Malma Marknaden, grillning och ledighet

Jag är mör i kroppen. Har jobbat hela veckan och jobbar inatt med. Sen kör jag helgen, sen är jag ledig!!! Känns heelt underbart! I helgen är det Malma Marknanden i Malmköping och et lockat massor med folk!! Står massa knallar där man kan fynda massor, munkar, uppträdande, tivoli och massa bekanta ansikten. Jag kommer va där även om jag måste sova bort halva dagen - jag har längtat som en tok och beter mig som ett barn på julafton. Hoppas bara på bra väder.

Ioch imorgon är jag ledig! Det känns as skönt! Så imorgon kommer det över lite folk jag inte träffat på länge som ska grilla här. Umgås och prata gamla minnen. Jag hoppas bara på bra väder och att stämningen kommer bli god.

Senaste gången pappa firade in semestern med hans jobbarkompisar
2011-07-27 @ 20:24:38 Permalink 5. Vardagsbetraktelser Kommentarer (2) Trackbacks ()


thunderstorm


Det gick väl inte att undgå vädret inatt. Jag är väl den 5"%63!"31aee35%&# personen som skriver om nattens väder men det här är den enda tiden jag spenderar på vädret i inlägg. Det blixtrade typ hela natten. Och jag som aldrig varit en fjant och inte brytt mig om det tidigare har verkligen blivit livrädd på senaste tiden. Kanske är det för att när jag bor nere i Malmö så är ovädret där nere helt insain! Men igår va det fan värre. När jag kom hem vid 05.00 imorse så började det som fan! Ovädret va precis över oss och det va inte nådigt. Efter dunder kom blixt och va kan de ha gått, 2 sek mellan varje?

sucker som jag är stod jag och bölade i Åsas rum medans hon hade kudden över huvudet. Pappa kom och tröstade en 21- en fucking 21 årig fjant som grinat för buller och blixt. Komiskt jag vet. Duschade och höll på att dö. Det slog ner och jag bölade ännu mer.

Nu är vädret kvaft och jävligt, tropisk värme kan jag tycka. Det är så jobbigt. Undra hur nattens jobb kommer sluta. Lär väl få ta mig en dusch om tillfälle finns för det lär väl vara kvaft som tusan och svetten lackar. Men jag håller tummarna på att det blir svalare.

Meningslöst inlägg, men nu har jag fått ur mig det...
2011-07-22 @ 16:16:30 Permalink 5. Vardagsbetraktelser Kommentarer (0) Trackbacks ()


Enkla tips för att förbättra ditt hår

Ofta i dagens samhälle är håret hos oss väldigt skadat och preparerat. För att få friskare hår krävs bara dom små tipsen till en bra start. Tänkte dela med mig av några knep som underlättar i vardagen.

- För det första så kan ett tunt hår, eller håravfall bero på stress. Stressar du så påverkar det stort på ditt hår. Oftast är det den orsaken många har i dagsläget. Mobiltelefoner, bilköer- ja allt som hör till vardagen. Det ser slitet, torrt och livlöst ut. Stressa mindre och ditt hår kommer friskna till. Bli tjockare, slippa dessa torra och kluvna  toppar. Rökning, gravilitet och onyttigmat är fler faktorer på ett livlöst hår.

- Hårprodukter kan vara en synd för ditt hår. Många gånger har man alldeles för mycket produkter i håret. Använd inte produkter med alkohol i för det torkar ut ditt hår. Det är skillnad på silikon och silkesdroppar tex. Använd silkesdroppar, ej silikon! Lägg inte produkterna direkt på hårbotten för det lägger sig som ett lager och täpper till porerna.

- Om du ska bada i klorerat vatten se då till att blöta håret innan med vanligt vatten så att håret hinner suga upp det vattnet först. Annars kommer det klorerade vattnenet att sugas upp och håret kan bli missfärgat (blont hår) eller torrt.

- När du fönar håret ska du alltid hålla fönen i rörelse annars bränner du hårstrået. Se även till att du inte har på högsta värmen för det kan skada mer än göra nytta.

- När du plattar håret använd alltid värmeskydd. Ett tips är att kolla hur varm din plattång blir och köp sedan ett bra värmeskydd där du kan kolla hur varmt upp det skyddar. Det står inte alltid men fråga gärna, det borde dom ha koll på, och köp ett som du vet är bra! (Kan rekomendera några sen). Skyddar inte just ditt värmeskydd i så hög grad som din plattång är inställd på så skyddar det till viss del.

