Det känns ganska segt att plugga när jag ä...

img_7357 (MMS)

Det känns ganska segt att plugga när jag är på väg till malmö igen, men man får se sig som en kunnig elev. Det är ju trots allt en hel bok vi ska kunna så jag tar tillfälle i akt medans man känner att ord o kunskap kommer in i huvudet. För övrigt blir det jobb i sommar vilket jag inte räknade med men det är bara att gilla läget- det är pengar och det behöver jag. Nu skakat gå till bistron och se över lite knäckebröd.

2011-05-30 @ 17:09:26 Permalink 4. My point of view Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jag är hemma en kortvisit

Jag är hemma över helgen dels för att det var överaskningsfest för Fia som kommit hem från Usa och för att syster behövde hjälp med barnen på tåget. Imorgon åker jag ner igen och får stå ut en månad till i pest och pina innan det nalkas midsommarfirande. Frågan är bara om det kommer bli lika lyckat som förra årets festligheter.

Igår va vi ute och festade i regn och skurar och Statt var lika ytligt som alltid med småtjejer som hade solisar i bäcksvart dansgolv och killar som blev nerbrottade av vakter. Rent drama som alltid med andra ord. Blev en tidig kväll trots allt och har haft skitroligt så tack tjejer!

Nu blir det käk sen kommer några flickor över eller om det blir kubbspel med grannarna!
2011-05-29 @ 17:39:47 Permalink 5. Vardagsbetraktelser Kommentarer (0) Trackbacks ()


Några tips på vägen för ungdomligare look


Använd måttligt med hårspray

För mycket spray, mousse och andra stylingprodukter kan tynga ner ditt hår och göra det stelt och orörligt, så att det påminner om en peruk. Håret får ett yngre utseende om följer dina rörelser naturligt.

Undvik strama uppsättningar
Hårt bakåtkammade uppsättningar och strama inbakade flätor kan få dig att se ut som en gammaldags lärarinna. För att skapa en ungdomligare look kan du göra uppsättningen lite lösare, tupera håret något på hjässan eller dra ut ett par hårslingor som får rama in ansiktet. Testa även en sidofläta, som får falla fram över axeln.

Lägg i slingor
Helt enfärgade hår ser äldre ut än frisyrer med lite färgskiftningar i. Liva upp håret med några ljusare slingor i längderna.

Satsa på en ojämn lugg
Att klippa lugg har ofta en föryngrande effekt på utseendet, men var försiktig med alltför prydliga och raka luggar om du vill ge frisyren en ungdomlig touch. Satsa istället på en lite ojämnt klipp lugg, som ger ent mer lekfull och mindre strikt look.

Olika stora lockar
Mittbena och platt, spikrakt hår får dig att se betydligt äldre ut än om du stylar lockar eller vågor i håret. Krama i lite mousse och dra fingrarna genom håret för en lösare, ledigare stil
2011-05-25 @ 19:25:00 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (0) Trackbacks ()


Torra hårtoppar?

Fick en fråga av en läsare: Håret verkar torka ut och mina toppar känns torra när jag tvättar håret. Vad gör jag för fel?

Det kan hända att du använder för mycket schampo och för lite hårbalsam. Det gör de flesta. Ta mindre schampo och snåla inte med balsam i håret, framför allt om du har långt hår. Skölj väl med ljummet vatten i båda fallen.
2011-05-22 @ 21:05:13 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (1) Trackbacks ()


Söndag 22 maj

Jag skulle vilja byta blogg, och bara skriva om hår och allt som har med det och göra, men jag har inga bra namn. Har harstylisten eller harguiden typ. Men vet inte några bra bloggportaler så det blir inge roligt då. Jag får spåna vidare på den funderingen men va säger ni? Har ni några bra tankar och idéer?...
2011-05-22 @ 21:03:27 Permalink 4. My point of view Kommentarer (0) Trackbacks ()


Spontan utekväll

Yes!! Igår då! Strålande solsken och jag var på ett superbra humör. Jag tog en liten shoppingrunda i stan helt i min ensamhet och hade det supermysigt. Kände ingen stress och bara njöt. På kvälen kom Maria hit och jag lockade hennes hår för att sedan dra vidare till Möllan. Men innan det kom en kille förbi som bor på samma boende som mig och snackade skit med oss i några timmar. Sen tog vi bussen till Möllan, drack en cider och kollade på folk. As trevligt som alltid. Gick ner på stan och in på en krog och tog en cider till och dansade i några timmar. Haffde pojkar som altid förr och vi var i vårat lilla harem. Nej då, nu låter det som att vi är ett desperat fall men vi hade skitkul. På vägen nertill stan så hookade vi med tre killar som nästan höll på att kasta Marre i plurret, senare träffade vi två genomresande juggar som skulle vidare mot italien. Sjukt roliga att prata med. Så jag har haft en kväll jag sent kommer glömma måste jag säga!

