Så nu väntar vi på betyget som vi har slitit!

Annars då. Jo fotoprojektet börjar ta sin form och jag börjar bolla lite idéer. Vet inte ännu hur jag ska göra eller vad jag ska göra. Jag har iallafall hittat min modell. Söta Jenna från augustiklassen ska få agera min modell så det kommer bli superbra! Nu ska jag bara haffa min make up artist som vill hjälpa mig med sminket. Känner att jag vill lägga min energi på håret- det är ju trots allt 50% av betyget. Så jag tänkte bjuda på lite insperationsbilder....

a
2011-11-18 @ 22:09:04 Permalink 5. Vardagsbetraktelser Kommentarer (1) Trackbacks ()


Nashi Argan Oil vs. Morrocan oil


Nu har jag provat en ny olja för mitt hår. Och jag har bara hört så himla bra saker om den här oljan. Nashi Aragan oljan är en ren olja som ger näring och återfuktar ditt hår. Man kan väl säga att Aragan oljan är lik Moroccan oil (339:-) men inte precis. Ska ge ett inlägg sen om viljen jag tyckte va bäst.

Jag gillar Moroccan oil som tusan, men jag ser lika mycke potensial om inte mer i Aragan oljan. Dels för att den är ren olja och ja, jag ser inte några nackdelar förutom om man skulle ta för mycket- men så är det ju med alla oljor.

Aragan oljan luktar jätte, jättegott och håret bli sjukt mjukt! Den är dryg så den räcker länge. Våga prova den för jag kan inte ge den annat än full pott!

Vill ni komma undan med ett billigare alternativ än Moroccan oil så prova verkligen Aragan oljan. Den för 5/5 toast av mig!
2011-11-16 @ 22:09:24 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (6) Trackbacks ()


Salongsprojekt & fotoprojekt

Puh! Nu har vi redovisat vårat salongsprojekt- Salong Gossip! Efter om och men blev det faktist skitbra! Jag och mina vapendragare är mer än nöjda så nu hoppas vi bara det räcker till ett mvg. Det återstår ju att se så att säga.

Nu börjar vi med vårat fotoprojekt. Då läggs allt fokus på estitik, teknik, och det visuella. Samt nått mer som jag inte riktigt kommer ihåg. Har allt på papper. Så om någon långhårig filur vill ställa upp som modell är det bara att let me know! Vårat tema blev (som alla andras) Fantasi. Skit lame enligt mig själv. På tok för stort för att komma på nått bra. Jag ville ha Vild natur eller Motsatser. Det hade varit mycke mer utmanande och roligt- där hade jag iallafall ett bra tänk till vad jag skulle kunna göra. Har några planer nu med men inte alls nått jag vet nu hur det blir. Letar make up artist till att sammarbeta med. Vill lägga mitt fokus på frisyr och helhet och att någon bidrar med make. Har två tjejer jag skulle kunna ta hjälp utav men såklart vill jag ju ha Jasmine, min kära granne som jag vet är grym!

Bjussar på lite bilder från vårat projekt...


Våran hemsida som vi hade tänkt att ha..


Visitkort från Gossip, dock är detta inte det färdiga resultatet...


En av våra flygers som vi ska dela ut på stan
2011-11-14 @ 22:55:47 Permalink 5. Vardagsbetraktelser Kommentarer (1) Trackbacks ()


Projekt, check!

Salongsprojektet är nu klart! Nu kan jag och mina kompanjoner checka av den delen med! En powerpoint presentation är klar, rapporten är färdigskriven och jag känner att en stor sten har fallit till marken. Vi är med andra ord klara för att redovisa på måndag- och ett mvg ska vi kamma hem!

vi har som sagt gjort ett salongsprojekt. Hemsida, visitkort, marknadsföring, ekonomi och image stod på kriterierna med mera. Rapporten är så bra så jag kommer verkligen att ta en kopia. Så nu är jag redo att kunna starta mig en egen salong när jag tagit examen. Så på söndagkväll så avslöjar jag lite om hur vårat arbete ser ut.

Vi skulle även försöka att ta lite bilder till projektet men det gick allt annat än bra. Ska se om ajg kan bjuda på nån bra om det är okej för dom andra vill säga! Sen fick jag även smaka pölsa för första gången i mitt liv... Helt okej, inte mer...

2011-11-13 @ 00:21:20 Permalink 5. Vardagsbetraktelser Kommentarer (0) Trackbacks ()


changes- focus on the hair

Idag har vi haft en efterlängtad Egen hårvård som vi så fint kallar det i skolan. Alla i klassen ändrade faktist sig ganska mycket, mer än vad vi gjort tidigare. Nu är det bara 7 veckor kvar tills nästa hårvård kommer igen. Men idag då- nån blev violett i håret medans en annan blekte håret tre gånger för att få det ljust, och den tredje gick från blont till rött. Ja ni hör ju själva vad fantasin flödade.

Jag själv då, jo jag hade ju två tankar i huvuet. Antingen att bleka upp mina toppar eller göra en förändring från brunt till orange/koppar. Vilket tror ni det blev? Ni får titta på bilderna längre ner för att få svaret men jag kan säga att jag är mer än nöjd! Köpte med mig lite produkter hem för att underhålla håret hemma lite med.

Klippte även mina extensions och jag är så sjukt nöjd! Nu behöver jag inte fylla ut det lite för våran lärare Kimson hjälpte mig så jag kan inte annat än att va supernöjd! Ser sjukt bra ut för en gång skull.
Annars gled jag mest runt och strosade, hjälpte till lite här och var, svarade i telefon och var allmänt "mammig" mot alla. Nästan som en slav.... Men vem klagar. Det får man tillbaka en vacker dag av alla söta classmates!


Första blekningen på Fia- går ju inte annat än att digga färgen, men visst... inget man går ut med kanske. :)


Mina söta lärare Rickey-Lee & Jennie. Två asroliga lärare!


Andra blekningen på Fia tror jag det var, inte helt säker men i guess so.Idas extensions före klippning och efter klippning!


Emelies sjukligt snygga färg! Visst klär det hennes ljusa hy? I LOVE!Här har ni mitt resultat. Det blev orange/koppar som va supersnygg! Jag älskar den! Men underhålla det till max är ett måste... Men det är mycket mer koppar i längderna än vad bilden visar.
2011-11-09 @ 21:36:44 Permalink 5. Vardagsbetraktelser Kommentarer (1) Trackbacks ()


på onsdag smäller det...wiiiiee!!

På onsdag har vi egen hårvård i skolan och jag har velat fram och tillbaka påå hur jag ska göra. Jag har ju funderat på att bleka mina toppar men det känns som att det va nått från i sommras och inte det aktuellaste just nu så jag ska bli rod/orange i håret nu tänkte jag. Har ju sagt det förut och blir det inte bra så färgar jag bara om det. Va tror ni? Skulle det passa?

2011-11-06 @ 23:52:15 Permalink 5. Vardagsbetraktelser Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ja dör, fan så roligt!

Kolla när snubben börjar skrika och flyga i luften typ!

2011-11-01 @ 22:29:07 Permalink 8. Estetik Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0