- Om du har en plattång som det går att ställa in graderna så ha aldrig högre än 180. 180 grader är den optimala graden för att ditt hår ska bli platt och inte skada håret. Har du högre grader så skadar hårstråna och kan lätt gå av eller bli kluvna. Har du inte nån plattång med ställbar grad så använd värmeskydd. Sen så är det från hår till hår hur hög värme det krävs för att bli platt- men 180 grader räcker oftast.

Hoppas tipsen har hjälp er till en liten del, kommentera om ni vill ha fler tips
2011-07-21 @ 17:25:02 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (6) Trackbacks ()


Lite bilder från sommartävlingen i skolan

2011-07-21 @ 16:46:41 Permalink 8. Estetik Kommentarer (0) Trackbacks ()


söderköping x2

Nu är jag och mina töser hemma från Söderköping, för andra gången på mitt sommarlov. De blev ganska spontant och jag visste direkt vilken glass jag skulle ha. Som vanligtjättelång kö men det går endå relativt fort att komma om. Glassgubben tippade oss som Katrineholmare och det måste han få poäng för tycker jag. Senare tog vi oss en sväng i Söderköpingstad och det är så mysigt där alltså. Väl hemma så kände man hur slut man va i kroppen, men jag har haft en superbra dag!

2011-07-21 @ 00:21:38 Permalink 5. Vardagsbetraktelser Kommentarer (0) Trackbacks ()


vardagsfunderingar

Sitter och väntar på att resterande familjemedlemmar kan öka takten ner på stan. Trött, ofixad och massa att göra innan vi drar till Söderköping för att äta glass. En lite roadtrip innan mitt jobb börjar. För då kommer jag verkligen inte ha nån fritid över.

Funderar på att gå all in och bli ännu ljusare i håret. Men ni kommer aldrig se mig platina blond. not a chans! Tänkte mer champange blandat med solblekta slingor samtidigt som jag kombinerar smått mörkblont. Låter helt sinnes men jag är på god väf och jag gillar min färg mer och mer nu faktist. Tiden får avgöra mitt öde! Nu när jag är kortare i håret så spelar det knappast nån roll längre. Jag ångrar mig varje dag!!
2011-07-20 @ 12:27:35 Permalink 4. My point of view Kommentarer (0) Trackbacks ()


Min blivande baby


Ni måste bara hålla med om att den här väskan från Lindex är sjukt snygg?! Jag har letat efter en fransväska sen förra året men fortfarande harj ag gått lottlös ut matchen. Antingen för alla går runt med samma väskor eller så faller dom flesta inte mig i smaken. Men nu har jag hittat den. Lindex, 399kr!
2011-07-20 @ 12:11:50 Permalink 4. My point of view Kommentarer (1) Trackbacks ()


tips - budgetalternativ

Jag skrev tidigare i veckan om en hårkur som återfuktar extra mycket för håret - dock var produkterna lite dyrare och känner ni att det inte alls va något för er så kommer här något i samma stil, fast billigare.

Det enda du behöver är en bra hårinpackning och då kan jag rekomendera L'oréals Absolut Repair som är superbra! Blanda den med lite olivolja, applicera i håret när du duschar och låt sitta i 5-10 minuter. Håret blir lent och fint, glansigt och känns redan bättre. Vill ni ha mer återfuktande så sov med inpackningen eller natten eller tillför värme.

Billigt och bra knep för extra fuktighet och uppbyggande.
2011-07-19 @ 09:52:00 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (4) Trackbacks ()


perfektion


Stockholmstreetstyle
2011-07-19 @ 01:09:12 Permalink 8. Estetik Kommentarer (0) Trackbacks ()


notis.