2011-05-22 @ 13:29:05 Permalink 5. Vardagsbetraktelser Kommentarer (0) Trackbacks ()


Chris Medina - What are words.mp3


Den här låten är så underbar! Lyssnar på den varje dag. Och lyssna på texten riktigt mycket så kommer ni gråta. Han har skirivt låten till sin fästmö i ära. Dom skulle gifta sig men sen va hon med i en olycka och blev hjärnskadad och än idag står han vid hennes sida och låten är så otroligt fin! Lyssna på texten.
2011-05-21 @ 18:26:32 Permalink 8. Estetik Kommentarer (0) Trackbacks ()


Angående rånet & sprängningen i Flen....


Jag måste få skriva av mig lite om det där rånet där hemma. Först förstod jag inte varför någon vill råna en liten stad kallad Flen, som inte är speciellt stor stad eller välkänd hos folk som inte bor nära. Tydligen så lyckades dom ganska bra med tanke på att dom fortfarande är på fri fot. antagligen måste dom ha rätt bra koll på Flen och antgligen ha koll på att polisen oftast patrullerar mellan Flen och Katrineholm men just denna dag åkte polisen förbi dom två gånger (vad jag har hört). Att dom sedan lugnt kunde dirigera om i trafiken och va helt iskalla är ju nått jag inte kan förstå, dom måste verkligen veta vad dom gör och ville antagligen inte skada någon. Men om det hade varit tex i Sthlm, nu säger jag bara om- tror ni dom hade varit på fri fot då? Det har jag svårt att tro. Se bara helikopterrånet och detta. Visst, dom kanske inte går att dömma men jag vet inte. Antar om polisen hade varit mer rutinerade så kanske dom hade varit fast nu.

Och lyssna nu- detta är bara från min syn. Jag vet varken mer eller mindre än er så jag tror inte jag vet bäst, det har jag aldrig påstått utan jag lägger bara fram lite tankar om detta rån. Det är mina tankar och frågetecken, sen har ni era. Så är det så att ni vill lägga idiotiska kommentarer är det inte så svårt för mig att veta vilka nu är så go ahead.
Tack för mig.
2011-05-19 @ 20:42:10 Permalink 4. My point of view Kommentarer (0) Trackbacks ()


LaRoxx Project - Sunshine love.mp3

2011-05-19 @ 18:51:53 Permalink 8. Estetik Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lektionen flyter på bra, ska försöka visa ...

img_7689 (MMS)

Lektionen flyter på bra, ska försöka visa er hur man gör en fiskbenare om jag får mm att filma :)

2011-05-19 @ 12:06:00 Permalink 4. My point of view Kommentarer (2) Trackbacks ()


Nu har nyheten kommit ner till Malmö, bomb...

img_6396 (MMS)

Nu har nyheten kommit ner till Malmö, bomber, bankrån och skottlossning mitt i Flen.  Att det äntligen händer lite saker där hemma och förhoppningsvis kommer Flen hamna på kartan!!!

2011-05-18 @ 17:36:34 Permalink 4. My point of view Kommentarer (1) Trackbacks ()


Förkyld och ont i kroppen

Igår i skolan va jag allmänt seg. Hade ont i huvudet och kände mig inte alls pigg. Halsen brände och idag ligger jag här i sängen helt utslagen. Det är väl ett under att jag bloggar men jag känner att jag måste driva tiden framåt. Skulle behöva springa och handla men jag känner att jag orkar inte. Matbutikerna tar död på mig för det är så sjukt tråkigt.

Jag ska iallafall hjälpa Stina senare idag med en håruppsättning, hur nu det kommer att gå. Sen vet jag inte. Vet att många av er vill att jag visar hur man gör fiskbensflätan- och det ska jag. Så fort jag får låna någons hår så slipper jag visa på dockorna för dom är så otroligt tråkiga. Men jag ska försöka spela in en film. Provade göra en fiskbensfläta på mig själv igår och måste säga att jag är sjukt imponerad av vad jag åstakom.

Nu ska jag laga lite lunch och ta en kalldusch..

