Gröna missfärgningar i håret (favorit i repris)

Tänkte dela med mig av ett äldre inlägg som jag skrev för två år sedan. Nu vill många bli blonda eller så åker många utomlands och håret kan få gröna missfärgningar. Läs då detta favorit-inlägg från bloggen! 
 
(Läs; Detta är inget som fungerar om ni färgat från brunt till blont!)

Har ni hört att blondiner tex inte ska bada i badhus och klorerat vatten efter dom färgat håret? Då kan dom få gröna missfärgningar på håret- och det stämmer. Dock är det inte kloret som gör dessa missfärgningar så det behöver ni inte oroa er om. Det är nått som kallas kopparsalter som oftast skapas i metallrör (invecklad och ointressant historia). Har ni ett vatten med mycket kopparsalter i och skulle duscha och se att håret fått en grön missfärgning så kan ni lösa det på ett superenkelt sätt.

ASKOBINSYRALÖSNING / C-VITAMIN

Yes, simple as hell. Är det så att ni fått en grön missfärgning så kan ni gå och köpa antingen c-vitamin eller askobinsyra som finns på apoteket. Tror att det kan finnas i matbutiker med vid kryddorna men inte helt hundra. Detta sliter absolut inget på håret så ni kan göra det flera gånger om missfärgningen inte skulle försvinna.


Hur ska ni göra då?
Om ni tar askobinsyra ska ni blanda två matskedar med läs: ljummet vatten! Viktigt att det är ljummet annars kommer inget hända. Denna blandning ska ni sedan hälla i håret och glöm inte längderna. Sedan ska ni "gnugga bort detr gröna" i håret så det verkligen sätter sig. Massera och gnugga sen så tvättar ni ur det. Håret kommer då kännas lite torrt men det gör inget. Lite hårinpackning och ni är back on track!
Trackback
RSS 2.0