- Ångest för att jag har klippt av mig håret - nu är det kort som satan, och väldigt urklippt (tunnt). Big misstake!
- 3 veckor kvar av sommarlovet och jag har redan börjat drömt mardrömmar om att åka tillbaka.
- Snart kommer räkningarna och här sitter jag luspank.
- om 3 dagar börjar nattjobbet, dags att ställa om dygnet igen.
2011-07-19 @ 00:40:54 Permalink 4. My point of view Kommentarer (0) Trackbacks ()


Adrian Lux feat. Rebecca & Fiona - Boy

2011-07-18 @ 14:09:05 Permalink 8. Estetik Kommentarer (0) Trackbacks ()


pure beauty


© Steven Lyon
2011-07-18 @ 00:05:44 Permalink 8. Estetik Kommentarer (0) Trackbacks ()


Johnny, La gente esta muy loca

Igår så hade jag en ganska bra kväll trots mina tvivel om hur den skulle sluta. Men efter en hektisk dag med födelsedagsfirande så drog vi hem och jag fixade mig lite snabbt för att sedan kära in till Hanna & Elli. Det blev lite förfest där innan jag körde truppen vidare till Kalle. Jag tog mig vidare för att möta upp Miche på en lite dejt med käk. Vi pratade om allt mella himmel och jord. Framför allt hur glad jag är att man växt ifrån allt skitsnack som fortfarande spårar i stan. Att folk orkar säger jag bara. Tur jag har Michelle så vi kan ha sjukt trevligt med hemlisar och minnen. En av mina få närmaste vänner. Senare drog vi alla till Statt med en gnutta hopp om att få träffa vettigt folk. Och det fick jag minsann!!! Jag träffade Hallis och hans lilla crew som alltid är sjukt trevligt. Hallis är ju en guldklimpt den gossen, man blir alltid lika lycklig när man träffar honom. Sen träffade man ju Rebecca som kom med dom som man inte sett på över ett år tror jag. Superkul verkligen! Sen andra personer som alltid är roligt att stöta på som man ofta träffar, med andra ord en lyckad kväll.

2011-07-17 @ 23:35:56 Permalink 5. Vardagsbetraktelser Kommentarer (2) Trackbacks ()


Morotsfärg

Jag är så sjukt sugen på att färga morotsfärg i mitt hår. Ni måste ju hålla med om att det vore ganska coolt endå?
2011-07-15 @ 16:15:34 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dunderbehandling för mycket slitet hår

Nu på sommaren är oftast håret väldigt torrt med tanke på att håret utsätts för mycke sol, klorvatten och av andra anledningar.

Wella SP Repair Infusion är en skräddarsydd behandling för hår som behöver maximal återfuktning. En fuktgivande behandling mot ditt hår som du blandar en burk per dusch med cirka "en hand full med inpackning (30g). Sedan applicerar du det i blöt hår och låter den sitta 5-15 minuter. Vill du få bättre effekt så tillsätter du värme.


Jag kan verkligen rekomendera produkten för jag själv använder den just nu och redan efter första användningen så var håret betydligt bättre. Unna er och erat hår kommer bli så fint!

Finns att köpa på: Donnabeauty & Parfymbutiken
2011-07-15 @ 15:42:10 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bort med det slitna och invänta det fräscha

I veckan har jag tagit mig an Åsas skatbo på huvet. Hon permanentade sig för några veckor sen och det satt i på tok för länge så nu ville hon få bort det. Vi klippte det kort men hon blev inte nöjd så vi gick all in och körde en cool frisyr som hon nu blev nöjd med. Det blev en Septemberliknande frisyr. Vi sparade längd på hjässan och klippte kort runt om så nu finns det flera sätt att skapa en grymt snygg frisyr vilket vi ska mixa med medans jag har lov och är hemma.

2011-07-15 @ 15:09:17 Permalink 5. Vardagsbetraktelser Kommentarer (1) Trackbacks ()


hard.mp3

Jag älskar Rebecca och Fionas musik är här är deras nya tillskott i musikens värld. Spelat den sen den kom ut och jag älskar den fortfarande så jag kan inte annat än att hylla dessa små töser till ett bra jobb som tydligen verkar gå hem hos ganska många ute i stugorna.

2011-07-15 @ 12:45:37 Permalink 8. Estetik Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ögonbryn/fransar - färgning

Vi har ju lärt oss att färga fransar och bryn i skolan vilket jag tycker är skitkul för jag är verkligen ett med mina bryn. Är dom fula en dag så är hela makeupen sämst i princip. Så, nu när jag är grym på detta så blev min syster Anna mitt första offer. Hennes bryn har alltid varit tunna och "rakt" plockade - alltså inte med nån speciell form. Så för några dagar sen tog jag mig an dom och resultatet blev sjukt bra! Nu har hon ett par jäkligt (om jag får säga det själv) snygga bryn. En snygg "vinge" vilket hon ville ha. Nu vill jag bara få henne att färga dom lite, lite mörkare. Imorgon ska jag fixa Emelies bryn och då blir det plockning och frärgning.