Bjuder på en bild på syrran & mig från i vintras- så lockigt hår ja hade där!
2011-05-17 @ 13:43:57 Permalink 5. Vardagsbetraktelser Kommentarer (0) Trackbacks ()


Grazette, Lanza & flätor

Japp, i onsdags hade vi kemiprov! Och gissa vad jag fick! M fucking VG, mvg för den som inte förstod. My lord jag är sjukt nöjd. Med enbart två missar på alla frågor går jag nöjd ut från lektionen.

Senare under dagen hade vi föreläsning med svenska hårmärket Grazette som även kommer börja sälja sina produkter på webben, billigt som fan. Inte för att produkterna är sämre utan att det är ett svenskt företag! Kommer skriva mer om dom senare. På torsdagen följdes det upp med ännu en föreläsning med Lanza, som jag tror många av er känner till- kommer även där skriva mer om det senare. Superbra föreläsningar sm kommer underlätta för mig till er om tips osv. Så nu har jag mängder med produkter jag fått och ska prova och se vad som är bra och inte. Funderar även på att lotta ut nått i bloggen som jag troletvis inte kommer ha nytta av själv- återstår att se med andra ord.

Torsdagen bestod även av designlektion. Flätning stod på schemat och det va med vanlig fläta, ni vet. Tre stycken, sedan flätning med fem, sju och nio. Så tro mig, Flätning kan jag nu! Sedan flätade vi tredimensionell fläta som blev asfräck.


2011-05-14 @ 01:18:05 Permalink 5. Vardagsbetraktelser Kommentarer (2) Trackbacks ()


En helvetesdag!

Ni anar inte!!! Hela dagen har varit smärtsam! Först när jag vaknade såg det bra ut. Slapp jackan, sjukt varmt hela dagen men när det kommer till dagens lektion så gick det rakt ner i graven, från första klipptaget så gick det bara käpprätt och helvete om jag ska va ärlig mot mig själv. Sen att jag verkligen inte kan se mig själv misslyckats med något (jag trodde skulle va så simpelt) så enkelt som en herrklippning i stil med rockabilly frisyr, som för övrigt är sjukt inne igen. Jag misslyckades totalt! Dels för att min enegeri va helt slut från gårdagens klippning som gick rakt in i hjärtat så bra det gick. Så nångång måste man väl ha ups & downs och jag tror nog hela klassen suckade och stönade efter många timmar med felklippningar och irriterande miner på dockorna.

Så imorgon tar jag nya tag! Hoppas få ett VG iallafall på kemiprovet. Men jag nöjer mig med ett G, eller fan, det gör jag inte alls! Helst vill jag se ett MVG men med tanke på min engergi när det kommer till plugg så förväntar jag mig inget annat än VG, annars blir jag besviken. Nu säger jag emot mig själv. Ett VG minst måste jag ha!

Nu ska jag kolla vidare på Eurovision och drömmer om tensider, atomer och molekyler i dess likes former!
Håll tummarna för mig imorgon!


Inte så jävla pepp på kemiprov imorgon och efter denna dag är humöret inte bättre det..
2011-05-10 @ 21:56:24 Permalink 5. Vardagsbetraktelser Kommentarer (1) Trackbacks ()


Så undviker du hårsynderna!!

Nu är det dags att se över dina hårvanor och fundera över om du begår några av dödssynderna för frisyren.
Slita i våta strån
Håret är som skörast när det är vått, så då bör du vara så försiktig som möjligt. Borsta inte igenom eventuella tovor med våld, utan använd till att börja med ett bra balsam som gör håret mer lätthanterat, handdukstorka det sedan och red ut det med en glestandad kam.

Använda fel sorts produkter

Har du färgat hår, fett hår, lockigt hår eller fint hår? Leta efter produkter som är anpassade för just din hårtyp.

Överstyla håret
Fönar du håret och använder värmeverktyg var och varannan dag? Då blir håret lätt torrt och slitet. Försök att inte torka det med hårtork oftare än varannan dag och använd alltid ett värmeskydd i håret innan du stylar det med locktänger och plattänger.

Tvätta håret för ofta
Att schamponera håret varje dag kan slita på stråna, så försök att tvätta det högst varannan dag, om det är möjligt. Torrschampo är en utmärkt produkt för att fräscha upp ett otvättat hår.

Slarva med sköljningen

Om du inte sköljer igenom håret ordentligt efter att du haft i schampo och balsam stannar avlagringar kvar i håret och kan tynga ner det och få det att se glanslöst ut.

Klippa för sällan
Får du lätt kluvna hårtoppar gäller det att toppa stråna regelbundet. Ju längre du går med kluvna strån, desto värre blir det.

Ha toffsen på ett och samma ställe i håret
2011-05-10 @ 18:42:45 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fixa fram strandlockarna i sommar

En av de mest eftertraktade sommarfrisyrerna är de slappa beachvågorna som ger en känsla av att du kommit direkt från en skön dag på stranden. Du kan räkna med att många kommer bära den i sommar och lika så jag. Superenkel och sjukt snyggt!! Den klassiska looken syns ofta ute på stan, men är enkel att fixa själv hemma. Så här gör du.

1. Börja med att tvätta och handdukstorka håret. Krama sedan i en produkt med värmeskydd och lite hårmousse för extra stadga. (Finns bra mousse där det även står på med styrka/stadga)

2. Använd en mellanstor locktång för att locka håret. Locka igenom håret med olika stora slingor för att få en naturligare look. Låt lockarna svalna innan du börjar pilla i dom. Dra försiktigt fingrarna igenom.

3. Avsluta med att spreja hela håret
med en saltvattenspray (finns och köpa nästan överallt). För att få den där extra volymen kan du tuppera eller köra i lite dust it puder i hårbotten.

2011-05-10 @ 18:39:10 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vårens stora trend - Fiskbensflätan

Ett måste i vår är fiskbensflätan! Den kommer funka till diverse klädsel och tillfällen. En snygg och enkel frisyr till festen då tiden inte räcker till och varför inte till vardags med stora solglasögon och naturellt smink - åhhh så snyggt! Kan verkligen rekomendera er att köra på fiskbensflätan, för det kommer garanterat jag göra!!

2011-05-09 @ 21:15:10 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (4) Trackbacks ()


Sovmorgon & solsken


Idag har jag tagit en välbehövlig sovmorgon! Låg och drog mig i sängen fram till halv 12 då jag gjorde mig en redig frukost och njöt av lite tv och att solen lyste upp hela lägenheten. Det är inte ett moln på himlen och hur skönt är inte det? Snart ska jag gå över till Stina och vi ska ut på gräsmattan och sola och lyssna på musik och bara njuta. Hon bjöd över mig på grillning ikväll men ikväll har jag andra planer som att åka till Landskrona på lite myskväll med flickorna i klassen. Vi ska äta paj med sallad och massa annat gott. Kommer bli super och vädret är ju inte annat än bra så vi kanske sitter ute. Vi ska spela lite spel och bara va!

Nu ska jag sticka så vi hörs senare!
2011-05-07 @ 12:44:27 Permalink 5. Vardagsbetraktelser Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dagens hårtips - Mousse upp & ner

Många som tar mousse gör det klassiska felet (lika så jag förut) att bara skaka flaskan och sedan lägga den lite snett böjd mot handen. Förstår ni vad jag menar när jag skriver så? Men att ta ut moussen så är på tok helt fel. Ni går miste om massa mousse på det viset. Man ska alltid skaka flaskan och sedan hålla den rakt upp & ner! Och det är vikitigt om ni inte vill slänga massa mousse som ni inte för ut. För vad händer när ni hållt flaskan lite lätt snett i handen, då moussen börjar ta slut? Jo det kommer bara massa mousse som varken blir mousseform utan helt "vattnig" och aldrig stelnar/jobbas in i håret. Anledningen till det är att gasen som finns i flaskan redan har åkt ut när ni hållt flaskan lätt böjd neråt. För när ni då trycker ut mousse följer det med ut gas vilket det inte ska göra.

Så- för att få en tom mousseflaska och få ut all mousse måste ni hålla flaskan rakt upp och ner. Enkelt och snabbt gjort så går ni inte miste om det sista i botten.
Good luck.

2011-05-07 @ 10:11:00 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (0) Trackbacks ()


GIVE ME EVERYTHING TONIGHT.mp3

Pitbull och Neyo kör helgens hetaste låt i dagsläget. Den spelas flitigt i mina högtalare tilsammans med massa andra bra partylåtar jag ska ge er i helgen. Men idag hyllar vi denna! Vet inte om ni hört den men jag älskar den. Refrängen får verkligen upp låten till max och jag säger då det- Pitbull kan sin grej!