När jag färgar bryn och fransar så tar jag hjälp av Refectocil bryn & fransfärg. Den finns i massa olika färger och den är så bra för man kan blanda dom så får man andra nyanser. Som jag själv använder mig av Brunsvart blandad med Naturalbrown. Då blir dom sådär mörka som jag vill ha dom.

Tänk på när du ska färga bryn:
- Om du aldrig gjort det innan själv så bör du ta hjälp av någon som gjort det förr - risken finns att det kan bli oönskat resultat.
- Du måste köpa till väteparoxid 3% som du ska blanda med.
- När du ska blanda så ska du ha en halv (½) cm färgklick från färgtuben och sedan 7-8 droppar väteparoxid som du tex blandar i ett vaccelinlock.
- Innan du applicerar färgen så måste du ta vaccelin runt ögonbrynet så det inte kommer färg på huden, men akta så du inte smetar på håret, för då blir det inte färgat.
- Har du ljusa ögonbryn och inte alls vill ha jättemörka bryn så börja med ett bryn och dra bort färgen efter 10-20 sek, du kommer se skillnad!! Fortsätt sedan på andra brynet om du är osäker på hur mörka du vill ha.

Refectocil finns att köpa på Lyko, Accessora, Eleven
Lycka till!!
2011-07-12 @ 15:34:03 Permalink 1. HÅR & SKÖNHET Kommentarer (1) Trackbacks ()


SMULTRONSTÄLLET

I helgen tog jag, Anna, Krisoffer & Lova oss till Söderköping. Dels för att jag aldrig varit där innan och sen måste jag ju få veta om Smultronstället (glassbar) är så bra och mysigt som alla säger att det är. Vi hann med lite bilkö och lite strosande innan vi gav oss in i matchen och fick stå i kö i 45 minuter. Väl därinne så tog jag nån glass med gruktsmaker som va helt okej god. Färsk annanas på som inte alls va helt fel som förvisso Lowa älskade. Kristoffer tog en chockladbomb bestående av en varm brownie i som han tyckte va sjukt god. Anna tog den som både hon och jag ville ha men jag fick offra mig för laget. Hon tog en glass bestående av mjukglass, vaniljglass, nougsettopping och hallon som va jättegod.

Men summan av kaddemumman då? Det va helt okej. Glassarna va riktigt häftiga men jag vet inte. Som utflyckt, visst. Men till vardags inte alls. Men jag kan absolut se mig åka dit igen.
2011-07-12 @ 14:08:24 Permalink 5. Vardagsbetraktelser Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nu är det sommarlov med grillfest med någr...

img_9400 (MMS)

Nu är det sommarlov med grillfest med några av pappas jobbarkompisar!

2011-07-08 @ 19:17:22 Permalink 4. My point of view Kommentarer (0) Trackbacks ()


Åh jag är inte på det bästa humöret just i...

img_5612 (MMS)

Åh jag är inte på det bästa humöret just idag. Försov mig det första jag gjorde så jag fick stressa iväg till bussen. Inte nog med det så glömde jag ta ut soporna så lite panik över det. Sen att bära 4 väskor över halva Malmö kändes inte så jävla roligt- i regn desutom.... Väl på bussen är det massor folk och jag stressar vidare till skolan för att ge mina nyklar till Bella och sedan ska jag köpa macka. Va händer då, jo jag har tappat mina pengar så jag får gotta mig med vatten i 5 timmar. Väl på tåget får jag såklart vagnjäveln med vara snorungar som fan inte kan hålla käften. Ingen ny musik på telefonen och radion laggar var 5 minut så sova går ju inte heller. Känner att ni nu fått stått ut med mitt lilla utbrott ett tag så där sätter i punkt sålänge...

2011-07-08 @ 19:15:46 Permalink 4. My point of view Kommentarer (0) Trackbacks ()


RAIN OVER ME.mp3

Numera ser mitt hår ut som en big mess från jag vet inte var! Kan inte gå ut såhär. Blont, grönt, grått, brunt ja alla färger jag inte vill ha finns där. Så imorgon är det bara att dra över kepan och dra till skolan för lite tävlingsdags igen. Minns ni tävlingen från i påskas, som vi förövrigt kom 2a på. Imorgon ska vi ha en ny tävling och antar att det går i sommarens tecken. Ska dra med mig kameran så jag kan dokumentera hur frisyrerna kommer se ut :)

För övrigt är låten över med Pitbull och Marc Anothony sjukligt bra! Jag spelar dem flera gånger om här i lägenheten så grannarna lär väl snart komma och knacka på dörren. Men en riktig partylåt i helt min smak. Tror nog fler av er kommer gilla den..
2011-07-06 @ 21:24:45 Permalink 4. My point of view Kommentarer (0) Trackbacks ()


Egen hårvård

Jag är helt slut i kroppen idag! Bokstavligt talat och helt ärligt med för den delen! Vi har haft egenvård i skolan idag- vilket betyder att vi i klassen får göra vad vi vill med våra hår. Jag tänkte ju köra på rött men lärarna sa att vi inte fick göra avfärgningar denna gång pga av olika anledningar så jag blev såklart jättebesviken. Men det löste sig ganska fort när jag bestämde mig för att göra ljusa slingor. Och alla som känner mig vet hur mån jag är om mitt hår och att minsta lilla fel så blir jag missnöjd.

Satt där i tre timmar, slingade hela håret, tiden gick och stressen kom då vi hade en halvtimmekvar av dessa tre timmar. (då har slingorna i nacken suttit en timme typ medans dom mitt på huvudet suttit 20 minuter). Folket börjar plocka bort alla slingor och alla blir mer och mer förvånade och säger hur ljusa dom är typ. Jag själv sitter med 200 floiéslingor i håret och ser inte ett skit hur dom blir. Då blir man allt mer frustrerad när typ 6 pers står runt och säger hur dåligt det blir. Ljusa, pissgula osv. Trycket blev för högt och jag börjar storböla, sån tönt jag är! Tyckte synd om Chriss som fick as stor press på sig men hon  et att jag nu är skitnöjd.

Efter att ha fönat och plattat så är jag nöjd, dom blev bra. Dock missat lite i utväxten men det ska vi ta imorgon. Så nu funderar jag på att köra fler ljusa slingor och sedan lägga en mörkblond toning över. Funderingen kvarstår. Nu ska jag sova för att ta tag i ännu en skoldag. snart lov!!

(Bilden är inte rättvis, slingorna är så små och smala, i love.)
2011-07-04 @ 23:32:51 Permalink 5. Vardagsbetraktelser Kommentarer (0) Trackbacks ()


FREDAG 1 JULI

Nu är jag så trött i fötterna. Första fredagen vi gick till 6- vilket vi ska börja göra numera. Vi hade salong från  14-18 idag så det va superkul. Gick mest och lärde mig kassan och bokningar samt skötte tvätten. Sen gick jag och assisterade dom som hade kunder men det var en lugn eftermiddag. Vi var 4 från klassen som va kvar så det va jäteskönt. Jag och Chriss hade besök av Chriss kusin från Grekland och lilla Marre. Marre blev klippt och Alexandra (Chriss kusin) blev stylad av mig. Sen gjorde jag inte så mycket mer förutom att Bella tog sig av mitt skatbo till hår och tvättade det, superskönt.

Igår hade vi sista dagen på make up kursen och det va jättetråkigt att vi inte har mer lektioner i det men jag har lärt mig massor. Som sagt så är det bara att höra av er om ni vill ha bryn och fransar snygga så fixar jag det numera också. Vi skulle sminka varann så jag sminkade Chriss en vardagsmake och hon gjorde mig- men den sminkningen spårade ur när Elvis & Valon fick spel på läppglanset. Det hade kunnat blivit nått må jag säga, kände mig skitsnygg...

Nu har jag städat hela lägenheten så snart kommer Marre förbi och gör mig sällskap framför en film eller nått liknande. Känner bara för att slappa idag för imorgon måste jag ta tag i plugg, som jag förvisso har glömt i skolan så det känns inte direkt bra. Ångest rättare sagt men vad kan jag göra åt saken nu? Nada!
2011-07-01 @ 19:53:48 Permalink 5. Vardagsbetraktelser Kommentarer (1) Trackbacks ()


RSS 2.0