2011-05-06 @ 23:58:18 Permalink 8. Estetik Kommentarer (0) Trackbacks ()


Little baby

Jag har kommit på att det engelska ordet för kanin låter så himla fint. Bunny. Prova att säga det. Bunny. Bunny. Bunny. Det landar så mjukt. Och kaniner är mjuka. Bunny. Bunnybunnybunny.(Det är sånt här man tänker på när man inte har något annat att göra. Och efter de här bilderna vill jag ha en liten bunny att gosa med!)
2011-05-06 @ 20:45:28 Permalink 4. My point of view Kommentarer (1) Trackbacks ()


Byta blogganda!

Jag ska inte blogga om trams längre. Det ska bli en nystart här tror jag. Vet inte om jag ska byta blogg men en sak är säker. Ni ska få tusen tips från och med nu! Ska ge er tips på allt mellan himmel och jord. Sen visst, lite vardag blir det alltid men jag ska försöka skriva ner så mycke godsaker till er som möjligt.

Kom gärna med tips om vad ni vill läsa om!
2011-05-03 @ 20:19:29 Permalink 4. My point of view Kommentarer (2) Trackbacks ()


Valborg i Lund!

Ja, då vill ni väl höra hur min valborg blev av antar jag? 50 mil bort från er där hemma valde vi i klassen att dra till Lund och fira valborg, studentliv och en ett gott rykte. På med långklänning, lockigt hår, jeansjacka och converse sen dra fort som tusan till tåget. Stod som packade sillar med flera andra studenter. Mötte upp Terese och Marre och sen drog vi till stadsparken. Vi kom dit vid kanske halv 12 och redan då va såklart (vilket vi redan visste) dom bästa platserna vid stora scen tagna. Vi satte oss med andra som går på samma skola så vi blev några stycken. Sedan gick vi och mötte fler av våra klasskamrater, köpte korv och jordgubbar och drog tillbaka till parken. Folken bara forssade in och vår plats drog till sig en och annan person genom dagen.

Satt och grillade, hade musik, dansade och lärde känns nytt folk. Inte ett moln på himlen och vädret va helt outstanding verkligen! Senare under dagen drog jag, Marre & en supertrevlig tjej som hette Katja till stora scenen för att röja och dansa järnet i solen. Tusentals studenter till sjukt bra musik, längst fram stod vi och bara öste i en timme kanske. Sjukt bra drag. Såg några b-kändisar från skandalprogram bla. kungarna av tylösand och hotellpraktikanterna osv. Sak samma. Senare på kvällen hade vi lite förfest hos mig och såklart hade man fått fetaste solbrännan på bröstet som inte va så ävla snyggt. Och med tanke på att jag satt snett mot solen så fick enbart min vänsterarm solbränna men inte högra, inte det snyggast men som alla vet försvinner min bränna lika fort som den kommit dit. En jävla albino är jag vettni, nästan iallafall.

Vi drog vidare mot Slagt som fan kosta 250 spänn, helt ovärt pengarna som alltid. Blir alltid besviken på Malmös uteliv, vet inte varför faktist. Men sak samma. Kom hem runt 4 och tog en dusch sen somnade jag sjuktgott... Njut av lite bilder.2011-05-01 @ 20:37:17 Permalink 5. Vardagsbetraktelser Kommentarer (2) Trackbacks ()


Middagsbjudning hos Bella i fredags

I fredags slutade vi tidigt och jag passade på att shoppa lite smink och lite annat nödvändigt som tagit slut i lägenheten. Pengarna försvinner som smör i solsken fastän jag snålar. Efter skolan drog jag hem och röjde lite kläder sen tog jag en promenad till syster och familjen och hälsade på lite. Sedan tog jag bussen med Bella till Rosengård där det bjöds på middag. Hon lagade kyckling i curry som va supergott. Vi tog ut borden på balkongen och sen kom Hedwig och vi hade massor att prata om. Satt där några timmar med lite ljus och filtar och pratade om skolan och valborg. Hade supertrevligt. Nästa gång är det jag som bjuder.

Det är så roligt för jag kände inte Hedwig innan jag började skolan sen när vi hade påsktävlingen kom hon i min grupp (vilket jag hade hoppats på med tanke på att det är enda bruden som stack ut, på ett possetivt sätt). Kände att vi va rätt lika som personer och Bella är världens underbarste så vi tre hade skitmysigt.
2011-05-01 @ 19:51:29 Permalink 5. Vardagsbetraktelser Kommentarer (0) Trackbacks ()


NOTIS!

Nu kollar jag BB-repriser sen så ska ni få massa update från helgen och annat ståhej!!
2011-05-01 @ 18:34:29 Permalink 4. My point of view Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0